TPS Jalkapallo palkitsi kauden 2023 parhaat

TPS Jalkapallon yhteinen päättäjäistilaisuus järjestettiin Kupittaan palloiluhallissa tiistaina 24.10.2023, Turun Palloseuran 101-vuotissyntymäpäivänä. Tilaisuudessa palkittiin jalkapallokauden 2023 parhaat pelaajat TPS:n naisten ja miesten edustusjoukkueista sekä Tepsin juniorijoukkueista. Päättäjäisissä jaettiin tunnustuksia myös muille ansioituneille mustavalkoisen seurayhteisön jäsenille. Vuoden yhteistyökumppanin palkinto tullaan jakamaan yhteistyökumppaneiden kauden 2024 avajaistilaisuudessa.

Naisten edustusjoukkueen palkinnot

Paras maalintekijä: Nelly Lehtilä

Kansallisen Liigan kaudella 2023 TPS:n paras maalintekijä oli hyökkääjä Nelly Lehtilä, joka viimeisteli neljä maalia.

Vuoden nuori pelaaja: Venla Roine

Vuoden nuorena pelaajana palkittiin Kansallisen Liigan debyyttinsä päättyneellä kaudella tehnyt maalivahti Venla Roine, 17. Roine torjui Tepsin maalilla kolmessa Kansallisen Liigan ottelussa ja yhdessä Suomen Cupin ottelussa.

Vuoden pelaaja: Inkeri Niemi

Vuoden pelaajan palkinnon sai myös maalivahti, kun palkinnon vastaanotti TPS-maalia 21 liigaottelussa vartioinut kapteeni Inkeri Niemi. Niemi torjui Kansallisen Liigan sarjakauden aikana viisi nollapeliä.

Miesten edustusjoukkueen palkinnot

TPS-kannattajien kunniapalkinto: Kasper Hämäläinen

TPS-kannattajien kunniapalkinto luovutettiin kannattajien keskenään tekemän äänestyksen perusteella peliuransa tähän kauteen päättäneelle TPS-legenda Kasper Hämäläiselle.

Herrasmiespelaaja: Kasper Hämäläinen

Herrasmiespelaajan palkinto luovutetaan pelaajalle, joka edustaa Turun Palloseuraa ja Tepsin arvoja aina tyylikkäästi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Palkinnon pokkasi Kasper Hämäläinen.

Paras maalintekijä: Kasper Hämäläinen & Alhaji Gero

TPS:n kauden 2023 maalikuninkaan titteli jaettiin kahden pelaajan kesken, sillä sekä Kasper Hämäläinen että Alhaji Gero tekivät päättyneen miesten Ykkösen kauden aikana yhdeksän maalia.

Tehopelaaja: Alhaji Gero

Kauden tehopelaajan palkinto jaetaan pelaajalle, joka on kerännyt eniten tehopisteitä suhteessa peliminuutteihinsa. Tehotilastoon lasketaan sekä maalit että maalisyötöt sarjapeleissä. Kauden 2023 tehopelaaja oli hyökkääjä Alhaji Gero. Gero pelasi 1923 minuuttia, teki yhdeksän maalia ja antoi neljä maaliin johtanutta syöttöä. Hän saalisti tehopisteen keskimäärin 148 peliminuutin välein.

Lehdistön vuoden pelaaja: Kasper Hämäläinen

Lehdistön vuoden pelaajan valitsee vuosittain joku turkulainen urheilutoimittaja tai urheilutoimitus. Tänä vuonna valinnan teki TPS:n peleistä aktiivisesti kauden aikana raportoinut Aamuset-lehden päätoimittaja Lasse Virtanen.

Vuoden lupaavin pelaaja: Aapo Boström

Vuoden lupaavimman pelaajan palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien sellaiselle nuorelle pelaajalle, joka on nostanut kauden aikana eniten tasoaan ja osoittanut omaavansa suurimman potentiaalin. Vuoden 2023 lupaavimmaksi pelaajaksi valittiin 17-vuotias keskikenttäpelaaja Aapo Boström. Boström teki debyyttinsä TPS:n edustusjoukkueessa päättyneellä Ykkösen kaudella ja pelasi yhteensä 20 ottelussa.

MVP: Kasper Hämäläinen

Most Valuable Player (MVP), eli joukkueen arvokkain pelaaja, on seuran ja yhteistyökumppaneiden yhteinen näkemys kauden parhaasta pelaajasta. Kauden 2023 arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin uransa tähän kauteen päättänyt keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen. 

Vuoden pelaaja: Kasper Hämäläinen

Joukkuepalkinnoista se kaikkein arvostetuin, TPS:n vuoden pelaajan palkinto, on jaettu jo vuodesta 1994 lähtien. Vuoden pelaajan äänestävät TPS-pelaajat keskuudestaan. Vuoden 2023 parhaaksi pelaajaksi TPS:n joukkue valitsi Kasper Hämäläisen. Hämäläinen oli joukkueensa eniten peliminuutteja kerännyt pelaaja. Kappe pelasi kauden jokaisessa ottelussa ja sai vastuuta yhteensä 2124 minuutin verran. Hämäläinen viimeisteli yhdeksän maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Juniorijoukkueiden palkinnot

TPS:n juniorijoukkueista palkittiin Vuoden pelaaja, Kehittyinein pelaaja ja Joukkuepelaaja. TPS Juniorijalkapallon kauden 2023 joukkuepalkintojen saajat löydät tästä klikkaamalla. Tilaisuudessa palkittiin myös TPS Juniorijalkapallon Vuoden tyttö- ja poikapelaajat, Vuoden maalivahti sekä Vuoden valmentaja. Lisäksi jaettiin stipendejä ansioituneille junioripelaajille.

Turun Seudun Osuuspankin kummipelaaja -stipendi

Myönnetään lahjakkaalle nuorelle pelaajalle.

Tyttöpelaaja: Suvi Sillgren
Poikapelaaja: Khaled Youssufi

Stadiumin stipendi

Myönnetään ensiesiintymisensä Suomen juniorimaajoukkueessa tehneelle pelaajalle.

Hikaru Viherlaakso, Aarne Louramo ja Alan Ahmed

TPS:n Naisjaoston stipendit B-junioreille

Myönnetään B-juniorille opiskelun ja urheilun menestyksekkäästä yhdistämisestä.

Tyttöpelaaja: Aida Gaye
Poikapelaaja: Wertti Lintervo

Tepsiläiset Ry:n stipendit

Myönnetään pelaajalle, joka on ollut reilu kaveri ja tuonut positiivista energiaa joukkueeseen.

Tyttöpelaaja: Inga Hannukainen
Poikapelaaja: Viljami Kuvaja

Senioritepsiläiset Ry:n Vuoden junioripelaajat

Vuoden tyttöpelaaja: Hikaru Viherlaakso (T18)
Vuoden poikapelaaja: Alan Ahmed (P2008)

TPS Juniorijalkapallon Vuoden maalivahti

Tuukka Vataa (P2008)

TPS Juniorijalkapallon Vuoden valmentaja

Jani Mesikämmen (T2009–2010-joukkueen vastuuvalmentaja ja P2010-joukkueen apuvalmentaja)

Valmentajana Jani Mesikämmenessä yhdistyvät taito luoda hyvä ilmapiiri, kyky tehdä muiden kanssa yhteistyötä ja pitää yllä korkeaa vaatimustasoa, jonka avulla on saavutettu urheilullisesti hyviä tuloksia.

Muut palkinnot

TPS Juniorijalkapallon Vuoden esikuva: Kasper Hämäläinen

Kasper Hämäläinen on ollut jalkapallosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille erinomainen esikuva. Positiivinen asenne ja toiset huomioon ottava käytös ovat tunnusomaisia piirteitä Hämäläiselle sekä pelikentällä että sen ulkopuolella – niin pelaajana kuin juniorivalmentajanakin.

Sydän Pelissä: Jani Rothberg

Palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminut TPS:n arvojen mukaisesti ja omalla positiivisella tavallaan tunnustanut TPS:n mustavalkoisia värejä.

Vuoden 2023 Sydän Pelissä -palkinnon sai Jani Rothberg. Luolavuoren koulu ja TPS Jalkapallo ovat jo 20 vuoden ajan tarjonneet koululaisten arkeen liikunnan riemua. Koulupäivien jälkeen Luolavuoren koulun oppilaat ovat voineet jatkaa päiväänsä Sydän Pelissä -liikuntakerhon tapahtumissa ja erityislasten TPS Rankkasade -jalkapallojoukkueen treeneissä. Kerhotoimintaa on alusta lähtien, vuodesta 2004, vetänyt Luolavuoren koulun erityisluokanopettaja Jani Rothberg.

Vuoden jalkapallotepsiläinen: Ari Aho

Vuoden jalkapallotepsiläisenä palkittu Ari Aho on tehnyt ansiokkaan uran TPS Jalkapallossa monissa eri tehtävissä. Ari on toiminut TPS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentajana, seuran hallituksen jäsenenä ja viimeisimpänä TPS Juniorijalkapallo Ry:n toiminnasta vastaavana johtajana.

Ari on yhteistyöhaluinen, ihmisläheinen johtaja, jolla on laaja tietämys niin jalkapallosta kuin taloudenpidostakin. Arin rooli on ollut erittäin merkittävä TPS Jalkapallon johtotehtävissä niin hallitustasolla kuin TPS Juniorijalkapallo Ry:n toiminnasta vastaavana johtajana. Hän on omalla työpanoksellaan ollut rakentamassa seuralle parempaa tulevaisuutta.


TPS onnittelee kaikkia palkittuja ja kiittää koko mustavalkoista yhteisöä kaudesta 2023!

Lisää uutisia