TPS kiinnitti päävalmentajakseen nuoren huippulupauksen – Miika Nuutinen valmentaa Tepsiä kaudet 2024-2026

Turun Palloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja tulee vaihtumaan kuluvan jalkapallokauden jälkeen. TPS on solminut kaudet 2024–2026 kattavan päävalmentajasopimuksen Miika Nuutisen kanssa.

31-vuotias Nuutinen on nuoren polven valmentaja, joka on viimeiset kaksi vuotta toiminut HJK Klubi 04:n päävalmentajana. Nuutisen valmentama Klubi 04 johtaa tällä hetkellä miesten Kakkosen A-lohkoa. Ennen pestiään Klubi 04:ssä Nuutinen valmensi Käpylän Pallon P17-juniorit ikäluokan Suomen mestaruuteen.

TPS Jalkapallon taustayhtiön, FC TPS Turku Oy:n, toimitusjohtajan Janne Kytölän mukaan seuran ja Nuutisen ajatukset tulevaisuudesta kohtasivat: molemmat halusivat sitoutua pitkäaikaiseen kehitysprosessiin, jonka aikana koko seuran pelaajakehitystä viedään eteenpäin.

– Haimme nuoren polven valmentajaa, jolla on vahva motivaatio edetä valmentajaurallaan ja kokemusta pelaajien kehittämisestä. Keskusteltuamme Miikan kanssa vakuutuimme siitä, että hän on meille oikea valinta tässä kohtaa. Miika on oman sukupolvensa lupaavimpia valmentajia, jonka näemme olevan valmis ottamaan seuraavan askeleen nousujohteisella urallaan, Kytölä taustoittaa rekrytointiprosessia.

– On selvää, että tarvitsemme muutosta. Haluamme lähteä rakentamaan muutosta pitkäjänteisesti. Varmastikaan koko joukkueemme ei jatkossakaan tule koostumaan pelkästään nuorista pelaajista, mutta pelaajakehitys on meille seurana ykkösjuttu, johon panostamme, Kytölä sanoo.

Kytölän mukaan TPS:ssä nähdään tulevaan valmistautuminen tärkeänä, vaikka kuluva jalkapallokausi on vielä kesken.

– Olemme alkaneet rakentaa tulevan kauden joukkuetta jo hyvissä ajoin. Useampia ensi vuoden kattavia pelaajasopimuksia on jo julkistettu ja muutamia neuvotteluja on parhaillaan meneillään. Pelaajarekrytoinneissa joukkueen päävalmentaja on merkittävä vetovoimatekijä. Nyt saimme kiinnitettyä monivuotiseen sopimukseen valmentajan, jota kohtaan oli kiinnostusta myös kilpailevissa seuroissa, joten halusimme julkaista sopimuksen heti tuoreeltaan.

Miika Nuutisella on nuoresta iästään huolimatta lähes viidentoista vuoden mittainen kokemus valmennustyöstä. Hän on rakentanut määrätietoisesti valmennusuraansa jo 17-vuotiaasta lähtien ja edennyt askel kerrallaan vastuullisempiin tehtäviin.

–  Jokainen erilainen ympäristö opettaa valmentajalle uusia asioita. Pienemmissä junioreissa olen tehnyt valmentajana kaiken itse ja pähkäillyt, mistä löytäisi niitä asioita, mitä voisi tehdä paremmin. Nyt viimeiset vuodet olen päässyt toimimaan isojen taustatiimien kanssa, Käpylän Pallossa UEFA Elite Youth Academy -ympäristössä ja Klubi 04:ssä HJK:n organisaatiossa. Ne ovat olleet huippuympäristöjä täynnä monia osaajia ja sieltä on tarttunut paljon oppia johtamisesta: miten prosessia ja joukkuetta johdetaan, Nuutinen kertoo.

TPS:n päävalmentajan tehtävä tarkoittaa Nuutiselle hyppäystä uudelle sarjatasolle. Hän halusi sitoutua TPS:n kanssa kolmevuotiseen prosessiin, sillä näkee seurassa ison kehityspotentiaalin. Kestävän pohjan luominen pitkäjänteisellä työllä on ammatillisesti Nuutiselle kiinnostava haaste.

– Otan tehtävän vastaan innostuneena ja erittäin motivoituneena. TPS on merkittävä ja perinteikäs seura, jossa näen paljon kehityspotentiaalia. Vakuutuin siitä, että TPS:ssä tiedetään, mitä halutaan ja se kohtasi oman visioni kanssa. Lisäksi minulle oli tärkeää se, että seura merkitsee paikallisille ihmisille paljon – se luo merkitystä päivittäiseen työhön, Nuutinen sanoo.

Muut TPS:n tulevan kauden valmennusryhmän jäsenet julkistetaan myöhemmin.

Valokuva: Mira Lönnqvist

Lisää uutisia