TPS hurjasteli kolme maalia vartissa ja nappasi komean kotivoiton

Keskikesä on vasta meneillään, mutta tänään Kupittaalla nähtiin kuvainnollisesti ilotulitus kuin uutenavuotena konsanaan. TPS tulitti pelin ensimmäisen vartin aikana kolme maalia ja nappasi lopulta makoisan 3–1-kotivoiton Ekenäs IF:stä.

TPS oli kohdannut EIF:n kahdesti tänä vuonna, ensin Ykköscupissa ja myöhemmin Ykkösen avauskierroksella. Molemmat ottelut olivat päättyneet tammisaarelaisten juhliin, mutta tänään Mika Laurikaisen miehistö ei antanut vieraille mitään saumaa päästä juhlimaan voittoa. TPS otti pelin isännän otteilla haltuunsa heti kättelyssä.

– Oli tosi terävä alku meiltä. Olemme aloittaneet monta peliä hyvin, mutta tuloksetta. Kiitän joukkuetta siitä, että tapa, jolla tänään lähdettiin pelaamaan, oli täysin sitä, mitä olimme sopineet, sanoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

– Saimme EIF:ltä turpaan kaksi kertaa aiemmissa peleissä. Kun edellinen JJK-peli oli ohi, niin selvä tavoite meillä oli, että tämän päivän peliä ei hävitä. Meillä oli hyvin päättäväinen ryhmä tänään kentällä, kiitteli Laurikainen.

Ottelu oli vanhentunut vain viisi minuuttia, kun tovin loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut TPS-toppari Yannis Lamgahez pääsi iskemään kulmapotkusta pelin avausmaalin. Viisi minuuttia myöhemmin Veritas Stadionin tulostaululla komeilivat jo lukemat 2–0, kun TPS-hyökkääjä Torfiq Ali-Abubakar hyödynsi EIF-puolustuksen kömmähdyksen ja laukoi kauden toisen maalinsa.

Kupittaan 2234-päisellä yleisöllä oli tänään aihetta riemuun. Illan iloisimmat tuuletukset katsomossa nähtiin TPS:n 3–0-maalin jälkeen. Hyökkääjä Alhaji Geron jälkikasvu ja muut sukulaiset olivat saapuneet Ruotsista seuraamaan kärkimiehen peliä. Gero teki tänään kauden neljännen maalinsa.

– Perheeni on nyt ollut pari viikkoa täällä Turussa. Olin todella iloinen, kun näin heidät katsomossa kannustamassa. Se toi minulle ekstralatausta, Gero kertoi.

Geron 3–0-osuma oli kaikin puolin tyylikäs suoritus. Keskikenttäpelaaja Aapo Boström vapautti joukkuekaverinsa maalipaikkaan loistavalla pitkällä syötöllä ja Gero pamautti pallon suoraan syötöstä EIF:n maaliin.

– Aapo on huikea nuori talentti. Tuollaisia syöttöjä hän normaalistikin jakaa harjoituksissa. Olen ylpeä Aaposta ja meidän joukkueestamme. Aapo sai mahdollisuuden astua esiin tällaisessa huippupelissä ja pystyi tekemään sitä, missä hän on hyvä, kehaisi Nigerian maajoukkueessakin urallaan pelannut Gero 17-vuotiasta joukkuekaveriaan.

TPS on alkukauden peleissä luottanut yhden kärjen systeemiin, mutta tänään päävalmentaja Laurikainen oli nimennyt aloituskokoonpanoon kaksi kärkeä: Ali-Abubakarin ja Geron.

– Se oli erittäin onnistunut ratkaisu tähän peliin. Meillä on ollut vähän nallipyssy-osastoa hyökkäyksessä, mutta tänään molemmat kärkemme pääsivät maalin makuun – ja molemmat olivat vielä pelitilannemaaleja, Laurikainen myhäili.

Tepsin osalta pelit jatkuvat jo tämän viikon sunnuntaina, jolloin TPS matkustaa Järvenpäähän paikallisen Palloseuran vieraaksi.

– Olemme tehneet kovasti töitä kauden alusta lähtien, mutta valitettavasti emme ole saavuttaneet haluamiamme tuloksia kaikissa peleissä. Emme kuitenkaan anna periksi koskaan. Tämän päivän voitto oli todella iso voitto meille ja kannattajille. Iloitaan tästä yhdessä ja jatketaan hyviä esityksiä sunnuntain pelissä, virkkoi Gero.

Lopputulos:

TPS–EIF 3–1 (3–1)

Ottelun maalit:

5 min 1–0 Yannis Lamgahez
10 min 2–0 Torfiq Ali-Abubakar
13 min 3–0 Alhaji Gero
38 min 3–1 Roni Pietsalo

Varoitukset:

TPS
8 min Aapo Boström
18 min Samba Benga
26 min Umar Bala Muhammed
79 min Linus Rönnberg

EIF
63 min Fahad Mohamed
77 min Simon Lindholm

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV, C)
Samba Benga
Matias Kivikko Arraño (18 min Joonas Lakkamäki)
Roope Pakkanen
Jesper Karlsson
Alhaji Gero
Umar Bala Muhammed
Yannis Lamgahez (59 min Joonas Sundman)
Torfiq Ali-Abubakar (75 min Linus Rönnberg)
Kasper Hämäläinen (75 min Tuomas Pippola)
Aapo Boström (59 min Daniel Rantanen)

Erotuomari: Juho Nieminen

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 2234

Seuraava ottelu: Su 2.7. klo 18.00 JäPS–TPS, Järvenpää.

Ottelun kooste

Lehdistötilaisuus

Hikihaastattelu

Lisää uutisia