TPS jalkapallo tuomitsee ehdottomasti kaiken väkivallan

TPS:n ja FC Interin välinen paikallisottelu 15.5.2010 aiheutti tunteiden kuohuntaa ja ikäviä lieveilmiöitä stadionin ulkopuolella. Kupittaan puistossa nähtiin ennen ottelun alkua turha väkivaltainen välienselvittely. Itse tilanteesta selvittiin onneksi pintanaarmuin, mutta varsinkin ulkopuolisille ihmisille tilanne saattoi olla hämmentävä kokemus. 

– Jalkapallo on peli, joka herättää tunteita, ja tuottaa voimakasta intohimoa, kuten ympäri maailmaa on nähty. Myös Suomessa mielenkiinto ja kannatuspohja lajia kohtaan ovat kasvussa. On itsestään selvää, että TPS jalkapallo ei hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Pidän erittäin valitettavana asiana tapahtunutta episodia, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande painottaa.

Jalkapallo-otteluiden turvallisuus- ja vastuukysymykset stadionilla sekä sen ympäristössä ovat herättäneet runsaasti keskustelua viimeisen paikallisottelun jäljiltä. Paikallisottelun varsinaisista järjestelyistä stadionilla vastasi 15.5.2010 TPS.

– Stadionilla ja stadionin välittömässä läheisyydessä turvallisuudesta vastaa järjestävä seura, mutta stadionin ulkopuolella turvallisuudesta vastaa poliisi – TPS:llä ei ole siihen toimivaltaa. TPS on kuitenkin toiminut poliisin kanssa läheisessä yhteistyössä monilta osin ennen peliä, pelin aikana ja pelin jälkeen. Tietoja on vaihdettu puolin ja toisin, ja prosessi etenee poliisin toimesta normaaleja reittejä pitkin, Casagrande kertoo.

– Itse ottelutapahtumassa tehtiin erityisen tarkat turvatarkastukset molempien seurojen kannattajille. Järjestyksenvalvontahenkilöstömme toimi koko ajan Palloliiton, Veikkausliigan ja meidän omien turvallisuusmääräystemme mukaisesti ja onnistui tehtävissään kiitettävästi. Katsomosta poistettiin häiriötä aiheuttavia katsojia virkavallan omaa tutkintaa varten, Casagrande jatkaa.

– Olemme lisäksi huomioineet, että molempien joukkueiden kannattajaryhmien huudot ja laulut sisältävät myös epäasiallisuuksia. Olemme keskustelleet omien kannattajiemme kanssa ja vetoan vielä tässä julkisesti, että keskittykää jatkossa mieluummin oman seuran positiiviseen kannattamiseen, Casagrande toivoo.

– Poliisi pyrkii aina etsimään syylliset vastaamaan teoistaan ja virkavalta toimii tällaisissa tilanteissa varmasti lakipykälien mukaan. Me asetamme päälle vielä omat sanktiomme, jotka ovat käytännön tasolla porttikieltoja ottelutapahtumiimme, Casagrande linjaa.

– Suurin osa kannattajista käyttäytyi kuitenkin erittäin hyvin ja energiaa oli käytetty hyviin asioihin. Kannattajakatsomossamme nähtiin jo toisena kautena peräkkäin Suomen mittapuun mukaan poikkeuksellisen näyttävä ja hieno katsomotifo, Casagrande muistuttaa.

Lisää uutisia