TPS jalkapallo tuomitsee jyrkästi lauantain katsomokäytösongelmat yläkentällä

TPS:n naisten edustusjoukkue kohtasi Naisten liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella viime lauantaina HJK:n Turun Urheilupuiston yläkentällä. Vaikka TPS hävisi runkosarjan voittaneelle HJK:lle 2-3, selvisivät raitapaidat silti Naisten liigassa kuuden parhaan joukkoon, eli ylempään jatkosarjaan.

Tätä muuten mukavaa ja lämminhenkistä koko perheen urheilutapahtumaa jäi kuitenkin varjostamaan ongelmat yläkentän katsomoalueella. Yläkentän katsomossa oli mukana pieni joukko nuoria miehiä, jotka käyttäytyivät erittäin epäasiallisesti vierasjoukkue HJK:ta, sen yksittäisiä pelaajia, sekä kannattajia kohtaan. Tämä ryhmä käytti käytännön tasolla täysin ala-arvoista kieltä helsinkiläisseuran pelaajia ja kannattajia kohtaan. TPS jalkapallo tuomitsee jyrkästi nämä tapahtumat. Erityisen tuomittavaa on se, että pilkan kohteeksi joutuivat myös alaikäiset lapset. TPS jalkapallo muistuttaa, että ongelmia aiheuttaneet henkilöt eivät kuulu varsinaisiin TPS-kannattajiin.

TPS jalkapallo pahoittelee seuraorganisaationa sekä tapahtuman järjestäjänä myös sitä, ettei se reagoinut tähän ikävään katsomokäyttäytymiseen tarpeeksi nopeasti, ja riittävän kovin ottein. Kyseiset henkilöt olisi pitänyt poistaa ottelun tapahtuma-alueelta välittömästi.

TPS jalkapallo ei hyväksy missään olosuhteissa sellaista katsomokäyttäytymistä, jossa ihmisiä yleensäkään loukataan henkilökohtaisesti. TPS:n omat seura-arvot kieltävät yleisellä tasolla myös kaikki ihmisten etniseen taustaan, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyvät loukkaukset.

Tapahtumajärjestäjä TPS jalkapallo esittää nöyrän anteeksipyynnön näistä tapahtumista koko HJK:n organisaatiolle, sekä sen yksittäisille pelaajille ja kannattajille!

Kuva: Arkistokuva

Lisää uutisia