TPS jatkoi voittoputkeaan SJK Akatemian kustannuksella – ”Olemme osanneet voittaa”

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat ehkä vähän jännittyneitä, mutta TPS ei jähmettynyt, vaan siirtyi nopeasti johtoon Daniel Rantasen iskiessä mustavalkoiset johtoon Kasper Hämäläisen esityöstä neljännellä minuutilla. Johto ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin SJK Akatemia tasoitti ottelun yhdeksännellä minuutilla Babakar Fatin osumalla.

Vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla Samba Benga katkaisi SJK Akatemian purun keskialueella ja mustavalkoiset pitivät paineen hyökkäyspäässä. Kasper Hämäläinen nousi terävästi maalialueelle ja syötti pallon vieressä olleelle Riku Riskille, joka sijoitti kauniisti vasemmalla jalallaan Palloseuran 2-1 -johtoon.

Seuraavaa osumaa ei tarvinnut odotella kovin pitkään, vaan ottelun lähestyessä puolta tuntia tarjosi Roope Pakkanen loistavan syötön Riskille, joka nousi muutaman metrin vetäen samalla puolustajat kohti itseään. Samalla Kasper Hämäläinen jäi yksin ja nosti kauniisti pallon maaliverkkoihin.
Avauspuolikkaan lähestyessä mustavalkoisille tarjottiin kulmapotkua. Lipulle asteli Daniel Rantanen, jonka keskitys painui kauniisti maalin edessä olleen Samba Bengan päähän. Tämä ei paikastaan erehtynyt, vaan painoi pallon varmasti maaliverkkoihin ja TPS siirtyi 4-1 johtoon. Hetkeä myöhemmin oli Alhaji Gerolla oli paikka iskeä jo 5-1 kun hän onnistui ohittamaan maalivahdin, mutta tällä kertaa tolppa pelasti vierailijat.

Ottelun toinen puolikas jatkui vauhdikkaana siitä, mihin avauspuolikkaalla oli jääty, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta maaliverkkoja ei päästy heiluttelemaan. Vaarallisimmat paikat nähtiin vasta ottelun loppuhetkillä, kun Jere Koponen joutui venyttämään kauniin torjunnan ja hetkeä myöhemmin puolustus siivosi pallon maaliviivalta kulmapotkun jälkeen.

Lisämaaleja ei enää nähty, vaan TPS nappasi voiton 4-1 -lukemilla.

-Ollaan löydetty oikea pelitapa ja pelaajien roolit osuvat kohdalleen ja olemme osanneet voittaa. Täytyy antaa SJK Akatemialle kehuja hyvästä ottelusta ja hyvästä kaudesta. He pelaavat jalkapalloa, joka kehittää pelaajia. Tänään peli meinasi karata meidän käsistä, mutta saatiin homma nopeasti kasaan ja hoidettiin peli. Omaan päähän meni tänään yksi osuma, mutta puolustus on ollut vahvaa viimeaikoina, totesi päävalmentaja Mika Laurikainen ottelun jälkeen.

Teksti: Janne Hirvensalo

Lopputulos:

TPS-SJK Akatemia 4–1 (4–1)

Ottelun maalit:

4 min 1-0 Daniel Rantanen
9 min 1-1 Babacar Fati
19 min 2-1 Riku Riski
28 min 3-1 Kasper Hämäläinen
39 min 4-1 Samba Benga

Varoitukset:

TPS
10 min Riku Riski

SJK Akatemia
49min Markus Arsalo 
 

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson (72′ Aapo Boström)
Daniel Rantanen
Alhaji Gero (83′ Onni Helén)
Riku Riski (83′ Tuomas Pippola)
Umar Bala Muhammed (72′ Joonas Sundman)
Joonas Lakkamäki
Kasper Hämäläinen (62′ Linus Rönnberg)

Erotuomari: Joona Kontinen

Pelipaikka: Veritas Stadion

Yleisömäärä: 2160

Seuraava ottelu: La 5.8. klo 16.00 SalPa-TPS, Salon keskusurheilukenttä

Hikihaastattelu

Kooste

Lehdistötilaisuus

Lisää uutisia