TPS kaatoi jälleen Ilveksen – voittolukemat nyt 3-1

TPS palasi Naisten liigan vajaan kolmen viikon ottelutauolta todella hienoissa merkeissä. Palloseura jatkoi keskiviikkona Tampereen Tammelassa siitä, mihin se Urheilupuiston yläkentällä viimeksi jäi. Eli, Ilves kaatui toistamiseen peräkkäin. TPS:n voittolukemat olivat tällä kertaa selvemmät 1-3-lukemat.

TPS:lle täysi kolmen pisteen potti oli äärimmäisen tärkeä. Raitapaidat nousivat voitollaan sarjassa jo viidennelle tilalle ohi Åland Unitedin. Pisteitä on kasassa kauden neljännen voiton myötä jo 14 ja matkaa alemman loppusarjan viivalle on nyt kolme pistettä.

– Todella tärkeä voitto ja nyt ollaan ihan hyvissä asemissa. Me emme ota kuitenkaan paineita tästäkään, vaan mennään rauhassa peli kerrallaan. Kaiken kaikkiaan hyvä kypsä esitys kovassa paikassa. Meillä on nyt kolmen ottelun tappioton putki takana ja kaksi voittoa peräkkäin. Mukava tulla voitto mukana kotiin, TPS:n erittäin tyytyväinen päävalmentaja Petteri Joensuu summasi.

Ilves tarjosi kuitenkin Tepsille pientä shokkihoitoa heti ottelun alkuun menemällä jo ensimmäisellä minuutilla johtoon. Ilveksen 1-0-johtomaalin viimeisteli Roosa Tuominen. TPS ei Ilveksen nopeaa johtamaalia kuitenkaan säikähtänyt, vaan pikku hiljaa myös sen peli meni uomiinsa.

– Maali tuli 23 sekunnin jälkeen pienestä virhe, josta Ilves pääsi iskemään. Maali ei onneksi vaikuttanut pelaamiseemme kuitenkaan. Puolen tunnin kohdalla Netta Laasio loukkaantui ja Ilves pääsi vähäksi aikaa peliin paremmin mukaan, mutta onneksi selvittiin takaiskuitta siinä vaiheessa, Joensuu kiitteli.

TPS:n keskikenttäpelaajaSini Laaksonen nosti Palloseuran tasoihin äärimmäisen tärkeällä hetkellä, juuri ennen ottelun taukoa 44. minuutin kohdalla. Maali oli Laaksoselle tämän kauden ensimmäinen ja koko liigauran yhdestoista.

– Emma pisti kovan vapaapotkun keskialueelta maalia kohti ja Sini ohjasi tärkeässä paikassa sisään. Saatiin juuri ennen taukoa onneksi tehtyä se tasoitus, Joensuu kertaili Palloseuran avausmaalia.

TPS aloitti ottelun toisen jakson loistavalla sykkeellä ja Frida Lähteenmäki veikin elämänsä ensimmäisellä liigamaalillaan raitapaidat nopeasti 1-2-johtoon. Maalin syntyajaksi merkittiin ottelun 47. minuutti. Topparina aloittanut Lähteenmäki viimeisteli maalinsa laitapakin tontilta.

– Me saatiin puolestaan hyvä startti toiselle puoliajalle. Sini heitti kulmasta hyvän keskityksen ja Frida nousi takatolpalle ja laittoi jalalla sisään.

Ilveksen toivon kipinät alkoivat sammua viimeistään 75. minuutin kohdalla, kun toppari Emma Santamäki viimeisteli TPS:lle jo 1-3-johtolukemat. Myös Santamäki tykitti kauden ensimmäisen maalinsa ja koko liigasaldo näyttää nyt viittä maalia.

-.Saijaa rikottiin boksissa ja saatiin rankkari. Emma pisti maalivahdista kimmonneen pallon pompun kautta sisään. Luotiin muutenkin hyvin tilanteita ottelun toisella puoliajalla ja voitto oli kyllä ansaittu, Joensuu vielä tiivisti.

TPS kohtaa ensi sunnuntaina todella tärkeässä kamppailussa Jyväskylän Pallokerhon, joka pelasi keskiviikkona maalittoman tasapelin IK Myranin kanssa. Jyväskylän Pallokerho on sarjataulukossa kolme pistettä TPS:n perässä. TPS – JyPK alkaa Urheilupuiston yläkentällä 30.6. klo 16.00.

Lisää uutisia