TPS hävisi Kajaanissa – jatkopaikka muiden tulosten varassa

TPS pelasi Suomen Cupin alkulohkossa viimeisen ottelunsa tänään Kajaanin Pallohallissa. Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt AC Kajaani oli vahvistunut sitten ensimmäisten otteluidensa ja voitti ottelun lopulta 2-1. TPS:n jatkomahdollisuudet jäivät nyt viimeiselle ottelukierrokselle ja siellä vielä muiden joukkueiden tulosten varaan.

TPS:n omaksi loppusaldoksi alkulohkosta jäi kaksi voittoa ja kaksi tappiota maalierolla 8-6. Alkulohkon päätöskierroksella kohtaavat vielä kuuden pisteen joukkueet TPV ja FC KTP sekä tänään voittotilinsä avanneet AC Kajaani ja EIF. TPS:n jatkopaikan mahdollistaa joko TPV:n tai FC KTP:n riittävän suurinumeroinen voitto toisesta päätöskierroksella. Mikäli FC KTP ja TPV pelaavat tasan, etenevät ne varmuudella molemmat jatkoon. Myös AC Kajaani, tai lähinnä EIF, voisi teoriassa nousta vielä jatkoon keskinäisen ottelunsa murskavoitolla. Tämän alkulohkon erikoisuutena on ollut se, että yksikään ottelu ei ole toistaiseksi päättynyt tasapeliin.

TPS aloitti lauantain ottelun erittäin kovalla prässillä ja se iski AC Kajaanin pelaajiin kiinni heti ylhäältä asti. Ottelun alku mentiin vahvasti TPS-merkkisesti, mutta pikku hiljaa myös isännät saivat paremmin ottelun juonesta kiinni. AC Kajaanin Michael Ibiyomi pääsikin ampumaan kahdesti, mutta vedot painuivat molemmilla kerroilla oikealta ohi.

TPS joutui tekemään ensimmäiset vaihtonsa jo reilun vartin kohdalla, kun Rasmus Holma ja Albijon Muzaci joutuivat jättämään aivan peräkkäin kentän. Tilalle tulivat Juho Montola ja Joakim Latonen. Vaarallisimmat TPS-laukaukset olivat tässä vaiheessa tulleet Sami Rähmösen, Oskari Jakosen ja Juho Salmisen toimesta.

AC Kajaani siirtyi vähän kuin vaivihkaa ottelussa 1-0-johtoon 24. minuutin kohdalla. AC Kajaani sai vapaapotkun noin 20 metristä ja Matias Juntunen vispasi tarkan kierteisen vedon suoraan maalin vasempaan takanurkkaan.

Lieko päivän pitkä bussimatka, pakolliset nopeat vaihdot vaiko AC Kajaanin yllättävä avausmaali syynä, mutta joka tapauksessa TPS:n pelaaminen oli aikamoisen pahasti hakusessa ensimmäisen puoliajan loppuosan.

50. minuutin kohdalla TPS kehitteli erinomaisen hyökkäyksen. Salminen käytti nopeuttaan ja juoksi oikeaa laitaa ja hänen syöttönsäkin tavoitti vielä hyvin Jakosen, mutta kajaanilaisten puolustus blokkasi vedon.

65. minuutin kohdalla TPS sai kulmapotkun. Pallo kimpoili maalin edustalta hieman ulospäin ja Latonen pääsi tälläämään, mutta AC Kajaanin maalivahti Jonathan Jäntti torjui vedon varmasti.

AC Kajaani siirtyi ottelussa 2-0-johtoon 70. minuutin kohdalla. Avausmaalin tehnyt Juntunen peippaili TPS:n rangaistusalueella ja pallo ajautui Thiago Trindadelle, joka tinttasi pallon varmasti verkkoon.

TPS:lle avautui loistopaikka 80. minuutin kohdalla, mutta Jäntti torjui kuin ihmeen kaupalla Salmisen puskun. TPS yritti toki sen jälkeenkin vielä kavennusmaalia, mutta paras puhti tuntui olevan kateissa.

Ottelun lisäajalla nähtiin sitten kuitenkin vielä se päivän komein osuma, kun Sami Rähmönen laukoi vapaapotkun suoraan AC Kajaanin verkkoon.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-ac-kajaani-tps-2-1-16-02-2019/

Lisää uutisia