TPS kaatoi Kupittaalla nyt HIFK:n – Ääritalo nousi ratkaisijaksi

TPS otti jo toisen peräkkäisen kotivoittonsa Veikkausliigassa. Viime lauantain maukas Inter-voitto sai keskiviikkona jatkoa, kun HIFK kaatui Veritas Stadionilla lukemin 1-0. TPS:n voitto-osuman puski turkulaisyleisölle tuttu mies, Mika Ääritalo. TPS-kärki uurasti muutenkin kentällä huippuottelun ja iltapuhteen kruunasi 51. minuutilla syntynyt voittomaali.

– Ärtsi pelasi 85 minuuttia – ja huipputasolla. Hän yksinkertaisesti johti meidän joukkuettamme kentällä tänään. Hän prässäsi loistavasti ja illan kruunasi voittomaali. Toivottavasti kaikki katsomossa olleet juniorit seurasivat hänen peliään ja ottivat oppia. Jotkut johtavat puheella, toiset esimerkillään ja tekemisellään kentällä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kiitteli kokenutta hyökkääjäänsä.

Johansson oli muutenkin todella tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Itseluottamus kasvaa myös pukukopissa kohisten näiden taisteluvoittojen myötä. TPS on pitänyt nyt myös nollan omassa päässä kahdessa ottelussa peräkkäin. TPS:n puolustuspelaamisessa on tapahtunut kirjaimellisesti hurja muodonmuutos.

– Totta kai olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin, muotoon kentällä, kokonaissuoritukseen ja toiseen peräkkäiseen voittoon. Varsinkin toisella jaksolla homma toimi, oltiin silloin kokonaisuudessa parempia kuin Inter-pelissä  Meillä on ollut ongelmana saada se ensimmäinen syöttö omille, sen jälkeen ollaan kyllä vaarallisia. Se on ollut ongelma, joka on tiedostettu ja jonka eteen ollaan tehty töitä, Johansson painotti.

TPS:n keskikenttä on saanut myös pelinsä balanssiin. Seuran oma kasvatti Jesper Karlsson ja Alim Moundi ovat löytäneet kentällä yhteisen sävelen. He ovat puolustaneet ja paiskineet hommia todella esimerkillisesti keskikentän pohjalla.

– Keskikentällä Jepa ja Alim ovat tehneet valtavan määrän töitä. Heidän pelaamisensa on ollut ihan ratkaisevassa roolissa näissä kahdessa voittopelissä, Johansson myönsi.

TPS teki myös onnistuneita vaihtoja niillä ottelun kiihkeimmillä hetkillä, kun HIFK yritti saada peliä tasoihin. Tuoreet jalat auttoivat ottelun krittiisillä loppuhetkeillä pitämään HIFK:n loitolla pahimmilta maalipaikoilta.

– Saatiin vaihdosta sisään tuoreita pelaajia toiselle jaksolla, he kaikki täyttivät paikkansa ja heitä tarvitaan myös jatkossa. Lauantain KuPS-peliin on pakko tehdä muutoksia. Tahti on niin tiukka, että palautuminen on jo todella vaikeaa. Totta kai voitetun Inter-pelin jälkeen iskut kentällä tuntuivat pienemmiltä, mutta jaksamisellakin on rajansa, Johansson muistutti.

HIFK-voitto maistui myös siksi poikkeuksellisen maukkaalta, koska stadilaiset nuijivat Tepsin pari viikkoa sitten kotikentällään 2-0. HIFK:n puolustukseksi on sanottava se, että joukkue sai ainoastaan kaksi täyttä lepopäivää sunnuntain Haka-tappion jälkeen. Kaikki Veikkausliigajoukkueet ovat kuitenkin aika tasapuolisesti kovilla kiihtyvän ottelutahdin kanssa.

TPS kipusi toisen peräkkäisen voittonsa myötä sarjataulukossa yhdeksään pinnaan ja jo yhdeksännelle sijalle. Palloseura paineli keskiviikkona jo niin Hakan kuin SJK:nkin ohi. IFK Mariehamnille hävinnyt RoPS jäi sarjataulukossa jo seitsemän pisteen päähän.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=rzRyMgTbbzQ 

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia