TPS-kasvatti Atte Sihvonen palaa mustavalkoisiin!

Turun Palloseuran oma kasvatti Atte Sihvonen tekee paluun TPS-paitaan kahden vuoden tauon jälkeen. Keskikenttäpelaaja Sihvonen, 27, on allekirjoittanut Ykkösliigassa pelaavan TPS:n kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Kaksi edellistä kautta Sihvonen on pelannut Veikkausliigaa FC Hakassa. Edellisen kerran Sihvonen edusti TPS:ää kaudella 2021.

– Tuntuu tosi hyvältä palata Turkuun ja Tepsiin. Olen jutellut TPS:n seura- ja valmennusjohdon kanssa useampaan otteeseen tässä talven aikana. TPS:ssä on selkeä visio siitä, miten toimintaa lähdetään viemään eteenpäin ja halusin ehdottomasti olla mukana tässä uudessa prosessissa, Sihvonen sanoo.

– Päävalmentaja Miika Nuutisen kanssa keskustelin siitä, miten toimintaympäristöä ja joukkueen arkea halutaan kehittää, ja minusta tuntuu vahvasti siltä, että olemme nyt hyvällä tiellä menossa oikeaan suuntaan, Sihvonen jatkaa.

Sihvonen on pelipaikaltaan puolustava keskikenttäpelaaja, mutta tarvittaessa hän pystyy pelaamaan myös keskuspuolustajana, sillä uransa alkuvuodet hän pelasi topparina. Turussa syntynyt ja kasvanut Sihvonen aloitti jalkapallon pelaamisen Turun Nappulaliigassa ja siirtyi 12-vuotiaana TPS:n riveihin. Sihvonen kulki Palloseuran junioriputken läpi aina A-nuoriin asti. Junioriuransa hän huipensi A-nuorten Suomen mestaruuteen vuonna 2015. Sihvonen toimi tuolloin TPS:n mestarijoukkueen kapteenina.

Aikuisurallaan Sihvonen on TPS:n lisäksi edustanut FC Hakaa, Rovaniemen Palloseuraa, EIF:ää, SalPaa, Maskun Palloseuraa ja Åbo IFK:ta. Veikkausliigassa hän on pelannut yhteensä 87 ottelua. Miesten Ykkösen pelejä Sihvosella on vyöllään 48.

TPS:n päävalmentaja Nuutisen mukaan Sihvonen tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Palloseura saa Sihvosesta keskikentälleen erittäin suoritusvarman ja luotettavan pelaajan.

– Loistava juttu, että saadaan tuotua Atte kotiin. Atte tulee olemaan tärkeä pelaaja meidän joukkueellemme sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hänellä on jo runsaasti liigakokemusta ja persoonana hän on rauhallinen, luotettava johtajatyyppi, Nuutinen luonnehtii.

– Atte tuo meidän pelaamiseemme keskialueelle vankan selkärangan, sekä pallolliseen että pallottomaan vaiheeseen. Atte sijoittuu järkevästi, hoitaa puolustusvelvoitteensa tunnollisesti ja on hyvä riistämään palloja. Hyökkäyssuuntaan hän on pallovarma pelaaja, joka pystyy edistämään peliä. Lisäksi 190-senttisenä pelimiehenä hän tuo myös kokoa joukkueeseen ja kamppailuvoimaa erikoistilanteisiin, Nuutinen sanoo.

TPS:n joukkue on uudistunut vahvasti siitä, kun Sihvonen edellisen kerran pelasi Tepsissä kaudella 2021. Nykyisistä sopimuspelaajista vain keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson pelasi tuolloin Palloseuran edustusjoukkueessa. Muutoksista huolimatta TPS:n joukkue on tulevallakin kaudella vahvasti turkulainen ja mustavalkoinen, sillä Palloseurassa on Sihvonen mukaan lukien kymmenen pelaajaa, jotka ovat edustaneet Tepsiä jo junioreissa.

– Meille on tärkeää, että Turun Palloseurassa nähdään jatkossakin mustavalkoisen kasvatuksen saaneita pelaajia ja seuran omia kasvatteja. Haluamme tehdä täällä muutoksen, joka tuottaa hyviä tuloksia, ja on erittäin hienoa, että meillä on sitä muutosta vahvasti johtamassa sellaisia pelaajia, jotka ovat tämän seuran mukana kasvaneet, Nuutinen kommentoi.

– Olen valmis ottamaan ison roolin. Koen, että olen pelaajana yhä kehittynyt sitten edellisten TPS-pelieni ja olen nyt pelaajana entistäkin kokonaisvaltaisempi. Uskon itse vahvasti esimerkillä johtamiseen. Kun tekee itse joka päivä hommat niin hyvin kuin mahdollista, niin se tuo myös pontta sanojen taakse, että oikeasti toimii siten mitä kanssapelaajiltaankin vaatii, Sihvonen kertoo.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

Pelaajaprofiili: Atte Sihvonen

 • syntynyt: 18.2.1996
 • syntymäpaikka: Turku
 • kansalaisuus: suomi
 • pituus: 190 cm
 • pelipaikka: keskikenttä
 • vahvempi jalka: oikea
 • sopimus TPS:n kanssa: 2024+1
 • seurahistoria: Turun Nappulaliiga, TPS, Åbo IFK, MaPS, SalPa, EIF, RoPS,
  FC Haka, TPS

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahti: Olli Hakanpää
 • puolustus: Elias Collin, Oscar Häggström, Baba Mensah, Roope Pakkanen, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen, Jesper Karlsson, Niilo Saarikivi, Atte Sihvonen
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Pelaajaesittely: Atte Sihvonen

Lisää uutisia