TPS isännöi Helsingin IFK:ta – ”Kotiyleisö tuo meille ison buustin”

Kuluvasta viikosta rakentuu turkulaisille futiksen ystäville Turku vs. Helsinki -viikko. Torstaina TPS:n miesten edustusjoukkue isännöi HIFK:ta, ja lauantaina on Tepsin naisten edustusjoukkueen vuoro ottaa mittaa HJK:sta. Torstai-illan Ykkösen ottelu TPS–HIFK potkaistaan käyntiin Veritas Stadionilla kello 18.30.

Edellisellä kierroksella TPS koki 0–2-vierastappion Käpylän Pallolle. TPS oli ottelussa palloa hallinnut joukkue, mutta ei pystynyt realisoimaan hallintaansa tulostaululle maalien muodossa. Päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan torstaina Tepsi lähtee hakemaan tasapainoisempaa hyökkäyspelaamista

– Pallollista peliä jos miettii, niin meidän pitää pystyä paremmin käyttämään molempia laitoja. KäPa-pelissä hyökkäyspelaamisemme jäi vähän toispuoleiseksi, jolloin puolustaminen on vastustajalle helpompaa. Saimme KäPaa vastaan paljon keskityspaikkoja, mutta keskityksiin tarvitaan vielä lisää laatua, Laurikainen analysoi.

Tepsin kapteenina viime ottelussa toimineen Jesper Karlssonin mukaan torstain kotipelistä TPS lähtee hakemaan ehjää 90-minuuttista. Myös aggressiivisuutta tarvitaan lisää HIFK:n kaltaista fyysistä joukkuetta vastaan, Karlsson tietää.

– HIFK:ta vastaan meidän täytyy pystyä pitämään oma pakkamme kasassa koko ysikymppisen ajan. Meidän täytyy olla röyhkeämpiä boksissa, että pystymme luomaan vielä enemmän uhkaa vastustajan maalille ja tekemään voittoon tarvittavat osumat.

Karlssonin mukaan mustavalkoiset lähtevät hyvällä itseluottamuksella kohti HIFK-matsia. TPS:n peli on kulkenut erinomaisesti uuden tekonurmipäällysteen keväällä saaneella Veritas Stadionilla. Tepsin saldo kahdeksasta Veritaksella pelatusta kotiottelusta on seitsemän voittoa ja yksi tasapeli.

– Kyllä me hyvällä itseluottamuksella lähdemme torstain kotipeliin. Meidän pelimme on rullannut tosi hyvin uusitulla Veritaksella, kenttä sopii meille, keskikenttäpelaaja Karlsson sanoo.

Torstain HIFK-ottelu on TPS:lle Ykkösen runkosarjan viimeinen kotipeli. Koko sarjan kauden kymmenestä eniten yleisöä keränneestä pelistä puolet on TPS:n kotipelejä. Karlsson kiittääkin kotiyleisöä kannustuksesta ja toivoo meiningin katsomossa pysyvän korkealla tasolla, kun kauden tärkeimmät pelit ovat edessä.

– Kotiyleisö tuo meille ison buustin, se on kuin 12:s kenttäpelaaja. Vieraspeleissäkin meillä on ollut muutama sellainen matsi, jotka reissuun lähtenyt äänekäs kannattajaporukka on kääntänyt meille kotipeleiksi, kiitos heille siitä. Veritaksella on ollut nyt tällä kaudella tosi hyvä tunnelma, kun yleisöä on ollut mukavasti paikalla ja olemme pystyneet tarjoamaan yleisölle sitä, mitä he tulevat katsomaan eli kotivoittoja, TPS-kasvatti Karlsson kiittelee.

To 24.8. klo 18.30 TPS–HIFK, Veritas Stadion.

Liput otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia