TPS ja FC Honka eivät saaneet selvää toisistaan

TPS ja FC Honka jäivät tiistaina Veritas Stadionilla maalittomaan tasapeliin. Vierasjoukkue FC Honka oli ottelussa se hallitsevampi osapuoli hieman väsyneen oloista TPS:ää vastaan. Toisaalta TPS:lle jäi jossiteltavaa aivan ottelun loppuhetkiltä, kun Riku Sjöroos kaadettiin nurin rangaistusalueella. TPS jäi edelleen ilman maalia kotiottelussaan, mutta vastaavasti nolla omassa päässä on aina kelpo suoritus.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen oli ottelun jälkeen aika ristiriitaisissa tunnelmissa. Hän myönsi Hongan paremmuuden, mutta lopussa viheltämättä jäänyt pilkku jäi kaivelemaan.

– Ei ollut tarkoitus olla noin passiivinen joukkue. Tässä on nyt tätä otteluruuhkaa tietysti, mutta en tiedä mistä johtui. Juostiin perässä pitkiä jaksoja. Honka pelasi kuitenkin pallollisena paremmin kuin me, Laurikainen myönsi.

– Me ei saatu hyökkäyspeliä toimimaan oikeastaan lainkaan. Siinä ei ollut sellaista terävyyttä, mitä meillä on ollut kuitenkin aikaisemmissa peleissä. Hyökkäuyspelistä ei tullut oikein mitään. Toisaalta väsyneenä nollan pitäminen Hongan tasoista joukkuetta vastaan on hyvä suoritus. Puolustustaisteluun olen suhteellisen tyytyväinen, hän pyöritteli.

– Saimme edellisen karvaan tappion jälkeen kuitenkin pisteen, myös siihen täytyy olla tyytyväinen. Meiltä vietiin pilkku lopussa ja se on ainoa asia, minkä voi jättää arvailujen varaan, Laurikainen kuitenkin vielä muistutti.

TPS:llä on ollut aiemmissa kotipeleissä paljon maalipaikkoja, mutta palloa ei olla vaan saatu sisään. Tällä kertaa ne paikat olivat todella vähissä, mutta silti plakkariin tuli sentään tasapelipiste.

– En ole yhdestä pelistä huolissani, vaikka paikat jäivät ensimmäistä kertaa todella vähiin. Katsotaan nyt, miten tämä jatkuu. En ole tietenkään tyytyväinen maalipaikkojen määrään. Tämä oli huono peli meiltä kokonaisuudessa, ei se johdu pelkästään hyökkääjistä. Ei vaan löytynyt nyt sitä samaa rytmiä, joka on löytynyt normaalisti, Laurikainen harmitteli

FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli lopulta ihan tyytyväinen tasapelipisteeseen, vaikka hänen suojattinsa ottelua veivätkin.

– Kontrolloitiin pitkiä aikoja peliä, erittäin haasteellista Tepsiä vastaan. Ekalla puoliajalla aloitettiin hyvin, mutta oli siellä se uhka koko ajan ja Tepsi sai muutaman turhan vaarallisen tilanteen. Koko pelin kuva oli sen oloinen, että oli vaikea murtautua läpi. Oli meillä muutamia hetkiä, että oltaisin voitu tehdä se yksi maali, Vasara tiivisti.

– Tämä oli kova peli, me ollaan kaikki kovassa otteluruuhkassa. Laitettiin kuitenkin kaikki peliin, kiitos siitä koko joukkueelle. Otetaan tästä piste loppujen lopuksi nöyrästi mukaan, Vasara kuittasi perään.

TPS oli vaihtanut otteluun kolme uutta miestä avaukseen. Ben McKendry, Niklas Friberg ja Elias Ahde astuivat uusina miehinä avaukseen. Muun muassa Niklas Blomqvist ja Juri Kinnunen aloittivat tällä kertaa vaihdossa. Syynä oli ihan puhdas kierrätys. Blomqvist tulikin vaihdosta kentälle, mutta Kinnunen huilasi koko pelin.

–  Molemmilla, Blomqvistilla ja Kinnusella, on isot minuutit takanaan. Kinnunen on ihan pelikunnossa ja on mukana taas lauantaina.  Mika Ääritalo sai pienen tällin ja otin hänet siksi vaihtoon. Tätä on vaan pakko tehdä, että äijät pysyy ehjänä, Laurikainen perusteli.

Lisää uutisia