TPS-kasvatti Olli Hakanpää Tepsin maalille

Turun Palloseura on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen maalivahti Olli Hakanpään, 23, kanssa. Hakanpää on TPS:n oma kasvatti, joka on kulkenut seuran junioriputken läpi aina A-nuoriin asti.

– Tuntuu erittäin hyvältä palata takaisin kasvattajaseuraan. Pikkupojasta asti olen ollut tepsiläinen ja lapsena tuli kaikki Tepsin pelit katsottua paikan päällä. Kyllä sitä silloin ajatteli, että joskus olisi hienoa TPS:n maalilla torjua, Hakanpää sanoo.

Viimeiset kaksi kautta Hakanpää on pelannut isossa roolissa miesten Ykkösessä. Kaudella 2021 hän torjui porilaisen Musan Salaman maalilla 22 ottelussa. Kaudella 2022 Hakanpää oli Pargas IF:n ykkösmaalivahti ja pelasi paraislaisten riveissä 22 ottelua.

– Olen saanut hyvin kokemusta Ykkösen peleistä, ja viimeiset kaksi vuotta ovat kasvattaneet minua pelaajana tosi paljon. Vuosien aikana on tullut hyvää rutiinia omaan tekemiseen. Maalivahtina on johtajatyyppinen, tykkään pitää paljon ääntä ja antaa joukkueelle ohjeita, 190-senttinen veräjänvartija kertoo.

Hakanpää oli joulukuussa mukana TPS:n testijaksolla, jonka aikana annetut hyvät näytöt poikivat sopimuksen. TPS:n maalivahtivalmentaja Mikko Känkäsen mukaan joukkueeseen saadaan maalivahti, joka on hyvällä tavalla sekoitus vanhan liiton maalivahtia ja modernia veskaria.

– Saamme ikäisekseen kokeneen maalivahdin. ”Opan” jalkapelaaminen on hyvällä tasolla. Hänessä on myös sellaisen vanhan liiton reaktiivisen veskarin piirteitä. Hänen liikkuvuutensa on sen verran hyvällä tasolla, että hän pystyy käyttämään blokkitekniikoita hyväkseen, Känkänen analysoi.

TPS TV haastatteli Olli Hakanpäätä ja maalivahtivalmentaja Mikko Känkästä. Katso video alta tai klikkaa tästä itsesi TPS:n Youtubeen.

Olli Hakanpään kuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia