TPS jalkapallo panostaa urheilupuoleen ja vähentää hallintokulujaan

TPS jalkapallon taustayhtiön, FC TPS Turku Oy:n, taustavoimissa tehdään muutoksia. FC TPS Turku Oy piti maanantaina ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa sen tekemät päätökset hyväksyttiin yksimielisesti. TPS jalkapallo panostaa kaikin mahdollisin keinoin seuran urheilulliseen menestykseen ja se vähentää edelleen hallintokulujaan.

TPS:n urheilullinen tulevaisuus näyttääkin erittäin valoisalta. Miesten edustusjoukkue pelaa Ykkösen kärkipäässä ja joukkueen pelaajarunko koostuu omista kasvateista. Miesten edustusjoukkue tähtää liiganousuun viimeistään kauden 2017 päätteeksi. Naisten edustusjoukkue on pelannut omaan juniorityöhön pohjauten Naisten liigassa kaudesta 2008 asti. TPS:n A-pojat ovat jo varmistaneet Suomen mestaruuden ja B-pojat SM-hopean. Myös TPS:n B-tytöt ovat erittäin lähellä loppuottelupaikkaa.

TPS:n juniorijalkapallon kilpailupuolen pelaajapolku tähtää molempiin edustusjoukkueisiin. Poikien puolella on oma linja, joka johtaa nuorimmista E- ja F-ikäluokista aina A- ja B-poikien SM-sarjajoukkueisiin asti. Tyttöjen puolella korkein junioritaso on B-tyttöjen SM-sarjajoukkue. Tytöillä on omat joukkueensa myös kaikissa nuoremmissa ikäluokissa. TPS jatkaa tiivistä yhteistyötään myös Southwest United –verkoston joukkueiden kanssa. TPS kuuluu seurana myös Suomen Palloliiton organisoiman Sami Hyypiä Akatemian toimintaan.

TPS juniorijalkapallo on laajentanut toimintaansa entistä enemmän myös harrastepuolelle. TPS onkin saanut valmiiksi nuorimpien juniori-ikäluokkiensa uusitun alue- ja organisaatiorakenteen. TPS on rakentanut 3-11-vuotiaille lapsille oman pelaajapolun, josta avautuu mahdollisuus harrastaa jalkapalloa päiväkodista ensimmäisiin kouluvuosiin asti. TPS juniorijalkapallon kilpa- ja harrastepuolen uusi organisaatiorakenne perustuu TPS:n edustusjoukkueen nykyisen päävalmentajan, Mika Laurikaisen, luomaan pohjatyöhön.

TPS:n hallinnon kuluja ohjataan urheilupuolelle

FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Niklas Österlund siirtyy yhtiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Österlund siirtyy muutosten myötä myös uuden työnantajan palvelukseen liike-elämään.

– TPS vähentää toimiston henkilökunnan palkkakuluja, vahvistaa hallitustaan sekä organisoi myyntiään uudelleen. Jätän siis toimitusjohtajan tehtävät ja siirryn FC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi. Tämän päätöksen myötä saamme hallintomme kulurakennetta kevennettyä ja varmistamme näin taustayhtiömme jatkuvuuden. Emme palkkaa ainakaan toistaiseksi uutta toimitusjohtajaa, vaan tehtävät hoidetaan uuden hallituksen toimesta, FC TPS Turku Oy:n hallituksen uusi puheenjohtaja Niklas Österlund taustoittaa.

FC TPS Turku Oy:n hallituksen jäsenten määrä kasvaa ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksymänä kuudesta kahdeksaan. Hallituksen jäseninä toimivat jatkossa puheenjohtaja Niklas Österlund, varapuheenjohtaja Aimo Moisander, Tomi Aalto, Juha Aitos, Jouko Peräaho, Juha PirttisaloPaul-Petteri Savolainen ja Raimo Rytö.

– Tulemme vahvistamaan myyntiorganisaatiotamme ja uusi myyntipäällikkö julkistetaan lähiaikoina. Hallituksen vastuu asiakashankinnassa, luottamushenkilö- ja talkoovoimin ilman korvausta, korostuu näiden muutosten myötä entisestään. Tulemme jakamaan töitä hallituksen kesken niin, että jokaiselle tulevat  omat vastuualueet. Säästämme näillä tämän vuoden toimenpiteillä niin paljon hallintopuolen palkkakuluissa, että pystymme panostamaan paremmin olennaiseen, eli urheilupuoleen. Saamme näin jatkossakin laadukkaan edustusjoukkueen jalkeille. Haluan olla nostamassa TPS jalkapallon kilpailukykyä ja taloutta sellaiselle tasolle, että meillä on valmiudet palata takaisin Veikkausliigaan projektimme aikataulun mukaisesti, Österlund alleviivaa.

– Tulemme jatkossa panostamaan entistä enemmän omaan kasvatustyöhömme sekä akatemiatoimintaamme. Haluamme olla Suomen paras kasvattajaseura, joka huolehtii myös pelaajien koulunkäynnistä. Haluamme tarjota omille pelaajillemme parhaat mahdolliset olosuhteet kehittyä ammattitaitoisen valmennuksen alaisuudessa, Österlund vielä painottaa.

TPS TV:

Lisää uutisia