TPS ja Gnistan kohtaavat Helsingissä Ykkösen kärkikamppailussa

Miesten Ykkönen jatkuu keskiviikkona kärkikamppailulla, kun Helsingissä yhteen iskevät sarjakakkonen Gnistan ja sarjakärki Turun Palloseura. Ottelu alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Tepsin lähtökohdat kärkikamppailuun ovat loistavat. TPS juhli viime lauantaina seuran satavuotista historiaa todella hienolla tavalla, kun mustavalkoiset murskasivat KPV:n maalein 5–0. Juhlapeliä oli sateisesta päivästä huolimatta saapunut katsomaan 3749 katsojaa, jotka saivat kokea ikimuistoisen ottelutapahtuman. Juhlapeli oli ikimuistoinen kokemus myös Tepsin pelaajille.

– Juhlapeli oli kaikin puolin erittäin hieno kokemus. Katsojia oli paljon ja onnistumisia tuli koko joukkueelle. Siinä oli kyllä kiva pelata, tuumaa Linus Rönnberg.

Tepsi pystyi toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa erinomaisella tavalla. Joukkue puolusti tiivisti ja yhtenäisesti, ja maalivahti Jere Koponen kirjautti tilastoihin kauden neljännen nollapelinsä. Hyökkäyspäässä mustavalkoiset hakivat ennakkoluulottomasti ratkaisuja ja viimeistelivät tehokkaasti.

– Meillä oli lataus kunnossa. Halusimme näyttää paikalla olleille lukuisille kannattajille ja seuralegendoille, kuinka hyviä olemme ja millaista futista pystymme pelaamaan, Rönnberg taustoittaa.

Rönnberg, 19, iski juhlaottelussa Tepsin 2–0-maalin. Osuma oli hyvän yhteispelin ja ennakkoluulottoman haastamisen tulosta.

Simo Roiha haki hyvin pallon ja syötti minulle. Minulla oli siinä vapaata tilaa ja pääsin yksi vastaan yksi -tilanteeseen. Kyllä minä yksi vastaan yksi -tilanteissa pääsen aina ohi. Siitä vedin sitten vain pallon kovalla voimalla maaliin, Rönnberg kertaa osumaansa.

Oliko tämä sitä Linus Rönnbergin parasta osaamista?

– Ei nähty vielä parasta osaamistani. Hienompiakin maaleja on luvassa, Rönnberg lupaa.

TPS on Ykkösen sarjataulukon piikkipaikalla. Turkulaiset ovat keränneet 10 ottelustaan 21 pistettä. Gnistanin pistepussi on lihonut 10 pelissä 18 pisteen verran. Luvassa on siis äärimmäisen tiukka kärkikamppailu, mutta Rönnberg ja TPS lähtevät kuitenkin itsevarmoina kohti Helsinkiä.

– Hyvillä mielin voi lähteä seuraavaan peliin, kun on tällainen tulos alla. Olen varma, että voitamme Gnistanin. Ei ole mitään syytä stressata. Lähdetään pelaamaan samanlaista peliä kuin juhlapelissä esitimme, niin kyllä tästäkin voitto tulee.

TPS hioi vielä tänään tiistaina viimeiset kuviot kuntoon aurinkoisella Kupittaalla. Treeneistä olivat poissa Rasmus Holma, Santeri Pohjolainen, Onnipekka Pajula, Juri Kinnunen sekä Roope Pakkanen. Holma, Pohjolainen ja Pajula ovat sivussa Gnistan-ottelusta, mutta Kinnusen ja Pakkasen osalta tilanne on vielä auki ja päätös pelaamisesta tehdään ottelupäivän aamuna.

Ruutu näyttää Gnistan–TPS-ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4098589

Lisää uutisia