TPS hävisi karvaimmalla mahdollisella tavalla

TPS joutui tunnustamaan tänään HJK:n paremmakseen lukemiin 0-1. Itse ottelu oli äärimmäisen tasainen, mutta niin vaan HJK veivasi sen tarvittaman voittomaalin 89. minuutin kohdalla. TPS yritti virittää virittää lisäajalla vielä takaa-ajon, mutta hallitsevat mestarit jäädyttivät pelin ja pystyivät säilyttämään maalinsa johtoseman.

TPS esitteli ottelussa kaksi uutta liigadebytanttia, kun vuoden 1991 ikäluokkaa olevat Mikael Liespuu ja Alban Ferati saivat liigakasteensa. Liespuu painoi topparin tontilla kuin vanha tekijä koko ottelun ajan ja Feratikin pääsi kehiin viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi. Hyökkääjä Roope Riski oli puolestaan elämnsä ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa avauskokoonpanossa.

– Tappio tietysti harmittaa varsinkin kun se tuli näin tylyllä tavalla. Olihan liigavauhti vähän eri luokkaa kuin Kakkosessa, Liespuu jutusteli pelin jälkeen.

– Tappio tässä on päällimmäisenä mielessä. Rapa käski iskeä vastustajaan kiinni ylhäältä ja sen jälkeen hyökkäämään, Ferati puolestaan kertaili ottelun loppuminuutteja.

Itse ottelussa ei mässäilty tällä kertaa maalipaikoilla, sillä molemmat joukkueet löivät puolustusalueensa luukut taitavasti kiinni, ja peli oli alusta loppuun asti äärimmäisen tarkkaa.

– TPS on ehdottomasti yksi parhaimmista joukkueista, jonka olemme tällä kaudella kohdanneet. He pelasivat kontrolloitua ja tarkkaa jalkapalloa. Totta kai tällainen lopussa syntynyt voittomaali tekee pisteistä veilä tavallista arvokkaampia, Klubin voittomaalin alustanut Aki Riihilahti jutusteli pelin jälkeen.

 TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki oli vastavasti tietysti pää painuksissa ottelun jälkeen. Hänenkin mukaansa peli oli tasaista, mutta lopun ratkaisu sai TPS-luotsin mietteliaääksi.

– Tulos on jäätävä pettymys. Sebastian Sorsa ja Dawda Bah tulivat vähän joka puolelta. Kun pystyy kääntämään tällaisia voittoja viime hetkillä, on juuri se sellainen ominaisuus, millä Klubi vie niitä mestaruuksia. Ennen meitä he käänsivät viime ottelunsa JJK:ta vastaan myös aivan lopussa, Rajamäki muistutti.

Rapa ei lähtenyt syyttelemään pelaajia tuloksesta, vaan antoi päinvastoin tunnustusta taistelusta.

– En pettynyt sitoutumiseen, pelitapaan enkä pelaajiin, vain lopputulokseen. Näin mennään, nyt vähän palautellaan ja jatketaan sitten taas tosrtaina Walesissa, Rajamäki kuittasi.

Klubi-luotsi Antti Muurinen hehkutti puolestaan stadilaisten voittomaalin tekotapaa sekä -aikaa.

Aki Riihilahti kaappasi pallon haltuunsa 89. peliminuutilla rankkarilaueen sisällä, teki jalkakikkansa ja passasi pelivälineen Jarno Parikalle maalin eteen. Parikka otti pallon haltuunsa ja latasi sen verkkoon.

– Akin harhautus oli loistava ja Jarnolta taas hyvä ratkaisu. Parikka on ollut paljon loukkaantuneena, nyt oli kiva kun hän pääsi kentälle ja onnistui, Muurinen hykerteli.

134. Klassikoiden klassikko pelattiin kovassa helteessä, joten pelaajien rasitustaso nousi erityisen korkealle.

– Tiedettiin, että on hemmetin kuuma tänään, joten oli pakko jakaa voimia. Piti aloittaa rauhallisesti, nähtiin myös se, että TPS on muuttanut kokoonpanoa. He olivat vastaiskuissaan hyvin vaarallisia, Muurinen myönsi.

HJK jatkaa edelleen yksin sarjan kärjessä ja TPS:n kauden toistaiseksi ainoa kotivoitto on reilun kahden kuukauden takaa Hongasta.

Kuva: Rod McCracken

Lisää uutisia