TPS kiipesi viimeisellä kympillä tärkeään 1-1-tasapeliin

TPS ja IFK Mariehamn pelasivat maanantai-iltana 1-1-tasapelin Kupittaalla. Vierasjoukkue IFK Mariehamn meni ottelussa johtoon 68. minuutilla, kun ukrainalaiskärki Dmytro Bilonoh latasi pallon verkkoon heti vaihdosta kentälle tultuaan. Pisteet näyttivät jo lipuvan Ahvenanmaalle, kunnes raitapaidat runnoivat tasoituksen 84. minuutin kohdalla. Alim Moundi antoi kerrassaan hienon noston linjan taakse ja niin ikään vaihdosta kentälle tullut Olawale Tehe ujutti pallon puolittaisen läpiajonsa päätteeksi etunurkasta sisään.

TPS:lle nousu tasoihin oli todella tärkeä asia, sillä raitapaidoilla on nyt edessään todella haastava kolmen vieraspelin putki. Se alkaa jo ensi torstaina Lahdesta ja sen jälkeen ovat vuorossa HJK Helsingissä ja Ilves Tampereella. TPS:lle tämä tasapelipiste saattaa osoittautua vielä yllättävänkin arvokkaaksi. Palloseura on nyt pisteen päässä FC Hakasta, jolla on edelleen yksi ottelu enemmän pelattuna.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen sekä antoi tunnustusta myös vaihdosta tulleille pelaajille. Hän kuitenkin samaan hengenvetoon kauhisteli sitä, kuinka paljon raitapaidat jakelivat harhasyöttöjä ja menettivät palloja vaarattomissakin tilanteissa.

– Olen tyytyväinen tietysti siihen, että nousimme takaa tasoihin, mutta en ole myöskään koskaan huutanut näin paljon. Suurin pettymys oli siinä, että kun voitimme pallon, niin annoimme sen järjestäen heti takaisin IFK:lle, TPS-luotsi Jonatan Johansson huokaili.

– Jos koko ajan menetetään palloja, niin aukeaahan siitä mahdollisuuksia vastustajalle koko ajan. Meidän omat väsyy ja vastustajalle tulee enemmän intoa ja sitä kautta myös paikkoja. IFK:lla on Veikkausliigan vaarallisin hyökkääjä tällä hetkellä ja IFK olikin vaarallinen koko ajan. Siihen nähden pisteeseen pitää olla tyytyväinen, Johansson myönsi.

Johansson oli taas pistänyt TPS:n pakkaa hieman uusiksi, varsinkin keskikentällä. Hän myönsi, että se saattoi tehdä pelaamisesta turhan passiivista ja varovaista. Brasilialainen Jean oli nyt ensimmäistä kertaa avauksessa, jonne oli palannut pienen tauon jälkeen myös Niklas Pyyhtiä.

– Alku oli passiivinen, olisi pitänyt olla aktiivisemmin liikkeellä. Meillä oli taas uusia jätkiä ja uusi koostumus ja se näkyi varsinkin ekalla jaksolla. Meidän laiturit eivät tulleet tarpeeksi sisään, eikä niitä aukkoja oikein löytynyt, joskus se vaan menee noin. Saatiin kuitenkin sitäkin vähän paremmaksi, mutta ei kuitenkin tarpeeksi hyväksi, Johansson arvioi.

– Toisella jaksolla IFK Mariehamnin maali tuli samasta ongelmasta, joka meillä oli läpi pelin. Syötöt eivät menneet omille. IFK:n maali oli toki varmaan siihen väliin ansaittu. Syöttöjen laatu, se oli iso pettymys, Johansson vielä painotti.

Johansson myönsi, että keskikentän keskustaan on haettu aisaparia Moundille, joka hoitaa hommansa varsinkin puolustussuuntaan todella mallikkaasti. Tänään hänen lapikkaastaan lähti myös upea syöttö tasoitusmaaliin.

– Jepa (Karlsson) oli paha menestys meille, mutta meillä on myös muita poissaolijoita siltä tontilta. Alim on ollut luotettava ja hän on loistava rikkomaan peliä, ei ehkä aina maailman paras syöttelijä, mutta todellakin pelaaja paikallaan. Hän jaksaa juosta, ja vaikka tuli menetyksiäkin, niin olen tyytyväinen, Johansson korosti.

– Olen harkinnut myös Jeania keskelle, mutta tänään mentiin näin. Halusin, että hän sai pelata ekassa pelissä vähän kuin omalla paikallaan. Jos syöttöpeli ja keskitykset olisivat olleet tänään vähänkään paremmin kohdallaan, niin oltaisiin luotu varmasti ihan eri tavalla paikkoja. Taistelumoraali on kaikilla kuitenkin tällä hetkellä kohdallaan, jokaista vaihtomiestä myöden, Johansson vielä kiitteli.

TPS kohtaa seuraavaksi siis FC Lahden torstaina 17.9. Ottelu alkaa Lahden Stadionilla tuttuun arkipeliaikaan, klo 18.30.

TPS:n yhteistyökumppani Ravintola Mami valitsi ottelun maukkaimmaksi suoritukseksi Alim Moundin esitykset. Hän urakoi tuttuun tapaan Palloseuran keskikentällä ja illan kruunu oli upea läpisyöttö Olawale Tehen viimeistelemään 1-1-tasoitusmaaliin.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=-pHVcLaZOpk

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia