TPS ja Ykkösen sarjakärki MP kohtaavat Turun torstai-illassa – ”Odotan laadukasta peliä”

TPS saa torstaina vieraita Mikkelistä, kun vastaan asettu erinomaisen alkukauden pelannut ja sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä Mikkelin Palloilijat. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ottelu on TPS:lle kauden kolmas Veritas Stadionilla pelattava kotipeli. Kahden aiemman pelin jälkeen Kupittaalla on laitettu kotivoiton merkiksi Saukka soimaan. Tepsin käsittelyssä taipui viimeksi KäPa maalein 4–1 ja sitä ennen SalPa 2–1-lukemin.

– Kaksi kohtuullista peliä on alla. Olemme pystyneet parantamaan joukkueemme suoritustasoa jokaisella pelin osa-alueella. Nyt pystymme kamppailemaan joka pelissä voitosta. Olemme löytäneet meille sopivan tavan pelata, arvioi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

– Toinen asia, joka on nyt paremmin kuin aikaisemmin, on joukkueen terveystilanne. Meillä oli alkukaudella loukkaantumisista aiheutuneita poissaoloja sen verran, ettemme oikein saaneet parasta mahdollista kokoonpanoa jalkeille. Nyt olemme päässeet valitsemaan melkeinpä täydestä miehistöstä kokoonpanon, mikä luo myös kilpailutilannetta treeneihin, Laurikainen jatkaa.

Kun Ykköstä on pelattu joukkueesta riippuen yhdeksästä kymmeneen kierrosta, on sarjan kärkipaikalla monien yllätykseksi MP. Perinteikäs mikkeliläisseura taisteli viime kaudella putoamista vastaan Ykkösen alemmassa loppusarjassa. Kuluvan kauden kymmenestä pelistä MP on napannut seitsemän voittoa, raapinut kaksi tasapeliä ja kokenut yhden tappion.

– MP:llä on heidän näköisensä pelityyli, josta erottuvat selkeästi ne asiat, mitä he kentällä pyrkivät toteuttamaan. MP puolustaa aika syvältä ja pyrkii hyökkäämään tosi suoraviivaisesti ja nopeasti. Heidän pelityylinsä muistuttaa monelta osin viime kauden Järvenpään Palloseuran peliä. Puolustus MP:llä on tosi tiivis. Heillä on monessa pelissä ollut aggressiivinen, alas vedetty blokki, mikä on toiminut todella hyvin, Laurikainen analysoi.

– MP on ehdottomasti ollut alkukauden isoin yllättäjä. Heillä on nuoria, hyviä pelaajia ja joukkue on hyvin valmennettu. Hatunnosto päävalmentaja Pasojan Juhalle, hän on tehnyt hienoa työtä, Laurikainen sanoo.

Torstaina turkulaisille jalkapallon ystäville on tarjolla laadukas ottelu, ennakoi Laurikainen. TPS viritteli jo viime pelissä maalintekokoneistoaan varsin mukavaan kuntoon, kun laitapelaaja Umar Bala Muhammed pyssytti hattutempun.

– Odotan laadukasta peliä torstaina. Haaste on kova, sillä MP on sarjan paras joukkue puolustussuuntaan. Heidän puolustuksensa rikkominen ei tule olemaan helppoa, mutta olen luottavainen, että meillä on siihen keinot.

To 15.6. klo 18.30 TPS–MP, Veritas Stadion.

Liput TPS–MP-otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta. Otteluisäntä Turun Osuuskauppa tarjoaa S-etukortilla kaksi normaalihintaista lippua yhden hinnalla.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia