TPS järjesti jälleen juhlat kotikentällään – Kappe huudatti kannattajia kahden maalin edestä

Kotipelipäivä oli jälleen turkulaiselle jalkapalloyleisölle juhlapäivä. Turun Palloseura nappasi torstai-iltana kolmannen peräkkäisen voittonsa miesten Ykkösessä, kun KPV kaatui Veritas Stadionilla maalein 4–1.

Tepsin edellinen kotipeli oli melkoinen show, kun joukkue tykitti pelin avausvartin aikana kolme maalia EIF:n nuottaan. Show-elementtejä ei puuttunut tänäänkään. TPS sai otteluun todellisen salama-alun. Maaliverkko heilahti KPV-veskari Sergei Lazarevin takana vain parinkymmenen sekunnin jälkeen.

Pelin ensimmäisestä hyökkäyksestä syntyneen avausmaalin pohjusti loistavan ottelun pelannut laitapelaaja Matias Kivikko Arraño, joka keskitti pallon vierasjoukkueen maalille. KPV-puolustus pääsi päineen väliin keskitykseen, mutta vieraiden purkuyritys jäi puolittaiseksi. TPS:n Kasper Hämäläinen oli ensimmäisenä irtopallossa ja latasi pelivälineen suoraan volleysta maaliin.

Nopeasti syntynyt avausmaali ei kuitenkaan vielä peliä ratkaissut. KPV pelasi avausjaksolla paremmin kuin mitä joukkueen sijoitus sarjataulukon pahnanpohjimmaisena antaisi ymmärtää. Nopea takaiskumaali ei lamaannuttanut kokkolalaisia. Vierasjoukkueen päävalmentaja Christian Sund olikin pelin jälkeen sitä mieltä, että lisäpisteitä on luvassa, mikäli joukkue jatkaa tulevissa peleissä samoja otteita kuin se tänään Veritas Stadionilla pelin avausjaksolla esitti.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen povasi otteluennakossa hyvää alkua tämän päivän pelille – vastapainona edellisen JäPS-vieraspelin heikolle startille. Tuloksellisesti Laurikainen sai joukkueeltaan toden totta sen mitä tilasi, nopean avausmaalin. Pelillisesti aikainen johtomaali kuitenkin hieman sekoitti kotijoukkueen pasmoja.

– Ensimmäinen maali vaikutti myös meidän pelaamiseemme. Aikainen johtomaali ei aina tarkoita sitä, että voitetaan peli, vaan se saattaa pistää peliä pikkaisen eri uomiin. Emme päässeet tänään peliin kiinni niin nopeasti ja KPV sai hallittua palloa. Emme mielestäni pelanneet kovinkaan hyvin avausjaksolla, arvioi Laurikainen.

– Toinen jakso oli meiltä selkeästi parempi, ihan alusta saakka. Saimme tasapainoisemman otteen pelistä. Mietittiin tauolla, että vaihdetaanko jotain, mutta sitten päätimme, että meidän täytyy vain tehdä oma työmme paremmin, kertasi Laurikainen joukkueensa peliesitystä.

TPS:n joukkuesuoritus oli tänään kokonaisuudessaan vahva ja joukkueessa oli monia onnistujia. Yksi pelaaja nousi kuitenkin selkeästi esiin. Tepsin keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen hallitsi kenttää kuninkaan elkein. Avausmaalin tehnyt ”Kappe” oli joukkueensa johtohahmo ja jatkuvasti siellä, missä tapahtui.

Tunnin täyttyessä pelikellossa Hämäläinen pukkasi pallon KPV-maalin ylärimaan. Viisi minuuttia myöhemmin pallo pyörikin sitten jo verkon perukoilla – toistamiseen tänään Hämäisen sinne toimittamana. TPS katkaisi KPV:n hyökkäyksen rakentelun, kun Umar Bala Muhammed pääsi väliin KPV-vahti Lazarevin avauspotkuun. TPS iski nopeasti vastaan, ja hyökkäyksen viimeiset silaukset taiteili jälleen sama kaksikko kuin avausmaalissa. Kivikko Arraño syötti ja Hämäläinen viimeisteli.

– Vanhat jalat toimivat vielä sen verran, että jaksoin laittaa muutaman pallon pussiin, veisteli 36-vuotias Hämäläinen pelin jälkeen.

– Oli aika kummallinen matsi. Salama-alku saatiin taas. Se teki pelin alusta erilaisen. Emme saaneet peliämme oikein lähtemään siinä avauspuoliajalla, KPV pelasi paremmin. Toisella jaksolla paransimme. KPV ei saanut enää niin pitkiä hyökkäyksiä ja me teimme tarvittavat maalit, tiivisti Kappe pelin kuvan.

Hämäläisen lisäksi Tepsistä maalinteossa onnistuivat tänään hyökkääjät Alhaji Gero ja Torfiq Ali-Abubakar. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikan Hämäläisen kanssa jakavalle Gerolle osuma oli kauden viides. Ali-Abubakar puolestaan viimeisteli sesongin kolmannen maalinsa. TPS:n nigerialais–ghanalainen hyökkääjäkaksikko on pääsemässä mukavaan tuloskuntoon.

TPS:n otteluruuhka hellittää nyt toviksi. Joukkue pelasi tiiviiseen tahtiin kolme matsia, mutta nyt seuraava peli on edessä reilun viikon päästä perjantaina, kun TPS kohtaa kotonaan Jaron. Päävalmentaja Laurikainen katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

– Olen totta kai tosi tyytyväinen, kun teimme neljä maalia tänään. Meillä on ollut isoja vaikeuksia tuloksenteon kanssa, muta viime peleissä olemme tehneet hyvin maaleja ja saaneet pisteitä. Pelimme rupeaa näyttämään siltä, että sillä saadaan pisteitä. Piste kerrallaan koetetaan ottaa kärkeä kiinni. Uskon, että olemme ihan hyvissä asemissa, kun sarja päättyy, Laurikainen sanoi.

Lopputulos:

TPS–KPV 4–1 (1–0)

Ottelun maalit:

1 min 1–0 Kasper Hämäläinen
65 min 2–0 Kasper Hämäläinen
70 min 3–0 Alhaji Gero
72 min 4–0 Torfiq Ali-Abubakar
79 min 4–1 oma maali

Varoitukset:

TPS
79 min Alhaji Gero
90+2 min Joonas Sundman

KPV

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño
Roope Pakkanen (74 min Joonas Sundman)
Jesper Karlsson
Daniel Rantanen
Alhaji Gero (82 min Tuomas Pippola)
Umar Bala Muhammed
Yannis Lamgahez (82 min Joonas Lakkamäki)
Linus Rönnberg (63 min Torfiq Ali-Abubakar)
Kasper Hämäläinen (74 min Aapo Boström)

Erotuomari: Samuli Stenman

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 2021

Seuraava ottelu: Pe 14.7. klo 18.30 TPS – FF Jaro, Veritas Stadion.

Ottelun kooste

Lehdistötilaisuus

Hikihaastattelu

Lisää uutisia