TPS ja JJK kisaavat eurocup-paikoista keskiviikkona

Veikkausliigassa neljäntenä oleva TPS saa keskiviikkona vieraakseen pronssissa tällä hetkellä kiinni olevan JJK:n. Vaikka HJK menee omia menojaan ja juhlii kauden päätteeksi tuplamestaruutta, käydään sen takana ankara taistelu himmeämmistä mitaleista ja ensi kesän eurocup-paikoista. Kakkosena on tällä hetkellä turkulainen FC Inter, perässään tiukassa tuntumassa JJK ja TPS. Koko tämä kolmikko taistelee vielä kertaalleen kaikki toisiansa vastaan. Unohtaa ei sovi myöskään viidentenä oleva FC Honkaa.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto allaan. JJK:lla oli sunnuntaina työntäyteinen iltapuhde Jyväskylän Harjulla, mutta Haka taipui lopulta lukemin 2-1.  TPS puolestaan kieputti Maarianhaminassa torstaina IFK:ta oikein huolella ja seilasi Turkuun 3-0-voitto mukanaan. TPS:n keskikenttäpelaaja Toni Kolehmainen toimii IFK-kaadon kapellimestarina mestaroimalla nappisyötöillään Roope Riskin kahdesti läpiajoon ja maalitekoon. Ja Riskihän paukutti kaupan päälle vielä sen kolmannenkin maalin.

– Molemmilla on ihan hyvä syysvire päällä ja tästä pelistähän ei panoksia puutu. JJK pelasi jossain vaiheessa tasapelejä, mutta näyttää löytäneen taas voittovireenkin. Maarianhaminassa peli oli jotenkin vapautunutta ja niistä lähdökohdista on hyvä lähetä haastaamaan tosissaan JJK:ta, Kolehmainen suunnittelee.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Turussa oli melkoinen näytelmä. TPS näytti alkuun askeltavan vaivattomaan voittoon Mika Ääritalon tuplaosumilla, mutta JJK latasi kaikki paukkunsa loppuun nousten 90 minuutin kohdalla ex-tepsiläisen Mikko Mannisen toimesta tasoihin ja lisäajalla vielä pilkulta voittoon.

– Se oli kummallinen peli ja häviäminen sillä tavalla on anteeksiantamatonta. Ei muistella nyt sitä kuitenkaan enempää, vaan koetetaan kaataa JJK ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja heittää uutta haastetta myös jo Interinkin suuntaan, Kolehmainen heittää.

Jyväskylässä joukkueet veivasivat 1-1-tasapelin, eikä senkään ottelun kulku ihan normaali ollut. JJK meni kymmenen minuuttia ennen loppua Babatunde Wusun maalilla johtoon. Sen jälkeen JJK:lle tarjottiin varmaa voittoa pilkun myötä, mutta Henrik Moisander nyrkkeili Tamas Gruborovicin ampuman pallon väljemmille vesille ja Santeri Mäkinen latasi vastaiskusta ensimmäisen liigamaalinsa ja tasoituksen.

– Siitä pelistä on vähän päinvastaiset muistot. Kun Henkka torjui pilkun, saatiin kova draivi päälle ja Santeri iski pallon sen jälkeen verkkoon. JJK on varsinkin hyökkäyssuuntaan arvaamaton ja vaikea joukkue. Viime aikoina ne ovat pelanneet myös useita suurimaalisia matseja, joissa on soinut molemmissa päissä., Kolehmainen muistuttaa.

Kaudet 2009 ja -10 TPS:ää edustanut Wusu ei pääse taaskaan pelaamaan entistä seuraansa vastaan vanhalla kotikentällä. Toukokuussa hän toipui talvella saamastaan kaulavammastaan ja nyt hän lusii puolestaan Haka-ottelussa saamaansa punaista korttia.

– Tunde on tehnyt 11 maalia aika lyhyessä ajassa ja on tietysti harmi, ettei hän pääse taaskaan Turussa pelaamaan. Virtanen, Manninen ja Gruborovics ovat kuitenkin todella vaarallisia hyökkäyspäässä, joten ei me yhtään helpommalla päästä, Kolehmainen varoittelee.

TPS:llä on tällä kertaa positiivinen maalivahtiongelma. Olli Lehtilä on torjunut komeasti kaksi voittoa putkeen seuralleen, mutta myös Moisander palaa kehiin pelikieltonsa jäljiltä. Se kumpi tolppien väliin määrätään, on loppuun asti arvoitus.

TPS-JJK alkaa Veritas Stadionilla keskiviikkona 28.9. klo 18.30. Tervetuloa!

Lisää uutisia