TPS kääri kolme pinnaa kasaan puoliväkisin

TPS voitti Ykkösen kauden 2015 kolmanneksi viimeisessä ottelussa VIFK:n kotonaan lukemin 3-1. Helpolla voitto ei todellakaan tullut, sillä putoamisensa varmistuksesta vapautunut VIFK harasi ilman paineita kunnolla vastaan. TPS nousi voittonsa myötä kahden pisteen päähän sarjakärki PS Kemistä, joka jäi maalittomaan tasapeliin AC Oulua vastaan. Muusta kärkinelikosta PK-35 kohtaa sunnuntaina EIF:n kotonaan ja JJK puolestaan vieraissa FC Jazzin.

TPS aloitti ottelun erittäin terävästi ja alku sujui kuin tanssi. Peli oli vanhentunut vasta 6. minuutille, kun Jussi Aalto nosti pallon tarkasti boksiin ja vapaana ollut Ilari Mettälä uitti pallon maata pitkin oikeaan alakulmaan. Siinä vaiheessa näytti suoraan siltä, että tänään on TPS:n iltapäivä.

Lisää ilotulitusta tuli puolen tunnin kohdalla, kun Mettälä sijoitti aivan oikeaan alakulmaan 2-0. Sen jälkeen myös VIFK alkoi pelaamaan omaa peliään ja nostamaan hyökkäyksiään. Paine tuotti 2-1-kavennuksen 44. minuutin kohdalla, kun Joonas Vahtera ohjasi pallon sisään kauniin kuvion päätteeksi. TPS:llä oli sitä ennen kaksi avopaikkaa paketoida peli lopullisesti.

VIFK sai uutta intoa kavennuksestaan ottelun 2. puoliajalle ja se haki tasoitusta tosissaan. TPS:n maalivahti Oskari Forsman pariinkin loistotorjuntaan niinä kaikkein kriittisimpinä hetkinä. VIFK vei välillä peliä ja TPS oli ihmeissään. Toisaalta osat vaihtuivat nopeasti, kun palloa pyöritettiin välillä VIFK:n päädyssä.

Ottelun lopullinen niitti sai päivänvalon 84. minuutin kohdalla. Raskaan työn puurtaja Niklas Blomqvist laukoi suoraan ilmasta pallon VIFK:n maalin vasempaan alanurkkaan. Peli ei kuitenkaan päättynyt senkään jälkeen, vaan molemmissa päissä nähtiin vielä hyviä tilanteita.

– Tiesin, että tulee vaikea peli. VIFK pääsi ilman paineita tänne ja olimme vaikeuksissa. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että pystyimme kääntämään nämä pisteet kotiin. Jyväskylässä pelattiin erinomainen peli, mutta nyt mentiin taas vähän taaksepäin. Tällä esityksellä emme pärjää Hakaa tai PK-35:ttä vastaan, meidän pitää palata omalle tasollemme, TPS-luotsi Mika Laurikainen naulasi.

– Olimme suurimman osan peliä aktiivisempia ja pelaavampia kuin TPS. Tämä peli ratkaistiin lopulta ihan maalin edessä, TPS:llä on vaan enemmän sitä taitoa kuin meillä. Toivon, että TPS ja JJK pääsevät Ykkösestä eteenpäin, sillä se edistää parhaiten tätä suomalaista jalkapalloa, VIFK:n päävalmentaja Tomi Kärkkäinen kiteytti.