TPS hyökkäsi jo aivan kärjen tuntumaan

TPS jatkoi tuloksekkaita otteitaan Veikkausliigassa nujertamalla RoPS:n Kupittaalla 2-1. Kolmen pisteen ilta tiesi sitä, että TPS on tällä hetkellä vain kolme pistettä sarjakärki HJK:n takana. Tepsillä on kaiken kukkuraksi yksi matsia Klubia vähemmän pelattuna. HJK:n (26) ja TPS:n (23) väliin mahtuvat myös VPS (25) ja FC Honka (24).

TPS sai punnertaa aivan täyden päivätyön kolmen pisteensä eteen. RoPS:lla oli ensimmäisellä puoliajalla muutama loistava maalipaikka, mutta Aleksandr Kokko ei saanut palloa millään sisään. Ja kun toinen ei tee, rankaisee toinen yleensä sen jälkeen. TPS:n kokenut Mikko Hyyrynen pyörähti pallon boksista verkkoon 33. minuuutin kohdalla ja TPS pääsi tauolle maalin johdossa. TPS:n avausmaalia edelsi Jani Tanskan hurja ravi pallon kanssa läpi kentän ja siitä seurannut kulma.

– Tässä sarjassa on vaan kovia vastustajia. Kun tilaa tuli laidalle, päätin mennä. Päästiin tauolle johdossa, mutta tiesin, että ei tämä ole vielä tässä, TPS:n avausmaalin henkinen isä, Jani Tanska, totesi.

– Meillä oli paikkoja, mutta palloa ei saada nyt millään maaliin. Joku Roope Riski oli varmaan tehnyt noista muutaman, RoPS-luotsi Kari Virtanen puolestaan manasi.

Toiselle puoliajalle TPS tuli vahvemmin ja paremmin keskittyneenä kuin ensimmäiselle. Roope Riskille tarjottiin heti alkuun 2-0-paikkaa, mutta sijoitus kilahti tolppaan. Pari minuuttia tästä ja Roope otti Wayne Brownin pystysyötön haltuunsa ja juoksi lähes nollakulmaan, mutta lakaisi pallon sieltä ilmiömäisen tarkasti toistamiseen RoPS:n verkkoon.

– Siinä vaiheessa kun saatiin toinen, olisi pitänyt iskeä se yksi vielä päälle niistä paikoista ja peli olisi ollut siinä. Tehtiin lopusta itsellemme turhan vaikea, Tanska myönsi.

RoPS tulikin iholle kiinni sitten 74. minuutin kohdalla, kun Mika Lahtinen puski Antti Okkosen kulman sisään. RoPS yritti viritellä takaa-ajoa ja saikin ihan hyvin painetta TPS-päätyyn. Se olennaisin, eli tasoitus, jäi kuitenkin uupumaan.

– Niinhän se aina menee, että kun vastustaja pääsee kaventamaan lopussa maalin päähän, tulee lisäpainetta. Laskeuduttiin jonkin verran, mutta kestettiin ihan hyvin. Viimeisestä neljä pelistä on nyt kolme voittoa ja yksi tasapeli. Suunta on oikea, Tanska muistutti.

– Vaasassa pelattiin erittäin hyvä peli, mutta nyt esimerkiksi Wayne Brown ja Mikko Hyyrynen löysivät ne oikeat reiät kentältä. Vielä kun saadaan hyökkäyssuuntaan parempi roolitus, niin tästä tulee ihan hyvä, TPS-valmentaja Marko Rajamäki uskoo.

RoPS on ollut lähes voittamaton kotonaan, mutta vieraskenttien voittosarake näyttää edelleen pyöreää nolla.

– Tänäänkin saatiin ihan hyvä takaa-ajo, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. En tiedä mikä siinä on, että vieraissa voittaminen on niin vaikeaa. Voi olla, että mennään jo sinne henkimaailman puolelle, RoPS-kippari Okkonen arveli.

TPS vetää henkeä perjantain ja palaa jo lauantaina harjoituskentällä. Sunnuntaina on edessä matka Jyväskylään ja maanantaina JJK-TPS.

– Otetaan hetki happea ja lepoa, mutta tämä tiukka rytmi jatkuu. Maanantaina JJK Jyväskylässä, sitten torstaina KuPS tänne ja sunnuntaina paikallispeli. Sen jälkeen alkavat Eurooppa liigan karsinnat. Otin esimerkiksi Hienon pelin pelanneen Mika Ääritalon siksi ennen aikojaan sivuun. Kaikki mahdollinen lepo on nyt maksimoitava, Rajamäki vielä muistutti.

Lisää uutisia