TPS kiittää some-tutkimuksensa vastauksista

TPS järjesti oman sosiaalisen median tutkimuksensa, joka päättyi viime viikolla. TPS:n laatiman tutkimuksen kohteena olivat Facebook, Twitter, Instagram sekä TPS TV. Vastaajilta pyydettiin arvosanoja, kehitysideoita sekä yleistä palautetta. Tutkimukseen osallistui lähes 150 ihmistä. Kiitokset kaikille osallistujille!

TPS poimi tutkimuksesta joitakin vastaajia askarruttavia kysymyksiä ja vastaa niihin nyt julkisesti:

K: Mielestäni olisi mielenkiintoista lukea pelaajien loukkaantumistilanteista ja näin pimeän talven keskellä olisi mukava lukea pelaajatilanteesta. Ketkä ovat jäämässä Palloseuraan (ja kenen kanssa neuvotellaan) ja mikä on testipelaajien tilanne.
V: Olemme pyrkineet tiedottamaan loukkaantumisista ja pelaajatilanteesta mahdollisimman avoimesti. Loukkaantuneita pelaajia suojaa myös potilastietolaki, joten joudumme usein kertomaan poissaoloista ympäripyöreästi.

K: Pre-match kokoonpanot mahd. aikaisin, ja kenttäryhmitys.
V: Ykkösen otteluiden kokoonpanot ovat julkisia 3 tuntia ennen ottelun alkua. Pyrimme jatkossa tuomaan ennen ottelun alkua myös kenttäryhmityksen esille omissa kanavissamme.

K: Haastetteluissa olisi kiva mennä välillä pintaa syvemmälle.
V: Varmasti totta, koetetaan mennä useammin ns. pintaa syvemmälle. Kova kiire asettaa vain välillä omat rajoitteensa.

K: Hienoa aktiivisuutta! Instagram-tilin voisi kytkeä Facebook-tiliin siten, että instagramin puolella julkaistut kuvat näkyisivät myös fabon puolella?
V: Hyvä idea! Instagram-tili tullaan yhdistämään Facebookiin ainakin ”haltuunottopäivien” ajaksi.

K: Kotisivut toimivat ainakin Internet Explorer 10:llä varsin kehnosti. Jokaisen päivityksen yhteydessä tulee joku ilmoitus.
V: Olemme tietoisia nykyisten kotisivujen puutteista. Asia on vireillä ja kotisivut uudistuvat varmasti vielä tämän vuoden puolella.

K: Erittäin loistavaa työtä kaikin puolin! Facebookissa tykkääjien määrää voisi jollakin kampanjalla tms. saada nousuun, sillä esim. kiekko-tepsillä on valtavasti enemmän tykkääjiä.
V: Samaa mieltä – mitä enemmän tykkääjiä niin sen parempi. Strategiamme on kuitenkin ollut ja tulee olemaan tehdä kattavaa ja mielenkiintoista sisältöä eikä niinkään käyttää aikaa ja energiaa uusien tykkääjien hankkimiseksi. Uskomme laadukkaan sisällön tuovan myös uusia seuraajia.

K: Matalammalla kynnyksellä saisi julkaista kuvia harjoituksista ja pelireissuista. Myös näin talvikaudella soisi päivityksiä ja vaikka haltuunottopäiviä saada enemmän.
V: Haltuunottopäivät lisääntyvät parannettuna versiona! Saamme näiden päivien lisäksi joukkueen sisältäkin enemmän kuvia tulevalla kaudella. Kuvatarjonta kasvaa merkittävästi.

K: Otteluiden livetwiittauksille voisi tehdä oman tilin. Jos on ollut katsomassa peliä, ei livetwiitit välttämättä kiinnosta.
V: Koetamme palvella ensisijaisesti kaikkia TPS:n Twitter-tilin seuraajia. Olemme kuitenkin hieman uudistamassa liveseurantakonseptia. Jatkossa, kun ottelut näkyvät streamiltä, niin tekstiseuranta ei ole enää minuutti minuutilta vaan vain tärkeimmät tapahtumat tuodaan esille. Panostamme myös enemmän kuvallisiin päivityksiin otteluiden aikana esimerkiksi TPS TV:n lähetysten avulla.

K: Seuran avainhenkilöt tj utj päävalm. myös esiin omin sanoin omilla tileillään. Some panostavat organisaatiot toimivat näin!!!
V: Toivomme myös seuran johtohenkilöiltä aktiviisuutta. Tj @Niklasosterlund ja utj @juhareinilöytyvätkin jo Twitteristä. Päävalmentaja Laurikaisen kanssa tehdään vähintään kerran kuukaudessa kattavia tilannepäivityksiä TPS TV:n kautta.

K: Mahdollisuuksien mukaan vierasotteluiden liveseurantaa voisi pyrkiä päivittämään enemmän.
V: TPS:n Twitter-päivittäjällä ei ole aina mahdollisuutta lähteä vierasotteluihin. Pyrimme kuitenkin jokaisesta vierasottelusta pitämään tilanneseurantaa. Tässäkin TPS TV:n suorat lähetykset korvaavat tekstiseurannan vähäisyyttä.

K: Alkaisipa se kausi jo! Jatkakaa samaan malliin. Vierasmatsien striimit olisivat loistavia, mutta tiedän, että kaikkenne teette niissä rajoissa ja niillä resursseilla, mitä on mahdollista.
V: Harjoituskauden vierasotteluita olemmekin lähettäneet jo suorana. TPS TV tulee reissamaan myös joissakin Ykkösen vierasotteluissa, mutta oikeudet streamin lähettämiseen pitää aina erikseen neuvotella kotijoukkueen kanssa. Emme voi siis taata yhtäkään Ykkösen vierasottelua näytettäväksi. Vierasotteluista julkaistaan joka tapauksessa koosteet TPS TV:llä.

K: Verkkonäkyvyyden, löydettävyyden, käytettävyyden ja loppukädessä liiketoiminnan kannalta on vaikea ymmärtää päätöstä, joka oli taustalla TPS TV:n siirtämiselle YouTubesta omalle alustalle.
V: TPS TV on omalla Dream Broker-alustalla kahdestakin eri syystä. Ensinnäkin omalla alustallaan toimivan sivuston voi kaupallistaa, mutta Youtuben kautta se ei ole mahdollista. Toiseksi, jos joku taho esim. linkittää jonkun yksittäisen videon, satavat kaikki lataukset suoraan TPS TV:n laariin. Uskomme lisäksi, että koko TPS TV:n tarjonta yhdellä alustalla lukuisine kategorioineen on paljon selkeämpää kuin se, että videot hukkuvat Youtuben muun videotarjonnan sekaan.

K: Vine:t ovat mielestäni vähän turhia kun ottelukooste kuitenkin ilmestyy aika nopeasti. Mielummin näkisin maalit ja parhaat tilanteet GIF:einä tai Gfycat:ssa
V: Vine-videoita tehdään jatkossa harkiten. Yhtenä tavoitteena olisi saada kesken pelin kaapattua TPS TV:n lähetyksestä maalit esille. Käsien puute ei kuitenkaan sitä aina mahdollista.

K: Livetapahtumissa onnistuisiko puoliaikahaastattelut ja pelin jälkeen haastattelu?
V: Otteluiden livestreamausta tullaan kehittämään koko ajan. Olemme tähän kauteen saaneet toimivan systeemin talven harjoitusotteluiden lähetyksiin – HD-laadulla, ja pelikellografiikalla. Seuraavaksi kartoitamme hidastustoimintoa, monikameratuotantoa ja selostajaa. Livehaastattelut onnistuvat varmasti kun lähetys hiljalleen kehittyy. Ykkösen ottelulähetyksiin tulemme joka tapauksessa panostamaan isosti. Asiasta tiedotetaan kun kaikki on tuotantoon liittyen valmiina.

K: Ovatkohan tallenteet kokonaisista otteluista nähtävissä jossain? Jos eivät ole, niin olisi mahtavaa jos olisivat. Esimerkiksi koosteet talven harjoitusotteluista ovat olleet todella hieno asia, mutta vielä hienompaa olisi jos koko ottelu olisi meille jalkapallon tilastofriikeille nähtävissä jälkikäteen.
V: Harjoitusottelut tallentuvat automaattisesti katsottavaksi myös jälkikäteen. Ykkösen ottelut tulevat olemaan maksullisia lähetyksiä, ja niiden lähetysten tallenteet ovat ostettavissa myös jälkikäteen. Jos systeemi antaa myöden, olemme kuitenkin harkitsemassa tarjota tallenteita  etuna kaikille kausikorttilaisille.

K: TPS-tv:n suorat ottelulähetykset ovat erinomaisia! Kiitos niistä! Otteluennakot ovat mielestäni poikkeuksetta aika heikkoja, ja niissä haluaisin nähdä parannusta ensi kaudella. Otteluennakoissa haluaisin kuulla syvempää analyysiä joukkueen valmistautumisesta ja vastustajan tilanteesta ja analysoinnista.
V: Otteluennakoiden suurin funktio onkin ollut saada kaikki pelaajat ääneen ja näkyviin pitkin kautta. Tarkoitus olisi nyt hieman miettiä tuotakin konseptia ja minkälaisella toteutuksella saisimme ennakoihin mielenkiintoista näkökulmaa enemmän.

K: HD-laadun lataaminen on jostain syystä todella hidasta verrattuna esimerkiksi youtubeen tai Vimeoon. Myös verrattuna 480p videon latausaikaan suhteettoman hidasta. En tiedä johtuuko ”video playeristä” vai jostain muusta mutta itse vaihtaisin playeriä jos on tästä kiinni.
V: Emme ole itse huomanneet latausajoissa merkittävää eroa. Videot tuotetaan 1080p-laadulla, mutta valikosta voi tosiaan myös alentaa videon laatua oman nettiyhteyden mukaan. Lisäksi videon voi halutessaan alussa pausettaa, jolloin bufferi täyttyy hiljalleen.

K: TPS TV on ehdottomasti asia, mistä seura voi olla ylpeä. Ensi kaudesta eteenpäin olen itse vähintään useamman vuoden etäkannattaja ja olisikin erittäin hienoa, jos otteluita pystyisi näyttämään ja kauppaamaan sarjalipun tjs. muodossa. Lukuisat viikonloppupelit mahdollistavat onneksi myös usean pelin näkemisen paikan päällä.
V: Toive toteutuu, TPS:n Ykkösen kotiotteluille on suunitteilla streami-kausikortti, jolla näkee kaikki ottelut (14 kpl) TPS TV:n välityksellä.

**********
Kiitokset kaikille osallistujille! TPS arpoi kaikkien tutkimuksen osallistujien kesken yhden palkinnon, joka on TPS-kasvatin Lukas Hradeckyn aito Bröndby IF -maalivahtipaita nimmarilla. Lukas Hradecky arpoi kaikkien yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken voittajaksi Pauli Katajan. Onnittelut Paulille voitosta!

Lisää uutisia