TPS ja KPV tasapeliin – Albijon Muzaci mustavalkoisten illan tehomies

TPS ja KPV tasasivat pisteet Kupittaan perjantai-illassa lopputuloksella 2–2 (1–0). Ottelun mustavalkoinen voimahahmo oli laituri Albijon Muzaci, joka raatoi kentällä täyden ysikymppisen ja iski joukkueensa molemmat maalit.

Muzaci väläytteli illan virettään jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun hän oli murtautua läpi. Muzaci kuitenkin kaadettiin ja TPS sai vapaapotkun. Pallon taakse asettui luonnollisesti erikoistilanteiden maestro Daniel Rantanen. ”Dani” kumauttikin hyvän laukauksen ja Sergei Lazarev KPV-maalilla onnistui vain vaivoin torjumaan pallon päädystä yli.

TPS loi ensimmäisellä puoliajalla hyviä maalipaikkoja, ja 20 minuutin pelin jälkeen heilui myös vastustajan maaliverkko. TPS:n maalivahti Jere Koponen nappasi pallon haltuunsa KPV:n kulmapotkusta ja avasi pelin pitkällä potkulla kohti yksinäisenä kärkenä ylhäällä ollutta Albijon Muzacia. Muzaci meni totutun räväkkäällä tyylillään auenneeseen tilanteeseen ja pääsi palloon ennen kauas maaliltaan vastaan lähtenyttä KPV-veskari Lazarevia. Saatuaan pelivälineen haltuunsa Muzaci sijoitti sen tyhjänä odottaneeseen KPV-maaliin.

Tauolle lähdettiin TPS:n 1–0-johdossa ja kotiyleisön päävalmentaja Marko Rajamäelle huutamien kannustusten saattelemana. Kaukana ei ollut myöskään se, että tauolle olisi lähdetty Tepsin kahden maalin johdossa. Avausmaalin tehnyt Muzaci nimittäin laukoi pallon kertaalleen myös ylärimaan avausnelivitosen aikana.

KPV onnistui tasoittamaan pelin toisella puoliajalla, kun se sai luotua pitkän paineen TPS:n kenttäpuoliskolle.

– Meidän heikoin hetkemme pelissä oli silloin, kun KPV pääsi tasoittamaan 1–1:een. Me olimme ennen sitä tasoitusmaalia kolme neljä minuuttia tosi passiivisia. Meidän olisi pitänyt saada siirrettyä peli vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta jäimme paineen alle omalle kenttäpuoliskollemme. Paine pysyi liian pitkään meidän puolellamme kenttää, ja tilanne päättyi maaliin, analysoi TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

KPV:n onnistui päästä ottelussa johtoasemaan vartti ennen täyttä aikaa, kun vieraat murtautuivat laidalta läpi ja löysivät boksista Willem Haapiaisen, joka sijoitti pallon ohi TPS-vahti Jere Koposen. TPS ei kuitenkaan takaiskumaalista lannistunut, ja palkinto seurasikin reilut viisi minuuttia myöhemmin, kun Albijon Muzaci tasoitti pelin illan toisella osumallaan. Loistavan esityön ”Albin” tasoitusmaaliin teki Kasper Hämäläinen.

– Albi noudatti tosi hyvin hänelle annettua roolia. Hän loi tilanteita ja oli myös hyvä niissä hetkissä, kun olimme pallottomana. Hän oli yksi meidän parhaistamme tilanteissa, joissa piti saada prässi aikaiseksi, kiitteli päävalmentaja Rajamäki.

Ottelu oli TPS:lle ensimmäinen uuden päävalmentajan Marko Rajamäen johdolla. Paitsi, ettei yhteisiä harjoituksia uuden päävalmentajan johdolla ollut vielä monia takana, vaikutti ottelun lähtöasetelmiin myös TPS:n kolmen puolustajan poissaolo. Mustavalkoisten riveistä puuttuivat pelikieltojen takia Samba Benga ja Rasmus Holma. Joonas Sundman oli puolestaan loukkaantumisen vuoksi sivussa. Poissaolojen myötä keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson nähtiinkin tänään keskuspuolustajan tontilla.

– Poissaolot pakottivat tekemään jonkinlaisen kompromissin. Vaihtoehto olisi ollut laittaa laitapuolustaja Joonas Lakkamäki toppariksi, mutta sitten meillä olisi ollut kaksi pelaajaa väärässä roolissa kentällä. ”Jepalle” on pakko nostaa hattua. Hän pelasi ihan ok pelin topparina. Kovat pelimiehet joutuvat joskus pelaamaan väärässä roolissa, mutta hyvin Jepa kyllä selviytyi siitä, Rajamäki sanoi.

– Oli kyllä uusi pelipaikka minulle. Olen näköjään se meidän joukkueemme kameleontti, joka pystyy pelaamaan mitä vain paikkaa. Kaikkeni yritin, vaikka onhan se erilaista pelata vieraalla pelipaikalla, Jesper Karlsson kommentoi pelin jälkeen.

TPS:n kausi jatkuu lauantaina 8. lokakuuta vierasottelulla sarjakärki KTP:tä vastaan. Kyseessä on Ykkösen yläloppusarjan päätöskierroksen kamppailu. KTP kohtaa vielä sunnuntaina 2. lokakuuta EIF:n vieraissa, joten on vielä epäselvää, millaisista asemista Kotkan-reissulle lähdetään.

– Tänään oli monta asiaa, mihin olin tyytyväinen, mutta oli myös sellaisia juttuja, joita meidän pitää petrata. Kun pelaamme kahdella kärjellä, saamme siitä tietyn hyödyn hyökkäyssuuntaan ja meillä on vaaramomentum olemassa koko ajan. Toisaalta meillä on vielä tekemistä prässitilanteissa ja tilanteissa, joissa peliä pitää ohjata, TPS:n pelisapluunaan omia viilauksiaan tehnyt Rajamäki näki.

Lopputulos:

TPS–KPV 2–2 (1–0)

Ottelun maalit:

20 min 1–0 Albijon Muzaci
58 min 1–1 Joonas Paananen
74 min 1–2 Willem Haapiainen
80 min 2–2 Albijon Muzaci

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (mv, C)
Juri Kinnunen
Anthony Annan
Daniel Rantanen (65 min Demba Savage)
Simo Roiha
Olli Jakonen (74 min Linus Rönnberg)
Joonas Lakkamäki
Albijon Muzaci
Jesper Karlsson
Roope Pakkanen

Erotuomari: Kalle Mäkinen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 1329

Seuraava ottelu: KTP–TPS, la 8.10. klo 16.00, Arto Tolsa Areena, Kotka.

Ottelun kooste

Lehdistötilaisuus

Hikihaastattelu

Lisää uutisia