TPS-kasvatti Aapo Boström jatkaa Tepsissä kauteen 2025 ulottuvalla sopimuksella

Keskikenttäpelaaja Aapo Boström, 17, on solminut Turun Palloseuran kanssa kauden 2025 loppuun asti ulottuvan edustusjoukkuesopimuksen. Boström on TPS:n oma kasvatti ja nuorten maajoukkuepelaaja, joka on kuluvalla kaudella pelannut ensimmäiset ottelunsa TPS:n edustusjoukkueessa.

– Fiilis on todella hyvä! Edustusjoukkuesopimus kasvattajaseurani kanssa on ollut tavoitteena pitkään. Seuraava askel on tehdä läpimurto Ykkösessä, ja pidemmän aikavälin tavoitteena on edetä ulkomaiden ammattilaiskentille, Boström kertoo.

Boström on noussut Tepsin edustusjoukkueeseen TPS:n GANT-akatemian kautta. TPS:n päävalmentaja ja GANT-akatemian akatemiajohtaja Mika Laurikainen on erittäin tyytyväinen oman kasvatin monivuotisesta edustusjoukkuesopimuksesta.

– Aapon kehittymistä edustusjoukkuepelaajaksi on ollut hienoa seurata. Meillä on tavoitteena tarjota kasvateillemme mahdollisimman hyvät edellytykset kehittyä pelaajana. Uskon, että Aapo pystyy pelaajana ulosmittaamaan oman potentiaalinsa. Hänellä on erinomainen asenne harjoitteluun ja hän on kokonaisvaltaisesti sitoutunut urheilijan elämään, Laurikainen sanoo.

Laurikainen luonnehtii Boströmiä monipuoliseksi pelaajaksi, jossa yhdistyvät peliäly, lajitaidot ja asenne.

– Aapolla on paljon hyviä ominaisuuksia, jotka yhdessä tekevät hänestä hyvän keskikenttäpelaajan. Hänellä on laaja syöttövalikoima, minkä lisäksi hän pystyy osallistumaan kombinaatiopelaamiseen. Hän osaa lukea peliä ja pystyy voittamaan kaksinkamppailuja.

Boström solmi keväällä 2022 akatemiasopimuksen TPS:n kanssa, ja hänet nostettiin tälle kaudelle mukaan edustusjoukkueeseen. Kuluvalla kaudella Boström on pelannut viisi miesten Ykkösen ottelua. Hän kokee saaneensa hyvää oppia paitsi pelien kautta niin myös treeneissä omilta joukkuekavereiltaan, kuten urallaan aina A-maajoukkueeseen asti edenneiltä Kasper Hämäläiseltä ja Riku Riskiltä.

– On ollut hienoa päästä pelaamaan miesten pelejä edustusjoukkueessa. Olen mielestäni pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksillani ja pysynyt ihan hyvin vauhdissa mukana. ”Kapelta” ja Rikulta olen saanut hyviä, kokemukseen perustuvia vinkkejä sekä pelikentällä tapahtuviin asioihin että kentän ulkopuolisiin juttuihin, Boström toteaa.

Monivuotinen edustusjoukkuesopimus tarkoittaa Boströmin mukaan sitä, että nuori pelimies voi rauhassa keskittyä ottamaan seuraavat askeleet pelaajana.

– Kun miesten tasolla läpimurtoa haetaan, niin kaikkea pitää tietysti vielä kehittää. Varmastikin tärkeimpiä kehityskohteita ovat heikommalla jalalla eli vasurilla pelaaminen, liikkuminen kentällä joukkueen taktiikan mukaisesti ja hyökkäyspään pelaaminen, Boström analysoi.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia