TPS iski kaksi ja piti Hakan nollilla

TPS kaappasi Veikkausliigassa sunnuntaina toisen perättäisen kotivoittonsa. Maukas HJK-voitto sai jatkoa Hakan kustannuksella 2-0-lukemin. TPS iski avausmaalinsa jo alkuminuuteilla ja lopullinen niitti tuli viimeisen kymmenen minuutin taipaleella.

– Kyllä tämä oli loppujen lopuksi meidän pelimme, vaikka hankalampiakin jaksoja oli. Yritettiin palautua raskaalta Kuopion reissulta mahdollisimman nopeasti ja onnistuttiin siinä ihan kohtuullisesti, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki summasi.

– Onnittelut TPS:lle kolmesta pisteestä. Maalinteko on tällä hetkellä meille vaikeaa. Tämä oli kokonaisuudessaan ihan hyvä peli, mutta meiltä vietiin ennen TPS:n toista maalia selvä pilkku, Hakan virkaveli Sami Ristilä puolestaan noitui.

TPS avasi maalinteon jo ottelun kahdeksannen minuutin kohdalla, kun Mika Ääritalo taituroi pallon Haka-puolustuksen avustuksella vaikeasta asennosta oikeaan takakulmaan.

– Mielestäni nopea avausmaali oli meille ihan ansaittu, Rajamäki kuittasi.

18. minuutin kohdalla TPS:n pakka meni hieman uusiksi, kun Jaakko Nyberg joutui linkuttamaan vaihtoon ja tilalle tuli Dennis Okaru. Vaihto merkitsi samalla sitä, että Juho Lähde siirtyi laitapakin tontille ja Jarkko Hurme toppariksi.

– Se oli vaan vanha vamma, joka muistutti taas olemassaolostaan. Tuskin tässä mistään vakavammasta on kyse, Nyberg arveli.

– On ihan selvää, että jos joudutaan heti alussa pistämään ryhmitys uusiksi, niin onhan sillä nyt vaikutusta peliin, Rajamäki muistutti.

Aleksi Ristolalla oli avopaikka siirtää TPS hyvissä ajoin karkumatkalle. Okarun nappikeskitys osui Ristolan otsaan, mutta pallo painui kolmesta metristä niukasti ohi.

Ristola osoitti vaarallisuuttaan toisella jaksolla lataamalla melkoisen pommin Hakan maalin pystypuuhun. Myös Haka kokeili toisessa päässä TPS-maalin tolpan kestävyyttä.

Ristola päästi TPS:n piinasta 83. minuutin kohdalla. Petteri Pennanen pisti nappisyötön jalkaan vasempaan laitaan ja Ristola kirmasi boksiin ja oikein nautiskeli pallon maalin oikeaan alanurkkaan.

– Minulla oli jo pari paikkaa ennen sitä, joten kyllä se maali maistui. Meidän olisi pitänyt panna tämä peli poikki jo aikaisemmin, Ristola korosti.

Lisää uutisia