TPS juniorijalkapallo haki oppia Brightonin organisaatiosta

TPS juniorijalkapallon 32-henkinen delegaatio vieraili neljän päivän ajan Etelä-Englannissa ja tutustui Brighton & Hove Albion FC:n organisaatioon. Tepsiläiset pääsivät tutustumaan Brightonin upeaan harjoituskeskukseen sekä seuran akatemian toimintaan. TPS:n delegaatioon kuului TPS juniorijalkapallon eri ikäluokkien valmentajia, muita seuran taustajoukkoja sekä SWU-seurojen valmentajia.

– Olimme kaksi vuotta sitten Helsingborgissa Ruotsissa ja viimeksi Ajax Amsterdamin vieraana Hollannissa. Tämä oli luonnollinen jatkumo siihen ketjuun. Saimme tutustua Brightonin fantastisen hienoon harjoituskeskukseen, joka jopa Englanninkin mittapuun mukaan on maan kärkeä. Manchester City on ainoa seura, jossa puitteet on ehkä vielä vähän paremmat. Englannissa mitataan näitä olosuhteita ja Brighton kuuluu sinne kaikkein korkeimpaan kategoriaan, TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Tommi Pikkarainen painottaa.

– Saimme tutustua Brightonin harjoitusmetodeihin ja -oloihin ja koko ryhmä sai varmasti uusia ideoita tulevaisuutta varten. Heidän akatemiansa valmennuspäällikkö Paul Holder piti myös asiantuntevan ja kiinnostavan luennon. Oli hienoa kuulla, että TPS:n junioreita valmennetaan ja pelaajia kehitetään aika samoin menetelmin, kuin mitä Brightonissa tehdään, Pikkarainen vielä muistutti.

TPS:n U15- ja U16-ikäluokan pojat olivat lähteneet jo pääryhmää aikaisemmin Englantiin harjoittelemaan, leireilemään ja pelaamaan. Tepsin pojat kohtasivat Tottenhamin saman ikäluokan iskuryhmän, mutta lontoolaiset olivat niukasti parempia lukemin 1-0. TPS:n pojat kohtasivat myös Brightonin juniorijoukkueet kahteenkin eri otteeseen. Ensin ryhmän nuoremmista pojista koottu TPS kaatoi Brightonin upeasti 4-2. Tepsin koko matkaryhmä pääsi sitten jo todistamaan paikan päälle, kun leiriryhmän vanhemmista pojista koottu joukkue otti mittaa Brightonin saman ikäluokan junioreista. Lopputuloksena oli sillä kertaa niukka 3-2-tappio.

Delegaatio nautti reissun toiseksi viimeisenä päivänä Brightonin upouuden The American Express Community Stadiumin tunnelmasta, kun Sami Hyypiän valmentama Brighton kohtasi lontoolaisen Fulham FC:n. Brightonin uusi hyökkäyspään vahvistus, Englannin entinen maajoukkuekärki Darren Bent, vei joukkueensa 1-0-johtoon, mutta Fulham nousi takaa 1-2-vierasvoittoon.

– Harmi tietysti, ettei kotijoukkue ollut aivan parhaimmillaan juuri tuossa pelissä. Brightonissa on juuri valmistunut upea ja moderni stadion, joka on myös kerännyt kaikenlaisia tunnustuksia. Tunnelmahan noissa peleissä on tietenkin aivan ainutlaatuinen, Pikkarainen vielä myhäili.

Lisää uutisia