TPS ja SalPa avasivat maalitilinsä Ykkösliigacupissa – pisteet tasattiin Salossa

Ykkösliigacup jatkui tänään sateisessa Salon Urheilupuistossa SalPan ja TPS:n välisellä kohtaamisella. Kumpikin varsinaissuomalainen joukkue lähti hakemaan ensimmäistä maaliaan ja ensimmäistä voittoaan kuluvan talven Ykkösliigacupissa. Maalitilinsä molemmat joukkueet onnistuivat avaamaan puskumaaleilla, mutta lopputuloksen osalta molempien oli tyytyminen tasapeliin. Pisteet tasattiin lukemin 1–1.

Niin SalPan kuin TPS:n otteissa näkyi tänään se, että eletään vielä harjoituskautta ja pelin kehittäminen on vielä vaiheessa.

– Edelleen joudumme tekemään tosi paljon töitä meidän maalipaikkojemme ja maaliemme eteen. Pääsemme kyllä ihan laadukkaasti etenemään, mutta meidän täytyy kehittyä siinä, että hyökkäykset saataisiin vietyä paremmin loppuun. Aika moni hyökkäys oli lopulta tänäänkin pienestä kiinni, kommentoi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Pienestä oli kiinni, ettei TPS siirtynyt johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Pirteästi Palloseuran vasemmalla laidalla esiintynyt testipelaaja Riku Sjöroos pääsi yrittämään maalintekoa, mutta takanurkkaan tähdätty veto painui hieman ylähirren yli.

Avauspuoliajan ainoasta maalista vastasi lopulta SalPa. Kotijoukkue sai sivuvaparin, ja Thomas Agyiri keskitti pallon korkeassa kaaressa boksiin. Pääpallotaistossa selvän voiton otti SalPan isokokoinen toppari Joonas Meura ja kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

– SalPan maali syntyi syvältä annetusta sivuvaparista, mikä on tilanteena sellainen, mitä emme ole vielä harjoitelleet lainkaan. Siltä osin voi ottaa vähän pelaajilta vastuuta pois. Kauden aikana tuollaista maalia ei saa päästää, kun vastaavat tilanteet on ehditty käydä paremmin läpi, sanoi Nuutinen.

Pelityylillisesti Jordi Alujan valmentama SalPa poikkesi paljon siitä, millaisia TPS:n aiemmat vastustajat ovat kuluvalla harjoituskaudella olleet. Salolaiset luottivat vahvasti pitkiin palloihin, pallonhallinnan kallistuessa enemmän turkulaisten suuntaan.

– SalPa hyökkäsi tosi suoraviivaisesti pitkillä palloilla. Läpi pelin meillä oli hankaluuksia kakkospallojen kanssa. Suhteessa siihen, minkä verran SalPa oli pallossa, he pääsivät luomaan turhan monta vaarallista hyökkäystä. Se on asia, mikä meidän pitää jatkossa pystyä hoitamaan paremmin, tiedostaa Nuutinen.

TPS:n osalta pelissä oli samoja elementtejä kuin aiemmissakin kuluvan talven harjoitusotteluissa. Tepsi kyllä pääsee rakentelemaan hyökkäyksiä, mutta viimeinen silaus jää liian usein puuttumaan. Kun lopulta kaikki osui kohdalleen niin syötön kuin viimeistelyn osalta, löytyi peliväline SalPan maalista. Laitapuolustaja Elias Collin antoi taidokkaan keskityksen boksiin ja laitahyökkääjä Umar Bala Muhammedin millintarkka pusku takakulmaan tasoitti pelin.

– Meidän maalimme oli hienosti tehty. Tuollaisia keskityksiä Elias on aika ahkerasti harjoituskentällä treenannut. Kiva, että nyt tuli onnistuminen. Umar vei hienosti hyökkäyksen loppuun. Mentaalisesti oli koko joukkueelle tärkeää, että saimme sen pitkään kaivatun maalin nyt tehtyä. Edellisestä tekemästämme maalista on aika monta maalipaikkaa aikaa, jos näin voi sanoa, Nuutinen toteaa.

TPS:n pelit Ykkösliigacupissa jatkuvat kahden viikon kuluttua kotiottelulla Käpylän Palloa vastaan. Tämän päivän SalPa-peli päätti TPS:n osalta harjoituskauden ensimmäisen jakson. Vuoden ensimmäiset kuukaudet Nuutisen valmentama TPS on käyttänyt pohjatyön rakentamiseen, niin fyysisesti kuin taktisestikin.

– Ensi viikon pidämme taukoa. Tässä on nyt harjoituskauden ensimmäinen jakso takana. On vedetty tiukkaa treeniä pari kuukautta ja pelaajat ovat tehneet tosi sitoutuneesti töitä harjoituskentällä. Kaikki saavat nyt vetää hetken happea ja sitten vedetään taas täysi harjoitusviikko ennen KäPa-peliä, Nuutinen kertoo.

Harjoituskauden toisella jaksolla joukkueen oman pelin yksityiskohtia lähdetään hiomaan vielä tarkemmin.

– Nyt on luotu pohjia ja ajettu sisään niitä periaatteita, mitä meidän pelaamisessamme halutaan nähdä. Kaikki periaatteet on nyt perustasolla käyty läpi ja niiden toteutusta alkaa jo ihan mukavasti peleissä näkyä. Nyt tämän toisen harjoitusjakson aikana treenataan enemmän sellaisia täsmäjuttuja, millä otetaan enemmän tehoja irti, taustoittaa Nuutinen.

– Tässä ensimmäisellä harjoitusjaksolla on nyt tehty aika paljon kokeiluja. Niiden myötä tiedämme paremmin, millaisia pelaajaprofiileja meillä joukkueessa on ja millaiset dynamiikat eri pelaajien välillä on. Nyt lähdetään työstämään sitä, miten saamme jokaisesta yksilöstä parhaan irti meidän kollektiivimme sisällä. Lähdetään jalostamaan oman pelimme yksityiskohtia ja askel kerrallaan valmistautumaan sarjakauden alkuun, Nuutinen jatkaa.

Lopputulos:

SalPa–TPS 1–1 (1–0)

Ottelun maalit:
28 min 1–0 Joonas Meura
72 min 1–1 Umar Bala Muhammed

Varoitukset:

SalPa
64 min Frans Grönlund
66 min Ilkka Virtanen (th)

TPS
50 min Tuomas Pippola
65 min Onni Helén
78 min Atte Sihvonen
90+3 min Mehdi Hetemaj

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi (46 min Elias Collin)
Roope Pakkanen
Riku Sjöroos
Onni Helén (65 min Albijon Muzaci)
Baba Mensah (46 min Mehdi Hetemaj)
Atte Sihvonen (C)
Joonas Lakkamäki (77 min Eero Uusitalo)
Lasse Ikonen (59 min Aapo Boström)
Umar Bala Muhammed
Tuomas Pippola

Erotuomari: Amir Hajizadeh

Pelipaikka: Salon Urheilupuisto TN

Kooste

Videon kuvamateriaali: Turun Sanomat & Salon Seudun Sanomat

Lisää uutisia