TPS ja SJK Akatemia kohtaavat Seinäjoella isojen panosten pelissä

Miesten Ykkösen ylempi loppusarja jatkuu perjantaina Seinäjoella isojen panosten pelillä, kun toisistaan mittaa ottavat SJK Akatemia ja Turun Palloseura. Ottelu käynnistyy OmaSP Stadionilla kello 18.30.

TPS ja SJK Akatemia ovat sarjataulukossa tasapisteissä peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi. Nelospaikkaa pitää hallussaan TPS. Neljäs sija on sikäli tärkeä rajapyykki, että se on viimeinen Veikkausliigan monivaiheiseen nousukarsintaan oikeuttava sarjasijoitus.

– Kyllä nämä kauden viimeiset pelit aina sytyttävät omalla tavallaan, kun tietää, ettei ole varaa hävitä ja kaikki pisteet tarvitaan. Molemmat joukkueet tietävät asetelman, ja varmasti tulee kova taistelu, ennakoi TPS:n keskikenttäpelaaja Daniel Rantanen.

Loppusarjan avauskierroksella SJK Akatemia vieraili Mikkelissä ja kerrytti pistesaldoaan 2–2-lopputuloksen tuomalla tasapelipisteellä. TPS puolestaan aloitti loppusarjan viime sunnuntaina Helsingissä Gnistanin vieraana. Tepsillä oli omat hetkensä ottelun ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta lopulta kotijoukkue Gnistan vei voiton lukemin 2–0.

– Iso pettymys näin jälkikäteen, ettei pystytty sitä peliä voittamaan. Gnistan oli kokonaisvaltaisesti parempi ja ansaitsi voittonsa. Meillä oli hyvä hetki pelissä siinä avausjakson jälkimmäisellä puolikkaalla. Toisella puoliajalla pelimme vähän rikkoutui, emmekä sen takia ansainneet voittoa, Rantanen kertaa.

Loppukauden peleissä myös pelikiellot näyttelevät omaa rooliaan. Gnistan-pelistä Tepsin riveistä olivat sivussa korttitilin täyttymisen takia toppari Samba Benga ja hyökkääjä Alhaji Gero. He ovat nyt pelikieltonsa kärsineet ja sen puolesta jälleen päävalmentaja Mika Laurikaisen käytettävissä Seinäjoella. Kokonaan ilman pelikieltoja TPS ei kuitenkaan pääse Seinäjoelle matkaamaan, sillä Gnistan-pelissä laitapelaaja Umar Bala Muhammed otti kauden seitsemännen varoituksensa, mikä tiesi nigerialaiselle kahden ottelun pelikieltoa.

TPS ja SJK Akatemia kohtasivat Ykkösen runkosarjan aikana kahdesti. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Seinäjoella oli TPS:lle eräänlainen vedenjakaja. TPS pelasi kauden heikoimman pelinsä ja koki tappion maalein 0–1. Tappiollinen Seinäjoen-reissu johti muutoksiin Laurikaisen valmentaman joukkueen pelisysteemissä. Muutoksia tehtyään TPS sai niin sanotusti ison vaihteen silmään ja seuraavat kymmenen ottelua joukkue pelasi ilman tappioita.

Tepsin ja SJK Akatemian välinen toinen keskinäinen taisto käytiin Turussa heinäkuun lopussa. TPS hurjasteli jo pelin avausjaksolla taululle johtolukemat 4–1, jotka myös kestivät loppuun asti. Palloseuran ensimmäisen maalin tuossa pelissä iski juuri Rantanen. ”Danilla” onkin mielessään, millä keinoin Tepsi jälleen perjantaina voiton nappaa.

– Näin akatemiajoukkuetta vastaan kun pelataan, niin kyllä meidän täytyy näyttää sitä fyysisyyttä ja voittaa yksi vastaan yksi -kaksinkamppailut. Luulen, että kentällä tulee olemaan paljon yksi vastaan yksi -tilanteita. Ne kun voitetaan ja ”Kappe” Hämäläinen taas ainakin yhden maalin tekee, niin eiköhän sillä tavalla pisteet oteta Turkun, Rantanen veistelee.

Pe 22.9. klo 18.30 SJK Akatemia – TPS, OmaSP Stadion, Seinäjoki.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia