TPS-HJK -ottelussa vietettiin hiljaista hetkeä Karl-Olof Sjöblomin muistolle

Suruviesti kertoo TPS:n pitkäaikaisen rahastonhoitajan Karl-Olof Sjöblomin kuolemasta. Pallopiireissä kutsumanimellä Sökö tunnettu Sjöblom vastasi yli kaksi tiukkaa vuosikymmentä Turun Palloseuran rahaliikenteestä. Hänen sydämensä sykki loppuun asti mustavalkoisten tahdissa. Eilisessä TPS-HJK -ottelussa kunnioitettiin Sjöblomin muistoa minuutin hiljaisella hetkellä.

Arvostettu palloilumies Karl-Olof Sjöblom kuoli 25. elokuuta. Hän oli 70-vuotias. Hän tuli ylioppilaaksi Turun lyseosta 1962 ja valmistui ekonomiksi 1968.

Kupittaa vei hänet palloilun pariin. Juniorivuodet TPS:n jalkapalloilussa toivat A-poikien Suomen mestaruuden 1960. Koripallossa hän Turun NMKY:n juniorivuosien – mukana A-poikien hopea – päätteeksi nousi edustusjoukkueeseen. Sjöblom vakiinnutti avausviisikon paikkansa mestaruussarjaan vuonna 1961 nousseessa joukkueessa ja pelasi myös nuorten maajoukkueessa.

Auto-onnettomuus ja lihassairaus katkaisivat kuitenkin aktiiviuran. Tie vei järjestötoimintaan. Seura oli edelleen TPS, jossa hän aloitti rahastonhoitajana ja hallituksen jäsenenä 1969. Ura kassanvartijana jatkui 1990-luvulle, kunnes sairaus pakotti hänet luopumaan. Lempinimellä Sökö tunnettu Sjöblom hoiti TPS:n rahavirtoja läpi myrskyisten 1970- ja 1980-lukujen velkojien ja rahapulan ristipaineessa.

Sairaus vei hänet myös Turun seudun lihastautiyhdistyksen hallituksen jäseneksi ja kirjanpitäjäksi. Myös Lihastautiliiton hallituksen tehtävät kutsuivat.

Työuransa Sjöblom teki ahtausliike A.E. Erickson Ab:n konttoripäällikkönä. Sairauseläkkeelle hän siirtyi 1989.

TPS:n otteluita hän seurasi loppuun asti sekä Turku-hallissa että Kupittaalla. Viimeiseksi peliksi jäi TPS- Inter.

Hänet on palkittu Suomen urheilun hopeisella ansiomitalilla kultaristein sekä mm. SPL:n ja TPS:n kultaisella ansiomerkillä. Hän oli Palloliiton Turun piirin kunniajäsen.

HEIKKI MÄKI
kirjoittaja on Sjöblomin pitkäaikainen ystävä

Lisää uutisia