TPS isännöi KäPaa – ”Lähdetään pitämään tilannekovuutta yllä”

Miesten Ykkönen jatkuu torstaina 8. kesäkuuta TPS:n kotipelillä Veritas Stadionilla. Vastaansa Tepsi saa helsinkiläisen Käpylän Pallon. Ottelu alkaa kello 18.30.

TPS:n kesä on kotipelien täyteinen. Kesä–heinäkuun aikana TPS pelaa kuusi kotipeliä ja kolme vierasottelua. Palloseura teki toukokuun lopussa paluun uudistetulle Veritas Stadionille voittamalla Salon Palloilijat 2–1.

– Ottelu SalPaa vastaan oli meiltä aika iso tasonnosto kauden aiempiin peleihin verrattuna, varsinkin sitä edeltäneeseen vieraspeliin SJK Akatemiaa vastaan. Olen tyytyväinen meidän joukkueemme esitykseen SalPaa vastaan, sanoo TPS-toppari Joonas Sundman.

Pelillisesti TPS oli SalPaa vastaan niskan päällä, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Sundman on jälkikäteen peliä analysoidessaan erityisen tyytyväinen joukkueensa parantuneeseen yhteispeliin.

– SalPa-pelissä näkyi meidän parantunut yhteispelaamisemme. Sellainen kollektiivinen pelaaminen on ehkä vähän puuttunut aiemmissa peleissä. Nyt SalPa ei meinannut ensimmäisellä puoliajalla päästä edes meidän kenttäpuoliskollemme, kun pallonmenetyksen jälkeen saimme nopeasti pelivälineen takaisin hallintaamme, Sundman kertaa voitokasta edellistä ottelua.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen marssitti SalPaa vastaan kentälle kolmen topparin linjan, jossa keskimmäisenä pelasi Samba Benga ja laitatoppareina Sundman sekä Roope Pakkanen.

– Siinä oli aika helppoa pelata Samban ja Roopen kanssa. Meitä oli siinä kolme isoa jässikkää. Jos joku toppareista nostaa ylöspäin, niin tietää, että siellä on vielä kaksi kaveria auttamassa puolustussuuntaan.

TPS:llä on nyt ollut puolentoista viikon tauko peleistä. Joukkue on päässyt treenaamaan Veritas Stadionin uudella tekonurmella, joka alkaa vähitellen tulla pelaajille tutuksi.

– Uudella tekonurmialustalla on todella hyvä pelata. Alku meni vähän totutellessa, kun kenttä on aika nopea kastelun jäljiltä. Pallo liikkuu sutjakkaasti, Sundman kehuu.

Sundman uskoo TPS:n saavan jatkossa kotikenttänsä alustasta pelillistä etua.

– Jos vertaa esimerkiksi Kupittaa 5:n tai Yläkentän vanhempiin tekonurmiin, niin tässä Veritaksen uudella tekonurmella pallo ei pompi ja sen kanssa pystyy pitämään vauhtia pelissä. Vanhemmilla tekonurmilla pallo käyttäytyy eri tavalla juuri pomppujen vuoksi. Jos taas verrataan luonnonnurmeen, niin luonnonnurmella on raskaampaa pelata. Uskon sen olevan meille pelillisesti iso etu, että meillä on nyt Suomen paras pelialusta.

Torstaina vastaan asettuva KäPa on tällä hetkellä Ykkösen sarjataulukossa pykälän TPS:n takana sijalla yhdeksän. Espanjalaisen Jordi Alujan valmentama KäPa osoitti vaarallisuutensa jo harjoituskaudella voittamalla TPS:n Ykköscupin ottelussa 4–0.

– Vastaan tulee aika tekninen ja nälkäinen nuori joukkue. Se nähtiin jo harjoituskaudella, että KäPa osaa pelata jalkapalloa, vaikka joukkueessa onkin paljon nuoria pelaajia. Meidän pitää lähteä pitämään yllä samanlaista tilannekovuutta kuin SalPaa vastaan. Jos menetämme pallon, niin meidän täytyy voittaa se heti takaisin ja hallita siten peliä, pohjustaa Sundman lähtökohtia.

To 8.6. klo 18.30 TPS–KäPa, Veritas Stadion.

Liput TPS–KäPa-otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia