TPS kaappasi Turun herruuden yhteispistein 7-1 (kooste ottelusta)

TPS otti maanantai-iltana Veritas Stadionilla äärimmäisen tärkeät kolme pistettä kaatamalla FC Interin lukemin 1-0.  Vähän kuin sivutuotteena, TPS:lle tuli myös Turun herruus Veikkausliigakaudella 2018. TPS jatkoi tämän kauden paikalliskamppailuja siitä, mistä se huhtikuussa aloitti. Eli, voittamalla. TPS:n voittolukemat olivat lopulta 1-0 ja ratkaisijana varsin tuttu nimi. Mika Ääritalo iski derby-maalinsa numero seitsemän ottelun 53. minuutilla, eikä FC Inter pystynyt siihen enää vastaamaan. kauden kolmas Turun derby houkutteli 5.560 katsojaa.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-fc-inter-1-0-17-09-2018/

TPS nousi voittonsa myötä 25.een pinnaan ja venytti samalla kaulan yhä tukevammin sarjan tyveen juuttuneeseen PS Kemiin seitsemään pisteeseen. IFK Mariehamn voitti oman ottelunsa SJK:ta vastaan ja on edelleen pisteen TPS:n edellä. SJK ajautui taas takaisin häntäpään taisteluihin mukaan ja se on kaksi pistettä TPS:n edellä.

TPS:n voittomaali syntyi FC Interin puolustuksen avustamana. Niklas Blomqvist lähetti korkean pallon kohti Interin boksia. Inter-toppari Daniel Kamy yritti puskea Blomqvistin pallon maalivahti Jere Koposelle, mutta Mika Ääritalo oivalsi loistavasti tilanteen. Hän juoksi väliin, kiersi vaivattommasti Koposen ja saatteli pallon tyhjään Inter-maaliin.

– Ensimmäinen puoliaika oli erittäin tasainen, eikä siinä ollut kauheasti paikkoja kummallakaan. Toisella puolijalla FC Inter oli vähän enemmän pallossa kiinni. Tämän kauden kuva on ollut tämä, todella tasaisia pelejä, mutta olen olen erittäin ylpeä siitä, että pystyimme kääntämään kaksi peleistä voitoiksi, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen painotti.

– Meille on tullut hyvin vähän nollapelejä, mutta nyt onnistuttiin myös siinä. Boksissa puolustaminen on ollut koko kauden ongelmamme. Koko joukkueen työmoraali oli loistava ja saatiin päälle vähän onnekas maali. Muistan kuitenkin ne useat maalit tältä kaudelta, kun vastustajalla on ollut onnea, joten ei tämä nyt oikeusmurhakaan ollut, Laurikainen muistutti.

– Olen tietysti erittäin tyytyväinen, että tänään päädyttiin tähän. Meille tuli erittäin hyvä saldo paikallisvastustajasta tällä kaudella. Viimeksi kun pelattiin vastakkain kaudella 2014, turpaan tuli välillä ihan reilusti. Parannus on silmiinpistävä, Laurikainen vielä kertasi.

FC Interin päävalmentaja John Allen on Laurikaiselle tuttu mies pelkästään jo TPS-vuosien ajoilta.

– Tämä oli tyypillinen derby. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta toisella olimme parempia. Hävisimme maalilla, jonka annoimme TPS:lle. Olen erittäin pettynyt siihen. Pyrimme suoraviivaisuuteen ja prässäsimme normaalia ylempää. Kentän viimeinen kolmannes näyttää olevan se suurin ongelma meille, Allen manasi.

TPS nousi maanantai-illan voitolla niskan päälle myös kaikkien aikojen derby-tilastoissa. TPS johtaa tilastoja nyt voitoin 15-14. Tasapelejä on 13. Maaliero menee kuitenkin FC Interin hyväksi 57-51.

TPS on siis edelleen liigakarsijan paikalla. Raitapaidat kohtaavat seuraavassa ottelussaan IFK Mariehamnin vieraskentällä. TPS on ollut tällä kaudella vieraskentillä heikko, mutta kotikentällä pisteitä tulee nyt hyvää tahtia. TPS kohtaa lisäksi vielä FC Lahden vieraissa, RoPS:n Kupittaalla, KuPS:n Kuopiossa sekä päätöskierroksella HJK:n Kupittaalla. Loppuohjelma on siis erittäin haastava.
 

Lisää uutisia