TPS jalkapallo nimesi uudet talenttivalmentajansa

TPS jalkapallo nimesi uudet talenttivalmentajansa pelaajakehitystyönsä tueksi. TPS:n uudet talenttivalmentajat ovat Jani Uotinen ja Marko Johansson. 38-vuotias Uotinen saa vastuulleen pojat ja 44-vuotias Johansson tytöt. Molempien sopimukset ulottuvat kauden 2017 loppuun asti. Uotinen seuraa tehtävässään Leo Tommilaa 1.12. 2016 lähtien. Johansson jatkaa Joonas Laurikaisen työtä 1.1.2017 lähtien. Laurikainen siirtyy puolestaan koko TPS juniorijalkapallon valmennuspäälliköksi.

Kuusankoskelta lähtöisin oleva Uotinen aloitti Veikkausliigauransa kaudella 1996 MYPA:ssa. Hän pelasi kausina 2001-04 skotlantilaisessa Greenock Mortonissa. Kaudet 2005-08 hän edusti VPS:ää, jota hän oli nostamassa takaisin Veikkausliigaan kauden 2006 päätteeksi. Valmennusuralle hän siirtyi vuonna 2009. Hän on toiminut sen jälkeen VPS:n valmennuspäällikönä, VPS:n edustuksen kakkosvalmentajana, FC Jazzin valmennuspäällikkönä sekä viimeksi menneellä kaudella jo toistamiseen urallaan FC Jazzin päävalmentajana. Uotinen suoritti UEFA Pro-valmentajatutkinnon vuonna 2014.

– Otan uudet tehtäväni todella innostuneena vastaan, nyt on taas ihan uudet haasteet edessä TPS jalkapallon kanssa. Olen toiminut viimeisen kahdeksan vuoden aikana valmennuspäällikkönä kahdessa eri hienossa seurassa, mutta nyt mennään suoraan sinne valmentamisen keskiöön, eli kenttätyöhön. Saan taakseni todella ammattitaitoisen valmennusryhmän, joten odotan innolla töiden alkamista. Uskon TPS:n menestyksekkään juniorityöhön jatkuvuuteen ja teen omalta osaltani kaikkeni, että seurasta kehittyisi myös jatkossa uusia pelaajia myös edustusjoukkueen käyttöön, Uotinen painottaa.

Uudestakaupungista kotoisin oleva Johansson on puolestaan toiminut talenttivalmentajana ennen TPS:ään tuloa jo FC Interissä ja KTP:ssä. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Lohjan Pallon nuorisovalmennuspäällikkönä. Johansson on suorittanut UEFA:n A-valmentajalisenssin.

– Oikein positiivisella mielellä olen tulossa Tepsiin. Kun minua pyydettiin Turkuun, niin kauan ei tarvinnut asiaa miettiä. Yleisesti ottaen vaatimustasoa pitää olla tarpeeksi. Jokaisen pelaajan pitää olla täysillä hommassa mukana, niin kehittymisympäristöstä tulee optimaalinen. Pyrin luomaan pelaajille tarpeeksi vaativan kehitysympäristön, että seurasta kasvaisi taas uusia huippupelaajia. Tein töitä tyttöjen kanssa jo Kotkassa. Se on sopivalla tavalla hieman erilainen oma maailmansa, vaikka ei itse käytännön valmennustyössä tyttöjen ja poikien kesken eroja olekaan, Johansson muistuttaa.

Talenttivalmentajien toimenkuva kohdistuu suoraan kenttätyöhön nuorten (12-18-vuotiaiden) pelaajien kehittämiseksi seuroissa Suomen Palloliiton ja seurojen valmennuslinjan mukaisesti. Talenttivalmentajat ovat työsopimuksessa seuraan, mutta he toimivat erittäin läheisessä yhteistyössä Palloliiton aluevalmentajien kanssa ja he raportoivat toiminnastaan Palloliiton pelaajakehityspäällikölle, Hannu Tihiselle. TPS jalkapallo saa Palloliitolta tukea molempien talenttivalmentajien palkkaamiseen.

Kuvassa Jani Uotinen.

Lisää uutisia