TPS iski taas kärkikolmikon kantaan

TPS ja Jaro järjestivät tänään Pietarsaaressa jännitystä koko rahan edestä. Ottelun avausjaksolla pienessä liemessä ollut TPS ei suostunut taipumaan isäntien edessä, vaan väänsi toisella puoliajalla niukan 0-1-voiton. Voitto oli TPS:lle kautta aikain viides Pietarsaaresta. Voitto merkitsi samalla myös sitä, että TPS on aivan kärkikolmikon takana neljännellä sijalla – ja vielä yhden ottelun muita vähemmän pelanneena.

TPS matkusti Keski-Pohjanmaalle jo lauantaina, joten sen ei tarvinnut istua bussissa enää pelipäivänä. Silti TPS lähti liikkeelle hieman kankein jaloin ja Jaro otti ohjat alkuun käsiinsä. Isännät pelasivat sarja-asemaansa nähden aktiivista ja rohkeaa jalkapalloa, mutta TPS-puolustus kesti kunniakkaasti maalivahti Henrik Moisanderin johdolla.

Toisella puoliajalla TPS pääsi kuvaan jo paremmin mukaan.  Huimassa vedossa oleva Petteri Pennanen pääsi ensimmäisenä irrottelemaan, mutta Jaron virolaisvahti Artur Kotenko oli etevämpi. Heti perään Mikko Hyyrynen hätyytteli entisen seuransa puolustusta, mutta ohjaus meni ohi.

55. minuutin kohdalla ottelu oli saada dramaattisen käänteen. Loistomatsin pelannut Jani Tanska liukui pallon pois Frank Jonken jaloista rangaistusalueen sisällä. Erotuomari Vesa Järvinen näytti palloa kaikkien hämmästykseksi kuitenkin pilkulle. Täplän taakse asettui Heikki Aho, mutta oikeus kuitenkin voitti. Henrik Moisander torjui pilkun komeasti ja
avausmaalin metsästys jatkui puolin ja toisin.

Seuraavan vaarallisen paikan leipoi samainen Jonke, joka pisti palloa luukulle, mutta Simon Skrabb latasi oikealta ohi. TPS iski hetken kuluttua takaisin, kun Kennedy Eriba tälläsi pallon Kotenkon syliin. Päästä päähän siis mentiin. Seuraavaksi TPS-maalia ahdisteli Timo Tahvanainen, jonka upean käännön Moisander torjui kulmaksi.

Tuo 73. minuutilla annettu kulma koituikin yllättäen sitten Jaron kohtaloksi. Kennedy Eriban pystysyöttö tavoitti laakista Dennis Okarun, joka juoksi karkuun ja sijoitti pallon tarkasti maalin oikeaan alakulmaan.

– Tiedettiin ennakkoon, että Jaro tulee alussa lujaa. Täältä ei olla turhan usein tultu kolmen pisteen kanssa, joten tyytyväinen täytyy olla. Vaikka Jaro on sarjassa nyt viimeisenä, niin tämä on todella paha paikka pelata. Henkalta todella tärkeä pelastus ja Dennis teki hienon maalin. Näitä vaikeitakin pelejä pitää pystyä voittamaan vaikka väkisin, jos tässä sarjassa aikoo menestyä. Tästä pitää nyt palautua kuitenkin nopeasti ja siirtää fokus jo keskiviikkoon, kun Haka tulee Turkuun, TPS-päävalmentaja Marko Rajamäki muistutti.

Lisää uutisia