TPS kellisti Jaron Pietarsaaressa – ”Jätkät näyttivät luonnetta, yhtenäisyyttä ja taistelutahtoa”

FF Jaro – TPS 1–2

6 min 1–0 Severi Kähkönen
44 min 1–1 Olli Jakonen
66 min 1–2 Daniel Rantanen

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv), Joonas Lakkamäki, Rasmus Holma (C) (31 min Juri Kinnunen), Roope Pakkanen, Samba Benga, Albijon Muzaci (90+1 min Kalle Taimi), Jesper Karlsson (60 min Kasper Hämäläinen), Anthony Annan (varoitus), Daniel Rantanen, Simo Roiha, Olli Jakonen (60 min Jasper Jalonen).

Erotuomari: Jani Laaksonen

Pelipaikka: Pietarsaaren keskuskenttä

Yleisömäärä: 988

Kooste: https://youtu.be/jYHuZX4TbFA

TPS nappasi sunnuntai-iltana mainion 2–1-vierasvoiton Pietarsaaren Jarosta. Voitolla TPS nousi Ykkösen sarjataulukon kärkipaikalle.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Olen tosi tyytyväinen, että voitettiin ja napattiin kolme pistettä mukaan. Pietarsaari on paha paikka pelata vierasjoukkueelle. Jaro on hyvin organisoitu ja aggressiivinen joukkue, joka prässää hyvin.

Ottelun alku oli meiltä ehkä kauden huonoin. Puhuimme etukäteen, että yritämme houkutella Jaron ylös ja pelata ympäri niiden keskikentän, joka prässää hyvin. Melkein se meni kuitenkin toisin päin siinä alussa. Jaro oli ensimmäiset parikymmentä minuuttia selvästi parempi joukkue.

Puolustuslinjamme oli tänään peliin lähdettäessä vähän erilaisessa koostumuksessa. Yksi syy oli se, että yritimme saada Severi Kähkösen kiinni. Tiesimme, että Jaro pistää paljon pitkää palloa ja takatolpalle tulee juoksuja. Sitten se heidän maalinsa tuli juuri sellaisesta tilanteesta. Se oli pettymys.

Saimme kuitenkin pelin kulkemaan vielä ensimmäisen puolikkaan aikana jo ennen sitä tasoitusmaalia. Uskalsimme syöttää ja käyttää koko kentän leveyden hyväksemme. Ohjeistin laitureitamme tekemään pystyynjuoksuja Jaron hitaita toppareita vastaan. Sitä kautta pääsimmekin siihen tasoitusmaalin tuoneeseen vapaapotkutilanteeseen, kun Olli Jakonen teki hyvän pystyynjuoksun ja häntä rikottiin.

Oli hienoa nähdä, että Jakonen oli heti ahnaasti hakemassa paluupalloa, kun Jaron veskari torjui sen vaparin. Ainakin kotipeleissä se on ollut meille ongelma, että emme ole olleet riittävän teräviä kakkospalloissa maalin edustalla.

Puoliajalla puhuimme siitä, että meidän pitää pystyä pitämään hyvä kuri, liikutella palloa nopeasti laidasta laitaan ja olla rohkeita viimeisellä kolmanneksella. Otin Jasper Jalosen ja Kasper Hämäläisen aikaisin kentälle tuomaan uudenlaista uhkaa Jaro-puolustukselle. Tasoitusmaalin tuoneen vapaapotkun saimmekin sitä kautta, kun Jalonen lähti rohkeasti haastamaan Jaron puolustajia, hänet kaadettiin ja saimme vaparin. Daniel Rantasen vapaapotkumaali oli todella hieno.

Tämä oli vaikea vierasmatsi, sillä alla oli huono tulos edellisestä pelistä. Isoissa, ennakkosuosikkiasemassa olevissa seuroissa paine kasvaa, kun tulee yksikin huono matsi. Mielestäni jätkät näyttivät luonnetta, yhtenäisyyttä ja taistelutahtoa tänään.

Meidän loukkaantumistilanteemme on huolenaihe. Rasmus Holma loukkaantui tänään uudestaan. Mietityttää, että onko se kiinni siitä, että olemme joutuneet treenaamaan koko ajan tekonurmella ja olemme pelanneet varsinkin kotipelit tosi pehmeällä ruohoalustalla. Lihasvammoja on tullut nyt huolestuttavan paljon.”

Keskikenttäpelaaja Daniel Rantasen kommentit:

”Ensimmäinen puoliaika oli suhtellisen vaikea meille. Jaro pelaa hyvää futista ja heillä on hyvä joukkue kasassa. Olimme hieman pulassa siinä, kun Jaro sai aikaisen maalin. Meillä on nyt ollut vaikeuksia pelien alussa, siihen pitää keksiä jatkossa jotain.

Käänteentekevää meille oli, kun Olli Jakonen murtautui läpi ja hänen kaatamisestaan annettiin punainen kortti Jaron pelaajalle. Se Jaron ulosajo helpotti meidän peliä ja saimme siitä heti vielä tasoituksenkin tehtyä.

Nyt viime matseissa minulla on ollut hieman vaikeuksia, eivätkä vaparit ja kulmat ole osuneet kohdilleen. Tänään huomasin, että jalka oli kuuma. Se oli totta kai eritäin kiva juttu.”

Sydän Pelissä: Daniel Rantanen

Daniel Rantasen huikea oikea jalka oli tänään liekeissä. Rantasen antaman vapaapotkun paluupallosta Olli Jakonen onnistui tekemään Tepsille arvokkaan tasoitusmaalin ensimmäisen puoliajan lopussa.

Rantanen kruunasi upean iltansa laukomalla vaparista Tepsin voittomaalin. Jaron maalivahti Mykyta Savchenko ei voinut kuin hämmentyneenä seurata katseellaan, kuinka ”Danin” ampuma pallo kohosi yli muurin ja upposi pietarsaarelaisten maaliin.

– Daniel näytti tänään taas sen, kuinka loistava jalka hänellä on. Hän on todella vaarallinen ase vapaapotkuissa, päävalmentaja Jonatan Johansson sanoi.

Seuraava ottelu: TPS – PK-35, ma 6.6. klo 18.30, Veritas Stadion.

Lisää uutisia