TPS ja KPV aloittivat nollanollalla – kaikki jäi auki sunnuntaille

TPS ja KPV päätyivät kaksiosaisen liigakarsinnan ensimmäisessä osaottelussa Turussa maalittomaan tasapeliin. Molemmilla joukkueille oli omat vahvat jaksonsa ottelussa, joten tasapeli oli lopulta varmaan ihan oikeutettu lopputulos. Veikkausliigapaikka ratkeaa näiden kahden joukkueen kesken siis tämän viikon sunnuntaina Pohjanmaalla, joko Kokkolassa tai Seinäjoella.

– Tämä oli minun mielestä ihan hyvä lopputulos meille. Tästä on ihan hyvät lähtökohdat lähteä kohti Pohjanmaata lauantaina, TPS:n keskikenttäpelaaja Matej Hradecky kuittasi heti pelin jälkeen.

KPV aloitti ottelun todella vahvasti ja TPS juoksi perässä ensimmäiset kymmenen minuuttia. Sen jälkeen ottelu tasaantui. KPV sai painostuksen päälle myös ottelun loppupuolella ja TPS-maalivahti Jere Koponen joutui venymään pari kertaa oikein kunnolla. TPS:n parhaille paikoille pääsi puolestaan Albijon Muzaci, jolla ei ollut ihan sihti kohdallaan.

Ottelun erikoisuuksiin kuului se, että erotuomaria jouduttiin vaihtamaan kamppailun loppupuolella. Erotuomari Atte Jussilan takareisi ei kestänyt ottelun loppuun asti ja neljäs erotuomari Kalle Mäkinen hyppäsi puikkoihin ottelun viimeiselle vartille.

– Mielenkiintoinen peli kaiken kaikkiaan. Oli erilaisia tapahtumia, vaihdettiiin erotuomaria ja yksi pelaaja (Ville Koskimaa) loukkaantui tuossa lopussa aika pahasti. Mutta kun mennään itse peliin, niin aika lailla sellainen peli kuin ennakoitiinkin, KPV:n päävalmenteja Jani Uotinen myönsi.

– Ekat 10-15 minuuttia oli hyvää tekemistä ja saatiin pallollista painetta, mutta peli sitten tasoittui ekan jakson myötä. Toisella puoliajalla ennen erotuomarin vaihtamista oli myös sellainen hyvä hetki, että päästiin luomaan maalipaikkoja, mutta viimeistely oli tänään aika huonolla tasolla. Meillä oli niin hyvät paikat, että olisi pitänyt tehdä se maali. Toisaalta olen tyytyväinen siihen, että pystyttiin pitämään oma pää puhtaana. Nythän kaikki on sitten auki sunnuntaille, Uotinen pyöritteli.

– Täsmälleen ennakko-odotusten mukaisesti meni se pelin kulku. KPV oli hyvä just siinä, missä me tiedettiin niiden olevan. Alussa näytti, että meille tulee todella pitkä päivä, mutta sen jälkeen saatiin parempi kontrolli. Tehtiin alussa laitojen puoliustustamisen suhteen todella huonoja ratkaisuja ja sitä piti välillä vähän huutakin kondikseen. Loppupelissä se meni pääsääntöisesti hyvin. Toisella puoliajalla tehtiin niitä samoja huonoja valintoja juuri ennen erotuomarin loukkaantumista ja annettiin muutama maalipaikkakin, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen analysoi.

– Noista lähdöistä, mitä me hyökkäyksiin saatiin, olisi pitänyt luoda enemmän maalipaikkoja. KPV:n parhaat paikat tuli siitä, kun saatiin riisto ja päästiin hyökkäämään, mutta sitten sössittiin. Meillä oli tavattoman huonoja palloja linjan taakse. Tuntuu, että ne vastahyökkäyksien vastahyökkäykset aiheutti puolin ja toisin ne kaikkein vaarallisimmat tilanteet. Kaikki on auki, mukava lähteä viikonloppuna Pohjanmaalle ja katsoa, kumpi hoitaa toisen, Pikkarainen summasi.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-kpv-0-0-24-10-2019/

TPS ja KPV pelaavat siis ratkaisevan toisen osaottelun ensi sunnuntaina. Pelipaikka selviää lopullisesti perjantaina. Lähtökohtana on Kokkolan keskuskenttä klo 13, mutta mikäli kentän kuntoon liittyy liian suuria riskejä, siirretään peli pelattavaksi Seinäjoelle. Silloin ottelu alkaa vasta klo 17.00.

Torstaina pelattiin myös kauden 2019 viimeinen kotiottelu, joten TPS lähettää suuret kiitokset jo tässä vaiheessa jokaiselle, joka on tukenut raitapaitoja tällä kaudella Veritas Stadionilla! Tää kaupunki on mustavalkoinen! 

Lisää uutisia