TPS ja Lahti tasasivat pisteet lohkon kärkikamppailussa

TPS ja FC Lahti päätyivät maalittomaan tasapeliin tänään perjantaina pelatussa Liigacupin ykköslohkon kärkiottelussa Javenture-areenalla.

TPS tuli ottelun alusta lähtien vahvasti. Heti seitsemännellä minuutilla Mika Ääritalo pelasi pallon laitaan Petteri Pennaselle, joka keskitti maalin eteen, jossa paikalla oli jälleen Ärtsi. Miehen pusku kuitenkin meni hieman ohi maalin.

Minuutti tästä ja Pennasen antamasta TPS:n ensimmäisestä kulmasta Tanska pääsi puskemaan hyvin, mutta Lahti-veskari Juha Tuomi pelasti pallon yläkulmasta.

18. minuutilla Pennanen ja Roope Riski pelasivat hyvin yhteen ja Roope pääsi laukomaan alakulmaan, mutta Tuomi ehti jälleen pallon eteen.

25. minuutin jälkeen Riskillä oli useampi mukava maalipaikka. Ensiksi Roope pääsi läpi Juho Lähteen purettua Lahden kulmapotkun jälkitilanteen, mutta Riski ajoi itsensä hieman pieneen kulmaan ja veto vieri vain hitusen ohi maalin oikean tolpan. Pari minuuttia tästä ja Riski oli taas läpi. Tällä kertaa pallo puolestaan leijaili hieman maalin yli.

Puolen tunnin kohdalla Lahti sai vapaapotkun Kennedy Eriban kaadettua Joni Kaukon. Kaukon veto 16 rajalta kimposi kuitenkin suoraan Jukka Lehtovaaran syliin.

35. minuutilla koettiin ottelun kuumin tilanne, kun Lahden Länsitalo yritti katkaista TPS:n nopean vastahyökkäyksen. Länsitalo tuli kuitenkin tilanteeseen vaarallisesti myöhässä ja liukui Pennasta jaloille takaapäin. Onneksi Petelle ei kuitenkaan käynyt tilanteessa pahemmin. Tunteet kävivät kuumana molemmissa leireissä ja jälkipeleistä keltaista näytettiin Jarkko Hurmeelle ja Aleksi Ristolalle, ja Lahden pelaajista Joni Kaukolle. Länsitalon osaksi koitui selkeästä rikkeestä ansaitusti suihkukomennus.

Tauolla TPS:n hyökkäypäässä Mika Ääritalo vaihtui Juho Lehtoseen.

TPS aloitti myös toisen jakson hyvin ja maali ei ollut kaukana. Aluksi Ville Starck nousi hyvin laidaltaan, pallo pistettiin Roopen kautta Lehtoselle, jolta se kuitenkin hieman karkasi ja Lahti pääsi väliin. Seuraavaksi Ristola pääsi laukomaan Lähteen syötöstä, mutta Tuomelta hyvä torjunta. TPS tuli heti perään uudestaan: Ristola laukoi jälleen, mutta pallo tolppaan.

Ylivoimasta ja pelin hallinnasta huolimatta tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Lähimpänä maalia oli pelin lopussa Eriban tilalle vaihdettu Mikko Hyyrynen, jonka ohjaus jälleen Pennasen rakentamasta tilanteesta lipui vain hieman tolpan ohi.

Ottelun viimeinen kymmenen minuuttia sujui edelleen TPS:n hallinnassa, mutta Lahti pelasi uhrautuvasti ja tulosta ei vain syntynyt. Niin pisteet Javenture-areenalla tasatiin 0-0 tuloksella.

TPS:n taival Liigacupissa jatkuu viikon päästä perjantaina Seinäjoella JJK:ta vastaan.

Lisää uutisia