TPS julkaisi 90-vuotisjuhlahistoriikkinsa

Lokakuun 24.päivänä täydet 90 vuotta täyttänyt Turun Palloseura julkaisi juhlahistoriikkinsa seuran virallisena juhlallisuuspäivänä viime lauantaina. Nyt julkaistu historiikki on jatkoa Heikki Mäen ja Eero Toivolan aikaisemmin kirjoittamiin TPS-historiikkeihin.

Tuore juhlajulkaisu ”Suurseuran vuoristorata” keskittyy nyt seuran kaikkien neljän lajin osalta viimeiseen kymmeneen vuoteen, eli tapahtumat alkavat vuodesta 2002. Teoksen ovat kirjoittaneet Jani Mesikämmen ja Heikki Möttönen. Mesikämmen on keskittynyt lajeina jääkiekkoon ja salibandyyn ja Möttönen puolestaan jalkapalloon, keilailuun sekä koko seuran juniori- ja taustaorganisaatioihin.

”TPS-jääkiekko on kokenut vuosikymmenessä lähes kaikki mahdolliset ääripäät, on juhlittu torilla mestaruutta ja nuohottu syviä pohjamutia, on käyty konkurssin partaalla ja tehty perään kaikkien aikojen taloudellinen voittotulos. Tahti on ollut sellaista, että monet käänteet ovat joko unohtuneet tai jääneet hämärän peittoon. Toivottavasti kokonaiskuva aukeaa kirjaa lukemalla tavallisellekin kannattajalle”, Mesikämmen pohtii.

”Jalkapallopuoli eli karmeita aikoja liigasta putoamisen jälkeen, kun koko seuran perustamislajin jatkuminen oli vaakalaudalla. Taustalla tehtiin kuitenkin koko seuran kannalta viisaita päätöksiä ja nyt TPS on ollut mitaleilla neljä kertaa viimeisen kuuden vuoden aikana. 2000-luku on täynnä värikkäitä käänteitä, joita koetan avata mahdollisimman rehellisesti. Urheilu ja persoonat edellä tietysti mennään, mutta monet taustalla tehdyt päätökset avaavat varmasti vielä paremmin myös sitä urheilupuolen kokonaisuutta”, Möttönen taustoittaa.

Paljonko TPS-jääkiekko keräsi 2000-luvun alkuvuosina tappioita ennen kurssin kääntymistä? Mikä on seuran jääkiekkohistorian tärkein maali? Miksi TPS-jalkapallo lähti yhtiönä omille teilleen jääkiekon tytäryhtiön asemasta vuonna 2006? Miksi TPS:ää valmensi viiden peräkkäisen kauden aikana peräti kuusi eri päävalmentajaa? Mikä virhesiirto oli katkaista TPS Salibandyn kovan nousukiidon kokonaan?

Kaikkiin näihin kysymyksiin antaa vastauksen Suurseuran vuoristorata –teos.

TPS-historiikkia myydään TPS-jääkiekon, -jalkapallon ja -salibandyn toimistoissa, jääkiekon ja salibandyn kotiotteluissa sekä Turun Kansallisen Kirjakaupan myymälöissä. TPS jalkapallon toimistosta (os. Ruissalon Puistotie 85) historiikin voi tulla ostamaan arkisin klo 9.00-15.00 tai sopimuksen mukaan. Historiikin hinta on 30 euroa.

Lisätietoja:
Jani Mesikämmen p. 0400 875 357
Heikki Möttönen p. 040 528 4022

Jani Mesikämmen on turkulainen urheilutoimittaja, joka on seurannut TPS-palloilua koko elämänsä ajan. Hän on myös raportoinut TPS:n edesottamuksista jo vuosia eri tiedotusvälineille.

Heikki Möttönen on toiminut TPS-jalkapallon tiedottajana vuodesta 2001 lähtien. Hän vastaa myös Suomen Jalkapallo Pelaajayhdistyksen viestinnästä sekä toimii vapaana toimittajana.

Lisää uutisia