TPS-kasvatti Inkeri Niemi jatkaa mustavalkoisissa – ”TPS on minulle toinen koti”

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen maalivahti Inkeri Niemen, 27, kanssa. Niemi on Tepsin oma kasvatti ja on pelannut edustusjoukkueessa jo 11 vuoden ajan.

– Hyvillä mielin jatkan Tepsissä, täällähän minä olen viihtynyt jo monen monta vuotta. TPS on minulle toinen koti, Niemi kertoo.

Niemen mukaan viime kausi oli vaikea, mutta siitä otetaan oppi mukaan ja suunnataan katseet kohti tulevaa kautta.

– Mielenkiintoista nähdä, minkälainen meidän joukkueemme tulee olemaan. Aika paljon muutoksia on niin pelaajistossa kuin valmennuksessa, mutta koen muutoksien olevan tervetulleita, Niemi sanoo.

Tepsin naisten ja miesten edustusjoukkueiden maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemen mukaan Niemi tuo joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta.

– ”Inkku” tuo omalla toiminnallaan johtajuutta joukkueeseen. Hän on kokenut maalivahti, joka haluaa innokkaasti oppia lisää. Hänellä on kapasiteettia edelleen kehittyä. Maalivahdille tärkeässä roolissa, maalin puolustamisessa, Niemellä on paljon osaamista, Ojaniemi luonnehtii.

Niemi odottaa innolla tulevaa kautta ja yhteistyötä TPS:n uusien valmentajien, maalivahtivalmentaja Ojaniemen ja päävalmentaja Sami Lehtilän kanssa.

– Jarkolla on paljon uusia asioita, mitä hän haluaa tuoda mukanaan. Uskon, että voin kokeneempanakin maalivahtina oppia häneltä paljon uutta. Sami on puolestaan motivoitunut valmentaja, joka pitää harjoitusolosuhteista sekä pelaajista hyvän huolen, Niemi kuvailee.

Niemi teki pääsarjatason debyyttinsä vuonna 2013 ja toimi ykkösveskarin roolissa vuonna 2016, kun TPS voitti SM-hopeaa.

– Vuosi 2016 oli hieno vuosi. On ollut paljon muitakin hyviä vuosia ja jokainen kausi on omalla tavallaan hieno, vaikkei tuloksellisesti ehkä. Kaikki kenen kanssa olen tehnyt töitä kentällä ja kentän ulkopuolella ovat jääneet parhaiten mieleen TPS-vuosista. Monista on jäänyt elämänmittaisia ystäviä ja uskon, että niitä tulee vielä lisää, Niemi luottaa.

TPS Jalkapallon kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä sekä miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön – Kuva: Janne Hirvensalo

Pelaajaprofiili: Inkeri Niemi

  • lempinimi: Inkku
  • syntynyt: 30.5.1996
  • syntymäpaikka: Turku
  • kansalaisuus: suomi
  • pituus: 184 cm
  • pelipaikka: maalivahti
  • vahvempi jalka: oikea
  • sopimus TPS:n kanssa: 2024
  • seurahistoria: Turun Nappulaliiga, TPS

Lisää uutisia