TPS ja RoPS tasasivat pisteet yläkentällä

Vaikeiden otteluiden viikko ei saanut toivottua helpotusta voiton muodossa, vaan pisteet tasattiin RoPS:n kanssa 1-1 lukemilla.

TPS jatkoi siitä, mihin Raumalla jäätiin ja paine lyötiin alusta asti vierailijoiden päätyyn. Rovaniemeläiset eivät juurikaan päässeet pois omalta alueelta mustavalkoisten vyöryttäessä hyökkäystä toisensa perään. Aktiivinen pelaaminen tuotti tulosta 20 minuutin kohdalla, kun Taru Kalliovaaran antama kulma kimposi RoPS:n puolustuksen kautta maaliverkkoihin.

Seuraava vaarallinen paikka tuli heti perään, mutta Saana Kallion kova potku vastapalloon leijaili niukasti maalin yli. Tämän jälkeen seuraavaa paikkaa saatiin odotella hetki, mutta kun paikkoja tuli, oli niitä heti useampikin. Ensin Kalliovaaran kova laukaus meni maalivahdin torjunnasta ylärimaan ja hetkeä myöhemmin tolppa pelasti vierailijat takaiskulta. Vielä ensimmäisen puoliajan loppuun Saija Östlund pääsi puskemaan kulmapotkun jälkeen, mutta pallo suuntautui suoraan maalivahdin syliin.

Toisen puoliajan alku näytti siltä, että TPS jatkaa vahvaa otettaan, sillä heti ensiminuuteilla RoPS:n päätyyn saatiin hyvä hyökkäys, mutta pallo painui niukasti tolpan ohi. Mustavalkoiset eivät päässeet omaa paikkaansa hyödyntämään, mutta RoPS rankaisi nopeasti. Kun ottelua oli takana 50 minuuttia, menetti Östlund pallon pahassa paikassa ja hetkeä myöhemmin Pinja Spets iski pelin tasoihin.

Mustavalkoiset jatkoivat hyökkäyksiään, mutta RoPS pääsi paremmin otteluun mukaan ja tätä kautta peli myös tasoittui. Molemmat joukkueet saivat muutaman hyvän paikan iskeä pallo maaliverkkoihin, mutta lisämaaleja ei enää nähty, vaan pisteet tasattiin 1-1 lukemilla. Kapteeni Inkeri Niemi oli ottelun jälkeen pettynyt.

– Tämä tulos on melkein yhtä iso pettymys, kuin tappio, sillä tarvitsisimme kaikki mahdolliset pisteet. Ensimmäisellä puolikkaalla oli vähän turhauttavaa seurata peliä maalilta. Paikkoja tuli, mutta ei vaan saatu palloja maaliin. Jokainen on harjoituksissa näyttänyt, että maalinteossa kyllä onnistutaan, mutta jostain syystä se ei peleissä samalla tavalla onnistu.

Oman puolustuksen tekemästä virheestä syntynyt tasoitusosuma jäi kaivelemaan, mutta Niemi korostaa sitä, että tärkeintä on se, että jokainen ottaa opiksi omista virheistään huolimatta siitä, missä kohdin kenttää ne tapahtuvat.

– RoPS lähti toisen puoliajan alusta asti ottamaan kiinni ylhäältä asti, mutta sen ei olisi pitänyt olla meille mikään ongelma, sillä olemme pelanneet kovemmassakin prässissä. Teimme kuitenkin itse omasta pelaamisesta aivan liian vaikeaa. 1-1 maalissa kaivettiin verta nenästä ja puolustuspään virheet näkyvät paljon selkeämmin, kuin hyökkäyspäässä. Tärkeintä on se, että jokainen kantaa vastuunsa ja oppii niistä virheistä. Täytyy tukea toinen toista ja painaa kovempaa.

Rovaniemeläisten tasoituksen jälkeen mustavalkoisten peli muuttui vaikeammaksi, eikä paikoille päästy alun tapaan. Tasapeli vaikeutti asemia sarjataulukossa, mutta Niemi korostaa, että jokaisen täytyy pystyä pitämään ajatukset vain siinä, miten seuraavasta ottelusta saadaan täydet pisteet.

– Päästiin myös itse paikoille, mutta en tiedä loppuiko usko omaan tekemiseen 1-1 maalin jälkeen, vai mikä oli ongelmana, mutta hyökkäys ei ollut enää yhtä vaarallista. Tulos oli iso pettymys, mutta sille ei mitään enää voi. Täytyy vaan taas lähteä harjoitus kerrallaan kehittämään omaa toimintaa, jotta ollaan pelissä parhaimmillaan. Jokaisesta pelistä lähdetään hakemaan kolmea pistettä ja ajatusten pitää olla vain siinä, miten ne saadaan.

Päävalmentaja Akusti Salosen kommentit ottelun jälkeen olivat lyhyet ja ytimekkäät.

– Futismatsi kestää 90 minuuttia, mutta tänään joukkue oletti sen kestävän 45 minuuttia. Ekalla puoliajalla oli mahdollisuus ratkaista peli, mutta viimeistely ontui. Tokalla luultiin homman olevan tapultetu ja alettiin pelaamaan ylimielisesti mikä kostaantui.

Lisää uutisia