TPS jäi HJK-jyrän alle

Tänään oli TPS:n vuoro jäädä HJK:n jyrän alle, kun suuri ja mahtava jatkoi suvereeneja otteitaan Veikkausliigakentillä murjomalla turkulaiset tekonurmen pintaan Helsingissä maalein 6-0 (2-0).

HJK tuli peliin todella väkevästi. Se koki kuitenkin ikävän takaiskun 7. minuutilla, kun Sebastian Sorsa loukkaantui ja joutui jättämään pelin jo ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Klubin notkuvalta penkiltä löytyi kuitenkin Mannström tilalle kirmaamaan oikealle laidalle.

Klubin peli ei aikaisesta vaihdosta kuitenkaan sekoittunut, vaan kotijoukkue painoi pelin armotta TPS:n päätyyn. Vaihdosta tulleella Mannströmillä oli 12. minuutilla miljoonan taalan paikka. Pallo tuli unelmapaikkaan takatolpalle, edessä oli tyhjä maali, mutta Lehtovaara veti pidemmän korren.

TPS:lla paikat olivat todella harvassa, mutta Nasse Kuqille siunaantui 28. minuutilla paikka 25 metriin. Hyvä laukaus meni vain puolisen metriä yli HJK:n maalin.

HJK:n painostus tuotti tulosta, kun 35. minuutilla Teemu Pukki pääsi etenemään 16 rajalle ja sijoitti pallon komeasti ulkosyrjällä oikeaan alakulmaan. Kahta minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla toistamiseen. HJK järjesti mylläkän TPS:n maalille. Ensin Dawda Bah ampui pallon tolppaan ja sitten Erfan Zeneli kilautti ylärimaan. Pukki näytti kavereilleen maalin teon mallia ja sivalsi pallon tarkasti verkon perukoille.

43. minuutilla Pukki oli lähellä knallitemppua. Kärkiparinsa Akseli Pelvaksen kanssa hyvin karvannut Pukki pääsi pallonriistoon ja kirmasi läpiajoon, mutta Lehtovaara pilasi kotkalaisen yrityksen.

HJK jatkoi vahvasti myös toisen puoliajan alun. Pukki oli lähellä maalintekoa 53. minuutilla, mutta laukaus kilahti tolppaan.

HJK:n kolmas maali oli hienoa katsottavaa. 59. minuutilla Mannström karvasi ensin pallon pois TPS:lta. Pallo pelattiin vasemmalle Kansikkaalle, joka antoi keskityksen maalin edustalle, jossa Mannström itse puski pallon oikeaan alakulmaan.

Illan upein osuma nähtiin kuitenkin vasta 64. minuutilla. Zeneli sahasi tilaa itselleen 16 rajalle, syötti Pukille, tämä antoi pallon Rafinhalle, joka keskitti voimalla matalan pallon maalin edustalle. Pelvas veti suoraan sydämensä kyllyydestä ja pallo vasempaan yläkulmaan.

67. minuutilla Pukki ansaitsi hattunsa ajamalla vasemmalta boxiin ja sijoittamalla pienestä kulmasta tarkasti oikeaan alakulmaan – aivan tolpan juureen.

Klubin nälkä ei kuitenkaan ollut vielä tyydytetty. 83. minuutilla Zeneli kaadettiin vasemmalla laidalla, noin 22 metriä maalista. Zeneli itse antoi vapaapotkun ja se sujahti komeasti maalin oikeaan alakulmaan.

Näin Klubi maksoi kalavelat TPS:n keväisestä voitosta rumin lukemin 6-0. TPS:han kaatoi kauden ensimmäisessä pelissä HJK:n maalein 2-0. TPS-valmentaja Marko Rajamäen mukaan nyt lähtökohdat olivat erilaiset.

– HJK on pahin kohdata otteluruuhkan viimeisessä pelissä vieraskentällä.

Rapa antoikin kehuja HJK:n pelistä.

– Ei jäänyt jossiteltavaa. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla joku puolittainen yritys, mutta selvä ero pelissä oli.

– HJK oli edellä. Meidän pelaajat laittoivat itsensä likoon, yrittivät ja tekivät mitä sovittiin. Emme vaan millään pysyneet mukana. HJK pelaa hienoa futista tällä kotikentällään ja oli hyvällä jalalla liikkeellä.

Lisää uutisia