TPS jatkosopimukseen keskikenttäpelaajan Netta Hanhimäen kanssa – ”Vahvuuksia puolustus- ja hyökkäyssuuntaan”

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaajan, Netta Hanhimäen, 21, kanssa. Hanhimäki on pelannut kaksi edellistä kautta Kansallista Liigaa Åland Unitedissa ja viime kaudella mustavalkoisessa pelipaidassa.

Hanhimäki on omien sanojensa mukaan hyvillä mielin jatkamassa Tepsissä.

– Olen kyllä todella innoissani siitä, mitä tämä kausi tuo mukanaan. Paljon on nuoria pelaajia, mutta samalla vanhoja konkareita, keitä oli viime kaudella. On mielenkiintoista tehdä töitä heidän kaikkien kanssa, Hanhimäki kertoo.

Tepsin putoaminen Naisten Ykköseen harmittaa nuorta pelaajaa, mutta hänen mukaansa liigassa pelaaminen toi mukanaan tärkeitä oppeja.

– Kun me nousemme takaisin liigaan niin tiedämme, mitä siellä vaaditaan ja olemme joukkueena siihen valmiimpia.

Hanhimäki odottaa innoissaan tulevaa kautta. Viime kaudella peliminuutit jäivät vähäiseksi loppukauden sairastelujen kanssa.

– Tosi hyvät odotukset ensi kaudesta. On uusi pelitapa ja aika nuori joukkue. Tässä on vielä hiomista joka osa-alueella, mutta hyvässä vauhdissa ollaan. Tosi innoissani olen ja uskon, että tästä tulee hyvä kausi.

Hanhimäen mukaan Tepsin uusi päävalmentaja Sami Lehtilä on osaava nuori valmentaja.

– Sami tuo mukanaan paljon uutta siitä, mitä nykyjalkapallo on. Siitä olen todella innoissani.

Sami Lehtilän mukaan Hanhimäki on tasapainoinen keskikenttäpelaaja, jolla on vahvuuksia sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan.

– Netalla on aggressiivinen ote puolustamiseen. Hyökkäyspeliimme hän tuo monipuolisuuttaan laukomistaidoillaan. Netta tuo meille mahdollisuuden luoda uhkaa syvemmältä ja tehdä kaukolaukausmaaleja. Hieno juttu, että saatiin hänet jatkamaan Tepsissä, Lehtilä iloitsee.

Hanhimäki on laittanut itselleen tavoitteet tulevalle kaudelle. Ehjä kausi olisi nuorelle pelaajalle ensisijaisen tärkeä.

– Haluaisin saada tulevalla kaudella paljon roolia ja peliaikaa. Haluan kehittyä joka osa-alueella mahdollisimman paljon ennen kauden alkua ja saada itsevarmuutta pelaamiseen. Jonain päivänä haluan vielä kokea ulkomaan kentät ja päästä niin pitkälle kuin mahdollista.

Liigakokemus on nuorentuneelle Tepsin joukkueelle tärkeää. Hanhimäki sanoo pystyvänsä auttamaan joukkueen nuorempia pelaajia saavuttamaan tavoitteensa.

– Uskon, että tuon mukanani joukkueeseen näkemystä siitä, mitä Suomen korkeimmalla tasolla pelaamisessa vaaditaan. Haluan näyttää nuoremmille pelaajille esimerkkiä, heillä on varmasti omia tavoitteita päästä huipulle. Otan myös nuorena pelaajana esimerkkiä vanhemmilta pelaajilta, koska olen vielä urani alussa, enkä ole saavuttanut niitä tavoitteita mihin tähtään, Hanhimäki kertoo.

Valokuva median käyttöön – Kuva: Janne Hirvensalo

TPS Jalkapallon kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä sekä miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Pelaajaprofiili: Netta Hanhimäki

  • syntymäpaikka ja -aika: 12.8.2003, Vöyri
  • pelipaikka: keskikenttä
  • vahvempi jalka: oikea
  • lempinimi: Nede
  • sopimus TPS:n kanssa: 2024
  • seurahistoria: Vörå IF, Norvalla FF, ONS, KaNu, FC Sport, Åland United, TPS

Lisää uutisia