TPS jatkoon Suomen Cupissa vaikeimman kautta – kooste julkaistu

TPS eteni Respect Suomen Cupin 5.kierrokselle voittamalla Tampere Unitedin jatko-ottelun jälkeen lukemin 0-4. TPS hallitsi kenttätapahtumia täysin, mutta tamperelaisten uhrautuva pelaaminen piti lukemat nollissa koko varsinaisen peliajan.

Varsinaisella peliajalla TPS otti heti komennon ja hallinta tuotti lukuisia paikkoja. TPS:stä paras paikka varsinaisella peliajalla siunaantui Riku Sjöroosille, mutta laukaus suuntautui päin TamU:n maalivahti Juuso Auvista. Aina hetkittäin vastahyökkäyksiä yrittänyt TamU sai ottelun loppupuolella kuin tyhjästä paikan, mutta vaihdosta sisään tulleen Niclas Kalatsevin hirmukuti tyssäsi TPS:n tolppaan. Lisäajalla TPS:n keskikenttäpelaaja Jani Virtanen tälläsi vielä vapaapotkun ristikkoon, jonka jälkeen siirryttiin 2 x 15 minuutin jatko-otteluun.

Jatko-ottelun alussa TamU:n Ali Koljonen loukkasi harmittoman näköisessä tilanteessa pahasti jalkansa ja hänet kannettiin paareilla pois kentältä. TamU oli käyttänyt tässä vaiheessa kaikki vaihtonsa, joten TPS pääsi miesylivoimalle. Ja viimein verkko sitten heiluikin. Riku Sjöroos pääsi laidasta läpi ja viimeisteli TPS:lle helpottavan johtomaalin. TamU:n sinnikäs joukkue yritti minkä pystyi, mutta TPS:n paikalle saapuvien kannattajien iloksi nähtiin vielä maalijuhlat. Niklas Blomqvist, Sami Rähmönen ja Ilari Mettälä latoivat vielä vuorolleen pallon maaliin.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen antoi kehut yritteliäillle tamperelaisille.

– Meni tänään vähän ylitöiksi. TamU puolusti organisoidusti todella alhaalta ja sen läpäiseminen oli meille vaikeaa. TamU:n pelaajat tekivät tänään valtavasti töitä ja saivat hekin luotua pari hyvää maalipaikkaa. Olen aika varma, että he taistelevat tänäkin vuonna sarjanoususta.

– Me saimme tilanteita liukuhihnalta, mutta pallo ei löytänyt maaliin asti. Mitään varsinaista hätää ei meillä ollut missään vaiheessa ja olin koko ajan luottavainen maalien tulemiseen. Jatko-ottelussa ne sitten vasta tulivat ja jatkopaikka irtosi, josta olen tietenkin tyytyväinen. Hienoa, että pojat jaksoivat kun pelasimme vasta edellispäivänä Turun Interiäkin vastaan kovan ottelun.

Tampere United – TPS 0-4 (0-0) (0-4) jo.
105′ 0-1 Riku Sjöoros
110′ 0-2 Niklas Blomqvist
118′ 0-3 Sami Rähmönen
120” 0-4 Ilari Mettälä

TPS TV:n kooste ottelusta: http://tpstv.fi/kooste-tamu-tps-0-4-0-0-0-4-jo/

TPS pitää nyt hetken huilia harjoitusotteluista ja palaa pelikentille perjantaina 18.3. kun Valkeakosken Haka saapuu vierailulle Turkuun. Sitä ennen Suomen Cupin 5.kierros arvotaan maanantaina 14.3.

 

Lisää uutisia