TPS kaatoi taas KTP:n – ratkaisu tuli jo avausjaksolla

TPS voitti perjantai-iltana Veritas Stadionilla kotkalaisen KTP:n lukemin 2-0. Palloseura ratkaisi pisteiden kohtalon jo ensimmäisellä puoliajalla iskemällä kaksi maalia vieraiden verkkoon. Aneeminen KTP hieman piristyi ottelun toisella puolikkaalla, mutta todellinen kavennus- ja tasoitusuhka jäi kuitenkin puolitiehen. TPS on ottanut KTP:ltä nyt kuusi pistettä ja pitänyt kotkalaiset nollilla molemmissa keskinäisissä otteluissa.

– Ensimmäinen puoliaika oli ihan hyvä, vaikka matalaa puolustusta vastaan pelaaminen ei ole ollut se ihan paras juttumme. Olen ihan tyytyväinen myös pallolliseen tekemiseen, mitä nyt tuli vähän liikaa temppuja, vähän nopeammin olisi pitänyt saada palloa liikkeelle ja sitä kautta olisi saattanut tulla enemmänkin maalipaikkoja. Lopputulokseen olen tietysti todella tyytyväinen, olihan se upea KTP:n tasoista joukkuetta vastaan, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painotti.

– Ekalla jaksolla meidän suunnitelmat eivät onnistuneet ja 2-0-tilanteesta oli paha lähteä toiselle jaksolle, mutta saatiin toisella puoliajalla parannettua ja tuli muutama tilanne myös Tepsin päähän. TPS oli tänään parempi ja ansaitsi pisteensä, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter myönsi.

TPS:n hyvä juhannuksen jälkeinen jakso sai jatkoa ja joukkueen saldo on sen jälkeen erinomainen. Raitapaidat ovat kahmineet seitsemästä ottelusta kuusi voittoa ja niillähän irtoaa komeat kahdeksantoista pistettä. TPS jatkaa omaa taisteluaan ylhäisessä yksinäisyydessään sarjakakkosena. KTP taisi jämähtää tappionsa myötä lopullisesti Ykkösen harmaaseen keskikastiin.

TPS jätti voitollaan lähimmät takaa-ajajansa FF Jaron ja MuSa:n jo kymmenen pisteen päähän. MuSa:lla on kuitenkin lauantaina ottelu EIF:iä vastaan Tammisaaressa ja se voi kuroa takaisin seitsemään pisteeseen. TPS löi voitollaan hieman lisäpaineita myös FC Hakalle, joka kohtaa lauantaina puolestaan AC Kajaanin kotonaan. TPS:n ja Hakan välinen ero seitsemän pinnaa ennen lauantain otteluita.

Valtteri Vesiaho pelasi neljännen ottelunsa TPS-paidassa ja hänen maalitilinsä aukesi tärkeässä paikassa. TPS-toppari eteni rankkarialueen taakse käyttäen hyvää kutiaan. Veto painui vähän kuin yllättäen ohi KTP-vahti Jiri Kosken maalin oikeaan nurkkaan.

Eliécer Espinosa maalasi kauden kymmenennen osumansa 36. minuutin kohdalla. Kolumbialaiskärki käytti KTP:n puolustuksen sekoilut kylmän viileästi hyväkseen ja tinttasi pallon lähietäisyydeltä maalin oikeaan takanurkkaan.

TPS:n toista puoliaikaa kuvasti varmaan parhaiten se, että joukkue absoluuttisesti jopa enemmän maalipaikkoja kuin avausjaksolla, mutta tilanteet valuivat käsistä kertaa toisensa jälkeen. TPS:llä oli monta paikkaa tappaa peli lopullisesti. Vastaavasti KTP sai ne parhaat myllynsä ihan ottelun lopussa, kun Palloseuran riveissä tunnuttiin odottelevan jo kamppailun päättymistä.

–  Toiseen puoliaikaan en voi oikein olla tyytyväinen. Jotkut pelaajat joissakin tilanteissa pelasi vähän turhan löysästi. Nöyryys vähän taisi kadota. Ehkä hallittiin alkuun peliä niin paljon, että joillekin tuli toisella jaksolla sellainen fiilis, että tässä voi vaan tehdä kaikenlaisia juttuja. Toki taisi kuitenkin olla niin, että meillä oli toisella puoliajalla kuitenkin enemmän maalipaikkoja. Tietynlainen draivi siitä puuttui ja se näkyi tekemisessä myös maalipaikoissa. Oli vähän sellaista ihmeellistä sutimista. Sellainen todella hyvän päivän lento niistä paikoista puuttui, Pikkarainen myönsi.

– Saatin ne maalit ensimmäisellä jaksolla, mikä on tietysti kaikkein tärkeintä. Me kyllä tiedettiin, että KTP tulee toiselle puoliajalle vähän kovempaa ja niinhän siinä kävi. Mun mielestä hoidettiin peli lopulta kuitenkin ihan hyvin, ei siinä ollut oikein KTP:lläkään paikkoja tehdä kavennusmaalia. Mun mielestä peli aika hyvin kuitenkin hallussa koko matsin ajan, TPS-hyökkääjä Joakim Latonen summasi, joka sai iskun toisella jaksolla päähänsä.

– Sellainen vähän hölmö olo tuli, mutta ei pahempaa onneksi. Oli vähän vaikeuksia kuitenkin keskittyä sen iskun jälkeen pelin. Mietin, että pitäisikö tehdä pystyjuoksu, mutta hakkasi jotenkin vähän tyhjää. Ajattelin, että kannattaa hakeutua vaihtoon, koska se oli siinä tilanteessa joukkueen etu, Latonen vielä muistutti.

Ottelukooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-ktp-2-0-02-08-2019/

TPS kohtaa ensi viikonloppuna Ykkösen seuraavassa kärkipään kamppailussa MuSa:n Porissa. MuSa – TPS alkaa Porin ikuisen tuulen stadikalla lauantaina 10.8. klo 17.00. TPS-kannattajat järjestävät MuSa:n otteluun matkan vaivaisella kahdella kympillä. Lisätietoja Porin reissusta: http://tps-kannattajat.net/site/kannattajamatka-tupla-away/


Lisää uutisia