TPS ja PK-35 tasapeliin loppusarjan avauksessa – TPS säilytti etylyöntiasemansa sarjataulukossa

Kansallisen Liigan alemman loppusarjan ensimmäisessä ottelussa TPS kohtasi PK-35:n Helsingissä. Ottelun lähtökohdat olivat sellaiset, että kumpikin joukkue halusi pisteitä, sillä ennen ottelua joukkueiden välinen piste-ero oli vain yhden pisteen. Runkosarjan jälkeen TPS oli kiinni viimeisessä suoran säilyjän sijassa kahdeksantena, PK-35 taas putoamiskarsintaan joutuvan joukkueen paikalla yhdeksäntenä. Asetelmat eivät tämän päivän jälkeen muuttuneet, vaan TPS säilytti etulyöntiasemansa.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta hyvin tarkkaa peliä. Ottelun tärkeys näkyi otteissa molemmin puolin. Kummallakin joukkueilla oli omat hallintajaksonsa. PK-35 sai omista erikoistilanteistaan vaarallisia tilanteita TPS:n maalille, mutta turkulaisten puolustus hoiti tilanteet niin, ettei kotijoukkue päässyt hätyyttelemään vieraiden maalia.

Laura Linnala järjesti TPS:n parhaat maalipaikat ja koko ottelun vaarallisimmat maalipaikat ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisestä tilanteessa Linnalan keskitys löysi takatolpalta Viivi Ollonqvistin, mutta tämän jatko suuntautui ohi maalin. Toisessa tilanteessa Linnala laukoi upean laukauksen noin kahdestakymmenestä metristä ja vain ylärima pelasti kotijoukkue PK-35:n takaiskulta.

Ottelun aikana alkanut rankkasade toi oman yllätysmomenttinsa peliin, sillä liukas pallo ei aina totellut pelaajien jalkoja toivotulla tavalla. Toinen puoliaika oli suurimmaksi osaksi TPS:n hallintaa, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvin siisti, sillä koko ottelussa ei jaettu yhtäkään keltaista korttia.

PK-35 sai pelaajavaihtojen myötä ottelun loppua kohden pelin hallintaansa. TPS suoritti yhden pelaajavaihdon ottelun lisäajalla. Maalittoman tasapelin myötä tilanne on edelleen se, että TPS on yhden pisteen edellä PK-35 Helsinkiä, joka on sarjassa karsijan paikalla.

– Olen tyytyväinen tähän pisteeseen. Tasapeli oli ihan oikeutettu lopputulos. Molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa, meillä oli pari hyvää maalipaikkaa, mistä olisi voinut pelin naulata. Tänään ei tehty vaihtoja sen takia, kun olin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. PK 35:n paineen aikana tein taktisen ratkaisun ja tein sen yhden vaihdon, niin saatiin vähän katkaistua sitä painetta. Meidän täytyy ottaa tästä pelistä mukaan kurinalainen puolustuspelaaminen. Kahteen edelliseen otteluun päästeettiin kymmenen maalia, niin tämä ottelu oli melkoinen tasonnosto niihin nähden, kommentoi TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa.

Teksti: Timo Kinnunen

Lopputulos:

PK-35 Helsinki – TPS 0–0 (0–0)

Varoitukset:

PK-35 Helsinki


TPS


TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV, C)
Selja Leiwo
Meri-Tuulia Reponen
Saana Kallio
Netta Laasio
Saija Östlund
Laura Linnala
Viivi Ollonqvist
Jenni Rannus
Netta Hanhimäki (90+1 min Heidi Leppämäki)
Nelly Lehtilä

Erotuomari: Ifeoma Kulmala

Pelipaikka: Algeco Areena, Helsinki

Yleisömäärä: 198

Seuraava ottelu: La 9.9. klo 15.00 Ilves–TPS, Tampere.

Ottelun kooste

Lisää uutisia