TPS jatkoi voittoputkeaan – Jaro kaatui Kupittaalla

Kupittaalla vietettiin tänäkin perjantaina kaunista päivää, kun TPS jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Pietarsaaren Jaron 4–0. Voitto oli mustavalkoisille neljäs peräkkäinen.

TPS tarjosi tälläkin kertaa ilonaiheita kotiyleisölleen nopealla aikataululla. Maalivahti Jere Koponen lähetti pitkän avauksen kohti Jaron päätyä ja vahvasti pelannut Alhaji Gero nappasi pallon haltuunsa. Samaan aikaan Kasper Hämälainen oli noussut maalin edustalle. ”Kapella” oli helppo työ iskeä mustavalkoiset johtoon, kun käynnissä oli vasta toinen peliminuutti.

Ottelun alku jatkui vahvasti mustavalkoisena ja pallo pysyi vierailijoiden kenttäpuoliskolla. Seitsemännellä peliminuutilla Riku Riski tavoitteli keskityksellään Hämäläistä, mutta tällä kertaa kulma kävi liian pieneksi. Vartin kohdalla tarjottiin mahdollisuutta iskeä ottelun ensimmäisestä kulmapotkusta, mutta se päätyi Jaron maalivahdin käsiin. 

Ottelun lähestyessä puolta tuntia pelasivat Gero ja Hämäläinen kauniin hyökkäyksen. Gero nousi vahvasti pietarsaarelaisten puolustuksen läpi ja syötti pallon Hämäläiselle, joka palautti pallon ovelasti kantapääkikalla, mutta laukaus painui kuitenkin maalin ohi. 

Ensimmäisen puolikkaan viimeisellä minuutilla Palloseuralle tarjoutui erinomainen paikka iskeä taululle kahden maalin johto. Riski nousi terävästi oikeaa kenttäpuoliskoa pitkin maalialueen tuntumaan ja tarjosi erinomaisen syötön mukana nousseelle Jesper Karlssonille, mutta tämän laukaus pysähtyi maalikehikoihin. Hetkeä myöhemmin TPS sai vapaapotkun noin paristakymmenestä metristä, mutta Daniel Rantasen kokeilu painui niukasti ohi. 

Ottelun toinen puolikas jatkoi sitä, mihin avauspuolikas oli päättynyt. TPS löi peliä Jaron päätyyn, mutta vierailijat yrittivät sitkeästi rakennella omia hyökkäyksiään. Molemmat pääsivät tunnin kohdalla kokeilemaan maalintekoa kulmapotkusta, mutta maalivahdit olivat tarkkana kummassakin päädyssä. 

Kun toista puoliaikaa oli pelattu reilut 20 minuuttia, tarjosi tauolla kentälle tullut Joonas Sundman erinomaisen syötön Umar Bala Muhammedille. Muhammed nousi vahvasti Jaron maalialueelle ja tarjosi pallon vapaana olleelle Daniel Rantaselle, joka pääsi upottomaan kauden ensimmäisen maalinsa. 

Palloseura kaunisteli lukemia tulostaululla, kun varsinaisen peliajan viimeinen kymppi oli pyörähtänyt käyntiin. TPS:n puolustus lähti purkamaan palloa Jaron kenttäpuoliskolle. TPS-hyökkääjä Ali-Abubakar Torfiq paineli terävästi palloon, voitti oman kaksinkamppailunsa ja pääsi karkaamaan läpiajoon. Ali-Abubakar kiersi maahan heittäytyneen Jaro-maalivahdin Emil Öhbergin, minkä jälkeen ghanalaiskärki upotti pallon maalivahdin ja apuun tulleen puolustajan välistä verkon perukoille. 

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen suoritti muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kolme vaihtoa, kun Riski, Gero ja Karlsson tekivät tilaa Tuomas PippolalleAapo Boströmille ja Onni Helénille. Tämä vaihto tuotti nopeasti tulosta, kun Pippola iski ensimmäisen maalinsa kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Pippolan osuma jäi ottelun viimeiseksi ja TPS pääsi juhlimaan 4–0-voittoa kotiyleisön edessä. 

– Tuntui aivan mahtavalta iskeä ensimmäinen maali! Alkukaudestakin on ollut paikkoja, mutta nyt se meni sisään. Saatiin alussa nopea maali, mutta sen jälkeen peli tasoittui. Jaro olisi voinut tasoittaa ottelun, mutta me saimme iskettyä peliin kahteen nollaan. Välillä nopeat maalit tekevät pelistä vaikeaa, mutta kun homma kulkee, niin se on mukavaa, Pippola iloitsi pelin jälkeen.

– 4–0 on selvä tulos. Saatiin tänäänkin nopea alku ottelulle, eli valmistautuminen oli onnistunut hyvin. Pelistä ei tullut helppoa, vaan Jaro oli tänään hyvä, mutta puolustuksemme antoi meille mahdollisuudet voittoon. Pelasimme tänään suoraviivaisesti ja saimme paikoitellen todella näyttäviä hyökkäyksiä. Olen tyytyväinen siitä, että peli kulkee ja saamme maaleja laajalla rintamalla. Nyt levätään viikonloppu ja valmistaudutaan sen jälkeen tärkeään Gnistan-otteluun, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen totesi ottelun jälkeen.

Teksti: Janne Hirvensalo

Lopputulos:

TPS–Jaro 4–0 (1–0)

Ottelun maalit:

2 min 1–0 Kasper Hämäläinen
67min 2-0 Daniel Rantanen
82min 3-0 Ali-Abubakar Torfiq
89min 4-0 Tuomas Pippola

Varoitukset:

TPS

Jaro

84 min Kareem Michael Marcus Moses
85 min Guillermo Sotelo


TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson (87min Aapo Boström)
Daniel Rantanen
Alhaji Gero (87min Onni Helén)
Riku Riski (87min Tuomas Pippola)
Umar Bala Muhammed
Yannis Lamgahez (46min Joonas Sundman)
Kasper Hämäläinen (72min Torfiq Ali-Abubakar)
 

Erotuomari: Juuso Vuorinen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 1968

Seuraava ottelu: Su 23.7. klo 18.00 Gnistan–TPS, Myyrmäen Jalkapallostadion

Ottelun kooste

Lehdistötilaisuus

Hikihaastattelu

Lisää uutisia