TPS kaatui ihan kunnialla FC Interille

TPS:n taivallus Respect Suomen Cupissa kaudella 2015 päättyi 5. kierroksen paikkallisotteluun FC Interiä vastaan. TPS oli kuitenkin kentällä aivan tasaveroinen sarjatasoa korkeammalla pelaavia sinimustia vastaan. Inter käänsi ottelun toisella puoliajalla edukseen lukemin 1-3.

Inter aloitti ottelu terävämmin, mutta TPS pääsi kunnolla kyytiin mukaan noin parinkymmenen minuutin jälkeen. Juuri sitä ennen tuore Inter-kärki Vahid Hambo rankaisi armotta TPS:ää lakaisemmalla pallon verkkoon . TPS tempoi itsensä taisteluun mukaan puolen tunnin kohdalla. kauden ensimmäisen virallisen matsinsa pelannut Santeri Mäkinen antoi loistavan pystysyötön ja Santeri Peltola nosti pallon hallitusti verkkoon.

Inter sai hyvä alun toiselle puoliajalle, kun Hambo iski päivän toisensa reilun tunnin kohdalla. TPS rakensi hyökkäyksiä ja koetti punoa juonia tasoitukseen, mutta Inter-puolustus kesti. TPS:n cup-unelma mureni 79. minuutin kohdalla, kun Mika tempaisi pallon verkkoon TPS-puolustuksen hetkellisen uinahduksen seurauksena. Homma vaikutti taputellulta siinä vaiheessa, ja sitä loppujen lopuksi olikin.

TPS esitteli toisella puoliajalla myös uuden pelaajan edustuksen tasolla, kun vuoden 1999 ikäluokkaa oleva Albion Ademi päästettiin irti. Hyvin nuorukainen selvisi Interin kokeneiden sotaratsujen seassa. TPS:n valmennus kokeili toppariosastolla tällä kertaa paria Mikael Liespuu – Miro Tenho. Ihan hyvin homma toimi ja myös Rasmus Holma pääsi lopussa irti, mutta hyökkäyspään vahvistuksena.

Erotuomari Petri Viljasella oli jo ratkenneen ottelun lopussa täysi työ pitää paketti kasassa. Ottelun ensimmäinen varoitus annettiin vasta 83. minuutin kohdalla Inter-kapteeni Henri Lehtoselle. Sen jälkeen niitä tulikin sitten liukuhihnalta. Ensi laputettiin TPS-kärki Mikko Hyyrynen ja sen jälkeen korttia sateli moneen suuntaan. Interin Vahid Hambo pilasi kahden maalin iltansa täysin järjettömällä punaisella kortilla. Keltaista katselivat myös molemmat maalivahdit Oskari Forsman ja Magnus Bahne sekä TPS:n Niklas Blomqvist.

– Kiihkeä loppu saatiin vielä ottelulle, siinä olikin sitä paikallispelin tuntua. Olen ylpeä omasta joukkueestani, vaikka jatkopaikka jäikin saamatta. Interin huippuyksilöt, Hambo ja Ojala, olivat sen verran parempia, että he pystyivät ratkaisemaan tämän pelin. Itse kenttäpelissä ei ollut suurtakaan eroa. Oltiin paremmin mukana, kuin siinä helmikuisessa voittopelissä. Katson pelin tietenkin vielä tarkemmin läpi videolta ja sieltä löytyy aina uusia mielenkiintoisia yksityiskohtia, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen summasi.