TPS ja PK-35 maalittomaan tasapeliin Yläkentällä

Kansallisessa Liigassa TPS kohtasi kotikentällään PK-35:n Helsingistä. Yläkentän lauantaipäivän pelistä ei panosta puuttunut, sillä joukkueet olivat ennen ottelua sarjataulukossa perättäisillä sijoilla vain pisteen päästä toisistaan. Lähtöasetelma peliin oli, että TPS oli karsijan paikalla ja kotijoukkueen voittaessa PK-35 putoaisi kyseiselle paikalle.

Molemmat joukkueet lähtivät alusta asti voittamaan ottelua. Ottelu oli erittäin vauhdikas ja viihdyttävä. Yleisö sai huokailla useampaan kertaan pelaajien näyttäville suorituksille.

Ensimmäisellä puoliajalla molempien joukkueiden maalivahdit joutuivat venymään parhaimpaansa.  Molemmilla joukkueilla oli loistavia maalipaikkoja, mutta pallo ei maaliin asti päätynyt. Etenkin TPS:n Saija Östlund käytti useamman kerran loistavaa laukaustaan vaarallisesti, mutta ylärimaa lähemmäksi maalia Östlundin painavat kudit eivät päätyneet. Nelly Lehtilä oli kertaalleen nokikkain vierasjoukkueen maalivahdin Tanja Kotoaron kanssa. Lehtilä nosti pallon yli Kotoaron, mutta nosto meni kuitenkin myös yli maalista.

Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi selvästi TPS, kun taas PK-35 otti toisella puoliajalla pallonhallinnan itselleen. Viimeisen kolmanneksen pelaaminen kummallakin joukkueella jäi kuitenkin vajaaksi. Molemmat joukkueet puolustivat omaa aluettaan erittäin huolellisesti.  Tästä hyvänä osoituksena Selja Leiwon oman maalin suojeleminen. Vierailijoiden Pia Tavi ohitti jo TPS-vahti Inkeri Niemen ja oli sijoittamassa palloa alanurkkaan, mutta Leiwo liukui palloon viime hetkellä pelastaen kotijoukkueen takaiskulta.

Maalittoman tasapelin myötä TPS:n ja PK-35:n välinen ero sarjataulukossa ei muuttunut. Turkulaisten osalta peli ei kuitenkaan ole enää omissa käsissä, kun loppusarjan keskinäiset pelit PK-35:n kanssa on nyt pelattu. Sekä PK-35 että TPS pelaavat vielä kaksi peliä loppusarjassa, kumpikin kohtaa kertaalleen ONS:n ja Ilveksen.

– Tänään oltaisiin ehdottomasti haluttu voitto, jotta varma sarjapaikka olisi meidän omissa käsissä. Nyt meidän täytyy voittaa loput kaksi ottelua ja PK:n hävitä yksi, niin olemme sarjapaikassa kiinni. Tyly fakta jalkapallossa on se, että maalipaikoista pitäisi tehdä maalit. Ensimmäisen puoliaika oli meiltä hyvä esitys. Peli olisi hyvin voinut olla 4–0. Jos meinataan voittaa pelejä, niin kyllä tuollaisista paikoista pitäisi painaa sisään. Toisella puoliajalla meidän pakka hajosi, vaikka siinäkin alku oli ihan hyvä, summasi peliä TPS:n päävalmenta Siiri Välimaa.

Teksti: Timo Kinnunen