TPS janoaa toista voittoaan IFK Mariehamnista

TPS palaa kauden ensimmäisen eurocup-ottelunsa jäljiltä taas kotoisen Veikkausliigan pariin sunnuntaina, kun IFK Mariehamn seilaa Ahvenanmaalta Turkuun. Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella Maarianhaminassa ja silloin TPS vei kenttätapahtumat selkeästi nimiinsä ja onnistui iskemään päälle myös 1-0-voittomaalin Toni Kolehmaisen toimesta.

– IFK on vähän samanlainen joukkue kuin KuPS. Siellä on isokokoisia kavereita ja peli on aika fyysistä, vaikea vastustaja. Pelasimme Maarianhaminassa erittäin hyvin ja olisimme voineet voittaa siellä enemmänkin, koska paikkoja oli. Nyt on kuitenkin taas ihan uusi peli edessä, jo seitsemästi maalitolppien väliin osunut TPS-kärki Njazi Kuqi muistuttaa.

TPS on aloittanut lähes kaikki tämän kauden ottelut menemällä johtoasemaan, mutta ote on jostain syystä herpaantunut ottelun vanhetessa. TPS on menettänyt paljon pisteitä toisen puoliajan esityksillään, kun maalihanat ovat tukkeutuneet, ja vastustaja on päässyt iskemään takaisin.

– Ollaan yleensä aloitettu hyvin, mutta sitten on tapahtunut jotain. Siihen on tultava nyt muutos ja meidän on pelattava nämä ottelut loppuun asti, Kuqi painottaa.

TPS:n keskikenttäpelaaja Juho Lähde on puolestaan pelannut itsensä tällä kaudella joukkueensa avaukseen ja maaliverkkokin heilahti seuran oman kasvatin toimesta viime kierroksella Pietarsaaren pistejaossa. TPS:llä on kuitenkin Veikkausliigassa hieman takkuisampi vaihe meneillään ja joukkue on edennyt ilman voittoa viisi viimeistä kierrosta. Lähde ei suostu pistämään pientä alavirettä kuitenkaan väsymyksen piikkiin.

– Ollaan menetetty ihan turhia pisteitä ja tarvitsemme ehdottomasti nyt voiton. Vaikka ottelutahti on kova, niin sitä vartenhan tässä koko talvi ja kevät harjoiteltu. Väsymyksen taakse oon turha mennä, koska on muillakin paljon otteluita, hän myöntää.

Lähde muistuttaa, että IFK Mariehamn vahvistui huomattavasti aivan kauden kynnyksellä, mutta toisaalta Paatelaisen veljekset ovat olleet koko kauden poissa.

– IFK sai neljä uutta pelaajaa TamU:n raunioilta ja onhan se heidän pelissään väkisinkin näkynyt. Yksittäisistä pelaajista Aleksei Kangaskolkka on paha pideltävä kärjessä ja Petteri Forsell pelaa läpimurtokauttaan ja on vaarallinen erikoistilanteissa ja pelinrakentelussa yleensäkin. Paatelaisen Mikko on vanha joukkuekaveri ja hänen puolesta harmittaa, että hänen kautensa meni käytännössä piloille. Olemme myös sarjataulukossa peräkkäin, joten panosta taas riittää, Lähde toteaa.

TPS-IFK Mariehman alkaa Turun Veritas Stadionilla sunnuntaina 17.7. klo 18.30.

Lisää uutisia