TPS-kasvatti Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusenilla historiallisen hyvä startti Bundesliigan kauteen

TPS-kasvateilla kulkee maailmalla. Maalivahti Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen on aloittanut kautensa Saksan Bundesliigassa historiallisen hyvin. Leverkusen on sarjakärjessä 11 pelatun kierroksen jälkeen. Alkukauden 11 ottelustaan Leverkusen on voittanut peräti kymmenen ja pelannut kertaalleen tasan. Leverkusenin 11 ottelun pistesaldo, 31 pistettä, sivuaa Bundesliigan ennätystä. Yhtä hyvin kauden on aiemmin aloittanut vain Bayern München, kaudella 2015–2016.

Hradecky on torjunut Leverkusenin maalilla kaikissa kuluvan Bundesliiga-kauden otteluissa. Leverkusenin monivuotinen luottomaalivahti ja kapteeni on alkukauden peleissä torjunut neljä nollapeliä. Edellisellä kierroksella Leverkusen otti 4–0-voiton Union Berlinistä.

TPS-kasvatti Hradeckyn, 33, komea kansainvälinen ura jatkuu Leverkusenin maalilla ainakin kesään 2026 asti. Runosmäen hiekkakentältä kansainvälisille areenoille ponnistaneen Luken ansioluettelo on jo nyt suorastaan mykistävä: Bundesliigan paras maalivahti ja Bayer Leverkusenin kapteeni, Suomen A-maajoukkueen kapteeni, Vuoden urheilija Suomessa, Suomen paras jalkapalloilija viitenä vuotena, Tanskan liigan vuoden maalivahti – unohtamatta tietenkään Vuoden turkulaisen ja Vuoden tepsiläisen titteleitä.

Hradecky piipahti TPS TV:n videohaastattelussa menneenä kesänä Turussa lomaillessaan. Luken kanssa juteltiin hänen pitkän uransa eri vaiheista ja totta kai myös Tepsistä. Katso video alta!

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia